A Magyar Sakkszövetség is felfüggesztette az általa szervezett versenyeket a koronavírus-járvány veszélye miatt, méghozzá április 30-ig.

Az NB II. Tóth László-csoportjában második helyen álló Újszászi VVSE csapata eddigi szerepléséről annyit, hogy az első öt fordulót fölényesen nyerték, négyszer úgy, hogy a tizenkét játékosuk közül senki nem veszített. A hatodik fordulóban a szegedi Maróczy SE II. együttesétől viszont súlyos, 9:3-as vereséget szenvedtek. A felfüggesztés előtti utolsó mérkőzésen azonban magukra találtak, és 8:4-re verték a kecskeméti Tákisz SE-t.

 

Csizik Károly (jobbra) remizett legutóbb (Fotó: Fehér János)

 

Soraikból nyert: Molnár László, Varga László, Váradi László, Takács Lajos, Gömöri László, Zólyomi Levente. Döntetlent játszott: Szíjártó Csaba, Farkas István, Csizik Károly, Babucs Illés. Veszített: Ceglédi László, Bíró Gergely.

Az utolsó két fordulóban a listavezető szegediek a kiesőjelöltekkel játszanak. Varga Lászlóéknak viszont a dobogóért küzdő csapatokkal kell megküzdeniük az ezüstéremért. Egyelőre azonban nem tudni, hogy mikor ülhetnek újra a táblákhoz.

Írta: Varga Csaba Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.

Forrás: szoljon.hu

 

NB-II.
Újszász – Szentes 10-2
Maróczy Géza SE II. (Szeged) – Újszász 9-3

 

A bajnokság 6. fordulójában a középcsapatnak számító Szentes együttesével játszottunk. Ellenfelünk a lehető legjobb összeállításban ült asztalhoz, ezért szoros mérkőzésre számíthattunk. Ezen a mérkőzésen nagyon jól játszottunk, az első táblás Simonyi Zoltán nagyszerű győzelmet aratott, és utána sorban jöttek a győzelmek.

El lehet mondani, hogy a 10-2 nagy eredmény. A mérkőzésen újszászi játékos nem kapott ki. Összességében 8 győzelem és 4 döntetlen lett a vége.

Győzött: Simonyi, Czeglédi, Molnár, Szíjártó, Farkas, Váradi, Takács, Csízik,
Döntetlent játszott: Varga, Gulyás, Mikus, Zólyomi

A következő fordulóban játszottuk a csoport rangadóját, hiszen a második helyezett szegedi együtteshez utaztunk. Ilyen balszerencse nincs a világban. Csak egy ifjúsági játékosunk tudott jönni, illetve Pásztor és Muhari mellett Gulyás sem tudott játszani. Molnár egy kecskeméti karambol miatt nem tudott Szegedre érni, ezért csak 10 játékos játszott a színeinkben. Az elején Váradi döntetlent játszott, és sokáig úgy tűnt, hogy jó eredményt érhetünk el. Öt óra játék után még szoros volt az állás, de sajnos a végjátékban Varga és Babucs döntetlen állásban hibázott, vesztett, míg Czeglédi nyerő állásban vereséget szenvedett. Viszont Farkas és Simonyi éltáblásként szép győzelmet aratott.
Ezzel a vereséggel nagyon nehéz lesz bajnokságot nyerni, de mindenképpen meg kell próbálni.

Győzött: Simonyi, Farkas
Döntetlent Játszott: Váradi, Takács
Vesztett: Czeglédi, Varga, Szíjártó (játék nélkül), Csízik, Merena, Babucs, Mízik (játék nélkül), Zólyomi

A bajnokság állása a 7. forduló után:
1. Maróczy Géza SE II. (Szeged) 49.5 pont, 2. Újszász 46 pont, 3. Tóth László SE II. (Kecskemét) 40.5 pont, 4. Makó II. 37,5 pont, 5. Békés 35,5 pont, 6. TÁKISZ SE (Kecskemét) 32 pont, 7. Szentes 31 pont, 8. Kiskunfélegyháza 30,5 pont, 11. Orosháza 29 pont, 10. Gyula 28,5 pont.

