HISZEK BENNED SPORT PROGRAM I. és III. ALPROGRAM PROGRAMKIÍRÁS
”Fitt, Egészséges Nemzetért Tárt Kapus Program”

1. A Program megvalósítását támogató szervezet: Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága (a továbbiakban: Támogató)

2. A Program lebonyolításában közreműködő szervezet: Magyar Szabadidősport Szövetség (a továbbiakban: Közreműködő)

3. A Fitt, Egészséges Nemzetért Tárt Kapus Program (a továbbiakban: Program) célja:

A Támogató programot hirdet magyarországi, helyi szinten megvalósítandó szabadidősport aktivitások támogatása érdekében. A Programmal a Támogató lehetőséget teremt a helyi szinten sporttevékenység végzésére irányuló lakossági igények és a sportolás feltételrendszere finanszírozásának támogatására. A Program célja, hogy – egy program-alapú forráselosztó rendszer formájában – alternatívát kínáljon a helyi szinten elsősorban szabadidősport területen zajló sporttevékenység finanszírozási lehetőségeinek további bővítésére, melynek mentén a széles társadalmi rétegek számára szervezett szabadidősport események lebonyolítása keretében a sportban kitűzött tömegesítés is megvalósulhat közvetlenül az állampolgárokhoz kapcsolódó színtéren. A Program a Közreműködő lebonyolításában valósul meg.

 

 

4. A rendelkezésre álló keretösszeg pénzügyi forrása:

4.1 A Program támogatására rendelkezésre álló keretösszeg 350.000.000,- forint, azaz háromszázötvenmillió forint.
4.2 A Program megvalósítását szolgáló keretösszeg az Emberi Erőforrások Minisztériuma fejezet 20/23/29 - ,,Sportági fejlesztési koncepciók megvalósításával összefüggő feladatok támogatása” elnevezésű fejezeti kezelésű előirányzatán rendelkezésre áll.

5. A támogatott időszak:

5.1 Támogatott időszak: 2021. május 1. – 2022. április 30. közötti időszak
5.2 Támogatás felhasználásának időszaka:
A támogatás felhasználása a 2021. május 1. – 2022. április 30. közötti időszak eseményeihez kapcsolódóan keletkezett számviteli bizonylatokkal igazolható, amely bizonylatokhoz kapcsolódó pénzügyi teljesítés utolsó napja 2022. május 15-e.
5.3 Beszámolási határidő: Legkésőbb 2022. június 30.

6. Kedvezményezettek köre:

A sportról szóló 2004. évi I. törvény 15. § (1) bekezdése, továbbá (2) bekezdésének b) pontja szerinti sportszervezetek.

7. Támogatandó programtartalmak:

Azok a 6. pontban megjelölt kedvezményezettek által lebonyolított programok, amelyek a helyi szinten megvalósítandó szabadidősport aktivitások lebonyolítását, a programok szervezéséhez és lebonyolításához kapcsolódó feladatok ellátását szolgálják. Így különösen az olyan, integrált szabadidősport tevékenység megvalósításával és lebonyolításával összefüggő feladatokat tartalmazó programelemek, amelyek a lakosság számára rendszeres, kedvezményes sportolási lehetőséget biztosítanak.

A Program követelményei (eseménysorozat esetén):

  • a támogatás szabadidősport programok megszervezését és lebonyolítását célozza;
  • a pályázat tárgyát képező programok legalább 20 héten át tartsanak;
  • hetente legalább 50 fő regisztrált sportolását kell biztosítani;
  • minimum 3000 szabadidő sportolói aktivitás igazolása;
  • legalább 20% szolgáltatási kedvezmény biztosítása a szabadidő sportolók számára, melyet számlával igazolni szükséges;
  • a kedvezményes szolgáltatást regisztrált sportolónként maximum heti 3 alkalommal lehet igénybe venni;
  • egy igazolt aktivitáshoz maximum 500 Ft támogatás számolható el.

A Program követelményei (esemény esetén):

  • a támogatás szabadidősport programok megszervezését és lebonyolítását célozza;
  • legalább 1500 szabadidő sportoló aktivitását (részvétel) tegyék lehetővé az eseménye(ke)n;
  • az esemény(ek) kapcsán biztosítani tervezett részvételi létszám legalább 60%-ával megegyező aktivitás igazolása (tehát minimum 900 aktivitás, amely a biztosítani tervezett részvétel függvényében arányosan változik);
  • legalább 20% szolgáltatási kedvezmény biztosítása a szabadidő sportolók számára, melyet számlával igazolni szükséges;
  • egy igazolt aktivitáshoz maximum 500 Ft támogatás számolható el.

