NB-II.
Újszász – Szentes 10-2
Maróczy Géza SE II. (Szeged) – Újszász 9-3

 

A bajnokság 6. fordulójában a középcsapatnak számító Szentes együttesével játszottunk. Ellenfelünk a lehető legjobb összeállításban ült asztalhoz, ezért szoros mérkőzésre számíthattunk. Ezen a mérkőzésen nagyon jól játszottunk, az első táblás Simonyi Zoltán nagyszerű győzelmet aratott, és utána sorban jöttek a győzelmek.

El lehet mondani, hogy a 10-2 nagy eredmény. A mérkőzésen újszászi játékos nem kapott ki. Összességében 8 győzelem és 4 döntetlen lett a vége.

Győzött: Simonyi, Czeglédi, Molnár, Szíjártó, Farkas, Váradi, Takács, Csízik,
Döntetlent játszott: Varga, Gulyás, Mikus, Zólyomi

A következő fordulóban játszottuk a csoport rangadóját, hiszen a második helyezett szegedi együtteshez utaztunk. Ilyen balszerencse nincs a világban. Csak egy ifjúsági játékosunk tudott jönni, illetve Pásztor és Muhari mellett Gulyás sem tudott játszani. Molnár egy kecskeméti karambol miatt nem tudott Szegedre érni, ezért csak 10 játékos játszott a színeinkben. Az elején Váradi döntetlent játszott, és sokáig úgy tűnt, hogy jó eredményt érhetünk el. Öt óra játék után még szoros volt az állás, de sajnos a végjátékban Varga és Babucs döntetlen állásban hibázott, vesztett, míg Czeglédi nyerő állásban vereséget szenvedett. Viszont Farkas és Simonyi éltáblásként szép győzelmet aratott.
Ezzel a vereséggel nagyon nehéz lesz bajnokságot nyerni, de mindenképpen meg kell próbálni.

Győzött: Simonyi, Farkas
Döntetlent Játszott: Váradi, Takács
Vesztett: Czeglédi, Varga, Szíjártó (játék nélkül), Csízik, Merena, Babucs, Mízik (játék nélkül), Zólyomi

A bajnokság állása a 7. forduló után:
1. Maróczy Géza SE II. (Szeged) 49.5 pont, 2. Újszász 46 pont, 3. Tóth László SE II. (Kecskemét) 40.5 pont, 4. Makó II. 37,5 pont, 5. Békés 35,5 pont, 6. TÁKISZ SE (Kecskemét) 32 pont, 7. Szentes 31 pont, 8. Kiskunfélegyháza 30,5 pont, 11. Orosháza 29 pont, 10. Gyula 28,5 pont.

A sakkszakosztály március havi programja:
2020. március 8. NB-II. 7. forduló: Újszász – TÁKISZ SE (Kecskemét) Helyszín: Újszász, művelődési ház

 

Simonyi Zoltán éltáblásunk fantasztikusan szerepel

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.