A sakkszakosztály március havi programja:
2020. március 8. NB-II. 7. forduló: Újszász – TÁKISZ SE (Kecskemét) Helyszín: Újszász, művelődési ház

 

Simonyi Zoltán éltáblásunk fantasztikusan szerepel

 

NB-II. Újszász – Kiskunfélegyháza 9-3
NB-II. Gyula – Újszász 2,5-9,5

Decemberben két mérkőzéssel folytatódott, illetve 2019-re befejeződött az NB II-es sakk csapatbajnokság küzdelemsorozata. A harmadik fordulóban a gyengébb játékerőt képviselő Kiskunfélegyháza együttesét fogadtuk. Molnár munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tudott játszani, így Gulyás, mint első számú tartalék ugrott be a helyére. Az első órákban óvatos játékok alakultak ki. Muhari, Pásztor és Gulyás döntetlenben egyezett meg ellenfelével. A középjátékokban már kijött a két csapat közötti különbség, hiszen Simonyi, Czeglédi, Varga gyorsan győzött. Később Takács, Váradi és Csízik is simán verte ellenfelét.

A végeredmény magabiztos győzelem, és ami fontos, csapatunkból senki nem kapott ki ellenfelétől.

Győzött: Simonyi, Czeglédi, Varga, Váradi, Takács, Csízik
Döntetlenezett: Muhari, Pásztor. Farkas, Gulyás, Gulyás, Mikus, Zólyomi

A következő, a 2019. évi utolsó fordulóban Gyulán vendégeskedtünk. Sajnos, elég tartalékosan ültünk asztalhoz, hiszen Muhari és Pásztor nem állt rendelkezésre, ezért újoncként először bevetettük Babucs Illést. Már a megnyitásban látszott, hogy ezen a napon csak mi jöhetünk ki győztesen, hiszen Varga mintaszerű játékkal simán verte ellenfelét, illetve több táblán már jól álltunk.  Később Molnár, Farkas és Csízik is győzedelmeskedett. Ezek után több táblán nem erőltettük a játékot, Szíjártó, Váradi és Babucs partija remire végződött. A végén még voltak izgalmak, de összességében fölényes győzelem lett a vége. Külön dicséret illeti a csapatot, annak valamennyi játékosát, hogy a december hónapban lejátszott 24 mérkőzésen senki nem kapott ki.

A két nagyarányú csapatgyőzelemmel 1 pont előnnyel átvettük a vezetést, így a februári folytatás előtt elég pozitív a helyzetünk.

Győzött: Molnár, Varga, Farkas, Takács, Csízik, Kovács, Zólyomi
Döntetlenezett: Simonyi, Czeglédi, Szíjártó, Váradi, Babucs

A bajnokság állása a negyedik forduló után:
1. Újszász 33 pont, 2. Maróczy Géza SE II. (Szeged) 32 pont, 3. Tóth László SE II. (Kecskemét) 28,5 pont, 4. Makó II. 25 pont, 5. Békés 24,5 pont, 6. Szentes 23 pont, 7. TÁKISZ SE (Kecskemét) 22 pont, 8. Orosháza 18,5 pont, 9. Kiskunfélegyháza 17 pont, 10. Gyula 16,5 pont

Varga László

 

Csízik Károly: 3 győzelem és egy döntetlen a mérlege

Fotó: Fehér János

 

NB-II
Újszász – Makó II. 7,5-4,5
Orosháza – Újszász 5-7

Megkezdődött az NB-II-es csapatbajnokság küzdelemsorozata. Az 1. fordulóban a tavalyi bronzérmes Makó együttesét fogadtuk. Ellenfelünk a lehető legjobb összeállításban ült asztalhoz, míg nálunk az alapcsapatból Szíjártó Csaba hiányzott. Óvatos megnyitás kezeléssel kezdődött a mérkőzés, azonban a középjátékokban felgyorsultak az események. Éltáblásaink, Simonyi, Muhari és Molnár döntetlenben egyezett meg, Viszont Czeglédi szép motívummal győzött. Sajnos, Váradi és Mikus veszített, viszont a végjátékokban sorra arattuk a győzelmeket, és magabiztos csapatgyőzelem lett a vége.

Győzött: Czeglédi, Farkas, Takács, Csízik, Kovács
Döntetlenezett: Simonyi, Muhari, Molnár, Varga, Pásztor
Vesztett: Váradi, Mikus

A következő fordulóban Orosháza vendégei voltunk Ellenfelünk középcsapatnak számít, viszont az idei szezonra erősítettek. A megnyitás és középjáték után még semmi nem dőlt el, hiszen minden táblán pozíciós és taktikai állások alakultak ki. Az éltáblákon nem kockáztattunk, így az első öt játékosunk közül három sakkozónk döntetlenben egyezett meg ellenfelével. Sajnos, ifjúsági játékosaink vereséget szenvedtek, viszont rutinos játékosaink sorra aratták a győzelmeket. Czeglédi, Farkas és Takács szép játszmában már második győzelmüket aratták. Összességében megérdemelt győzelmet arattunk, és a 2. forduló után a második helyen állunk.

