Tisztelt Látogató!

Szeretettel köszöntöm Újszász város honlapján!

Weboldalunkon hasznos információkat, friss híreket talál településünk életéről.

Újszász az Alsó-Zagyva térségének földrajzi és kulturális központja, valamint Szolnok után legnépesebb települése. Két folyó (a Zagyva és a Tápió) találkozásánál fekszik, évezredek óta lakott hely, ősi és modern országutak keresztezik itt egymást. Száz éve jelentős vasúti csomópont, így elsőrangú közlekedési adottságokkal rendelkezik. Termőföldje kiváló, állattartásra és növénytermesztésre egyaránt kitűnően alkalmas. Nem csoda, hogy az Orczy bárók is uradalmi központjukká tették. Emléküket ma két kastély, valamint az általuk építtetett Szent-István templom is őrzi a településen.

A kiváló közlekedési adottságai mellett Újszász csodálatos természeti környezettel: a vízitúrázásra is alkalmas Zagyva folyóval, a száz éves faóriásokkal büszkélkedő Újszászi Parkerdővel, gondosan művelt termőföldekkel és halványlila sóvirágok ezreivel borított szikes gyepekkel várja a kirándulni, pihenni vágyókat.

Településünk szerkezete jellemzően kertvárosias, szinte az egész város egyetlen lakó-pihenő övezet. Itt az emberek még figyelnek egymásra. Jó ide hazatérni, megpihenni.

Újszászon pezsgő a sport és kulturális élet is. Közel ötven civil szervezet működik aktívan a településen: labdarúgó, sakk, önvédelmi, tollaslabda, fitnesz, stb szakosztályok várják a sportolni vágyókat, és itt van a székhelye a többszörös európa- és világbajnokokat kinevelő Magyar Lábtoll-labda Szövetségnek is. Újszászon szinte minden gyermek ismeri és szereti ezt a sportágat.

Többszörösen díjnyertes néptánc és modern tánccsoportokkal, népdalkörrel, kamarakórussal is büszkélkedhetünk. Ifjúsági és nyugdíjas klubjaink összefogják településünk lakosságát, az önkéntes munkában élen járó alapítványok és egyesületek rászoruló családokon segítenek, gyermekeket táboroztatnak, vagy éppen elhagyott hulladékot gyűjtenek ha kell. Újszász büszke az itteni civil szervezetek munkájára!

Településünk életében a hitélet is kiemelten fontos szerepet játszik. A történelmi egyházak templomai mellett a modern felekezetek imatermei is tárt kapukkal várják a lelki táplálékot keresőket.

Újszász Város Önkormányzata mindig kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a településünkön élők szociális és oktatási-nevelési ellátása magas minőségű legyen. Remek szakembergárdával rendelkező, korszerűen felújított bölcsőde és óvoda, modern és tágas általános iskola, versenyképes szakmákat oktató szakgimnázium áll a lakosság szolgálatára, de városunkban fejlesztőpedagógiai szakszolgálat, családsegítő és gyermekjóléti szolgálat, valamint önkormányzati üzemeltetésű idősek otthona is növeli az itt élők szociális biztonságát.

A megyeszékhely Szolnok, a 120a nemzetközi vasúti fővonal és az M4 autóút közelsége meghatározza városunk gazdaságföldrajzi helyzetét, mely reményeink szerint településünk jövőbeli fejlődési lehetőségének is elsődleges motorja lehet.

Az itt élők nevében tisztelettel várjuk Önt is: látogasson meg bennünket!

Üdvözlettel:

Dobozi Róbert, polgármester

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.