NB-II
Újszász – Makó II. 7,5-4,5
Orosháza – Újszász 5-7

Megkezdődött az NB-II-es csapatbajnokság küzdelemsorozata. Az 1. fordulóban a tavalyi bronzérmes Makó együttesét fogadtuk. Ellenfelünk a lehető legjobb összeállításban ült asztalhoz, míg nálunk az alapcsapatból Szíjártó Csaba hiányzott. Óvatos megnyitás kezeléssel kezdődött a mérkőzés, azonban a középjátékokban felgyorsultak az események. Éltáblásaink, Simonyi, Muhari és Molnár döntetlenben egyezett meg, Viszont Czeglédi szép motívummal győzött. Sajnos, Váradi és Mikus veszített, viszont a végjátékokban sorra arattuk a győzelmeket, és magabiztos csapatgyőzelem lett a vége.

Győzött: Czeglédi, Farkas, Takács, Csízik, Kovács
Döntetlenezett: Simonyi, Muhari, Molnár, Varga, Pásztor
Vesztett: Váradi, Mikus

A következő fordulóban Orosháza vendégei voltunk Ellenfelünk középcsapatnak számít, viszont az idei szezonra erősítettek. A megnyitás és középjáték után még semmi nem dőlt el, hiszen minden táblán pozíciós és taktikai állások alakultak ki. Az éltáblákon nem kockáztattunk, így az első öt játékosunk közül három sakkozónk döntetlenben egyezett meg ellenfelével. Sajnos, ifjúsági játékosaink vereséget szenvedtek, viszont rutinos játékosaink sorra aratták a győzelmeket. Czeglédi, Farkas és Takács szép játszmában már második győzelmüket aratták. Összességében megérdemelt győzelmet arattunk, és a 2. forduló után a második helyen állunk.

Győzött: Simonyi, Czeglédi, Farkas, Takács
Döntetlenezett: Muhari, Molnár, Varga, Pásztor, Váradi, Csízik
Vesztett: Mikus, Zólyomi

A bajnokság állása a 2. forduló után:

1. Maróczy II. (Szeged) 17 pont 2. Újszász, Tóth László II. (Kecskemét) 14.5 pont 4. TÁKISZ SE (Kecskemét) 12 pont, 5. Békés 11,5 pont 6. Gyula, Szentes, Makó II. Orosháza, 10,5 pont, 10. Kiskunfélegyháza 8,5 pont

Szakosztályunk december havi programja:

2019. december 1. 10 óra 3. forduló Újszász-Kiskunfélegyháza
2019. december 15. 4. forduló Gyula-Újszász

 

Czeglédi László FIDE mesterünk két szép győzelemmel kezdett
(Fotó: Fehér János)

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.