Győzött: Simonyi, Czeglédi, Farkas, Takács
Döntetlenezett: Muhari, Molnár, Varga, Pásztor, Váradi, Csízik
Vesztett: Mikus, Zólyomi

A bajnokság állása a 2. forduló után:

1. Maróczy II. (Szeged) 17 pont 2. Újszász, Tóth László II. (Kecskemét) 14.5 pont 4. TÁKISZ SE (Kecskemét) 12 pont, 5. Békés 11,5 pont 6. Gyula, Szentes, Makó II. Orosháza, 10,5 pont, 10. Kiskunfélegyháza 8,5 pont

Szakosztályunk december havi programja:

2019. december 1. 10 óra 3. forduló Újszász-Kiskunfélegyháza
2019. december 15. 4. forduló Gyula-Újszász

 

Czeglédi László FIDE mesterünk két szép győzelemmel kezdett
(Fotó: Fehér János)

 

November második vasárnapján megkezdődik az NB-II-es csapatbajnokság küzdelemsorozata. A késői kezdés oka mindössze annyi, hogy csak 10 csapat indul a Tóth László csoportban. Ennek ellenére erősebb lett a bajnokság, hiszen az NB-IB-ből kieső Maróczy II. együttes mellett megmaradtak a dobogóért küzdő csapatok.

Együttesünk játékoskerete nem változott. a csapat szerkezetében sem történtek jelentősebb módosítások. Egyértelmű a cél, a szokásokhoz híven továbbra is megcélozzuk a dobogós helyek valamelyikét.

Az 1. fordulót megelőző nap rendezzük a szokásos évadnyitó rendezvényünket, ahol a hivatalos rész mellett (az előző bajnokság érmeinek átadása, eredmény beszámoló, szabályváltozások ismertetése) házi sakkversenyen is táblához ülünk, ami a következő napi nyitó fordulóra is jól jöhet. Természetesen mellette játékosonként készülünk ellenfelünk, Makó II. együttese ellen, amely szintén a csoport favoritjai közé tartozik.

Szakosztályunk november havi programja:

November 9. 10 óra: Szakosztály értekezlet és házi verseny
Helyszín: Labdarúgó pálya klubterme

November 10. 10 óra 1. forduló Újszász-Makó II.
Helyszín: Művelődési ház

November 17. 2. forduló Orosháza-Újszász

Varga László

 

Továbbra is Simonyi Zoltán az elsőtáblásunk

Fotó: Fehér János

 

NB II. Békés – Újszász 6-6

Az NB II-es csapatbajnokság utolsó fordulójában a kiesés ellen küzdő Békésre látogattunk. Sajnos, nagy tétje nem volt a mérkőzésnek, hiszen az éllovas Meritum SE a középcsapatnak számító Kiskunfélegyházával játszott, és sima győzelmet aratott. Tartalékosan ültünk asztalhoz, mert Takács, Szíjártó és Gödöllei különböző okok miatt nem tudott játszani. Hullámzó teljesítményt nyújtottunk. Több játszmában az előnyösebb állásokat sem tudtuk megnyerni. Sajnos, Simonyi és Ceglédi nagyot hibázott és vereséget szenvedett. Végül igazságos döntetlen eredmény született. Az előző évi bajnokság után ismét ezüstérmet szerzett együttesünk, de jövőre megint megpróbáljuk megnyerni a bajnokságot.

Győzött: Molnár, Váradi, Farkas, Zólyomi
Döntetlenezett: Muhari, Varga, Pásztor, Gulyás
Vesztett: Simonyi, Ceglédi, Csízik, Kovács

A csapatbajnokság végeredménye:

1. Meritum SE (Szeged) 20 pont (85), 2. Újszász 17 pont (86), 3. Makó II. 14 pont (74,5), 4. Orosháza 14 pont (71), 5. Tákisz SE (Kecskemét) 11 pont (63,5), 6. Karcag 10 pont (53), 7. Maróczy SE III. 9 pont (61) 8. Kiskunfélegyháza 9 pont (59,5), 9. Szentes 8 pont (64,5), 10. Békés 7 pont (61,5), 11. Tóth László SE (Kecskemét) 7 pont (58), 12. Gyula 6 pont (56,5)

 

Újra ezüstérmes a sakkcsapat

Fotó: Juhász András Nándorné

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.