8. Az igényelhető támogatás:

8.1. Az igényelhető támogatás mértéke maximum 7.500.000 Ft, azaz hétmillió-ötszázezer forint

Közreműködő szervezet:

Magyar Szabadidősport Szövetség
1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.
Telefon: (+36 1) 460-6919
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.
www.masport.hu

 

 

Az Újszászi Városi Vasutas Sportegyesület harmadik alkalommal pályázott a
HISZEK BENNED SPORT PROGRAM I. és III. ALPROGRAM PROGRAM

”Fitt, Egészséges Nemzetért Tárt Kapus Program” támogatására

A pályázatban az alábbi programot nyújtottuk be:

Az Újszászi VVSE 2018-ban és 2019/2020-ban is részt vett a Tárt Kapus programban. A tervezett programokat az elnyert támogatásból sikeresen megvalósítottuk. Programunk céljait és terveit teljesítettük. Újszász lakossága nagyon kedvezően fogadta a programot. Minden korcsoport megmozdult. A családi programokon együtt sportoltak a szülők és a gyerekek. 10 évestől 77 évesig voltak résztvevőink. A roma kisebbség is részt vett a programokon. Minden sportágban jó volt az aktivitás. A projekt kedvet csinált a sportoláshoz. Az ingyenes edzések lehetőség olyanok számára is sportolási lehetőséget adtak, akiknek ezt az anyagi lehetőségei korábban nem engedték meg. A program jó közösségépítő volt. A program befejezése után a program során kialakult baráti társaságok tovább folytatták a közös sportolást.

A 2018-as és a 2019/2020-as tapasztalatok alapján a Újszászon tovább lehet bővíteni a szabadidő sportban résztvevők számát. 18 sportágban kínálunk kedvezményes, ill. ingyenes hozzáférést. Ezzel a szegényebb rétegeknek, a hátrányos helyzetűeknek is biztosítunk sportolási lehetőséget. Újszászon jelentős számú roma kisebbségi él. Vannak sportágak, amelyekben a kisebbségiek, elsősorban a fiatalok is megmozdíthatók. Célunk a rendszeresség biztosítása. Ezért a sportágak többségében legalább heti két foglakozást tartunk. A rendezvényeket a Városi Tornacsarnokban, a Városi Művelődési Ház nagytermében, a középiskola tornatermében és a Nagykerti Sport és Szabadidőközpont tartjuk. Mind a négy intézmény az Újszász Városi Önkormányzat tulajdonában van. A sportbarát önkormányzat korábban is biztosította a termeket sportolásra. A korábbi programok teljesítésekor összeszokott szakembergárda alakult ki. Minden sportágban szakképzett, a szabadidő sport iránt elkötelezett edzők vezetik a programokat.

A program lebonyolításért felelős szakmai vezető: Tóth Gábor testnevelő-gyógytestnevelő tanár. A programot szervező vezető: Fehér János tapasztalt sportmenedzser, sportszervező.

A sportágak: asztalitenisz, cross fitt, duci torna, gymstick aerobik, jóga, gyaloglás-kocogás, lábtoll-labda, teremfoci, tollaslabda, shuttleball, szepataka, street workout, tánc, teqball, zumba.  Újabb lehetőség a cross fitt, a duci torna, az Újszászon rendszeresen játszott két különleges labdajáték a shuttleball és a szepataka, a teqball és a zumba. A pandémia alatt nagy igény mutatkozott a gyalog és a kerékpártúrázásra. A túrázást is beiktatjuk a programba. A Zagyva folyón pedig kajakozást és kenuzást szervezünk. A Városi Tornacsarnok mellett található 2018 év végén átadott 200 méteres futókörön gyaloglást, kocogást, a 9 állomásos street workout pályán szakemberek vezetésével heti két edzést tartunk. 2021. július 1-től 2022. április 30-ig mindösszesen 27050 aktivitást tervezünk.

A programok megvalósításba bevonjuk a szomszédos Jászladány, Tápiógyörgye és Zagyvarékas 20-40 éves sportkedvelőit. A velük való közös sportolás évek óta működik. Az együttműködésre a Zagyvarékasi Községi Sportegyesülettel megállapodást kötöttünk. Az újszászi gymstick aerobik nagyon népszerű. A környező kisebb településekről, de a megyeszékhely Szolnokról is járnak a jó hangulatú újszászi edzésekre. Az előző 2019/2020. évi Tárt Kapus Program sokakban kedvet ébresztett a sportolásra, és a program befejezése után is, – amikor a pandémia engedte – folytatták a sporttevékenységet. A járványhelyzet enyhülése óta szinte minden sportágban megkezdődtek az edzések, több esetben szabadtérre telepítve.

A pályázat elbírálási ideje két-három hónap. Bízzunk benne, hogy ismét a támogatottak között leszünk. A döntésig is minél nagyobb létszámmal vegyünk részt a különböző sportágak foglakozásain. Nem a pályázatért sportolunk, hanem az egészségünkért. A nyertes pályázat kedvező körülményeket, újabb lehetőségeket teremhet a sportolásunkhoz. Július elsején, az első pályázati napon négy sportágban mozoghattak az újszásziak. Azóta folyamatosan zajlanak a programok.

Fehér János

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.