Az Újszászi VVSE sportolói a turisztikai és sport lehetőségek egy részét kipróbálva vettek részt június 17-én a 197 millió forintból létrehozott három település, Újszász, Zagyvarékas és Szászberek összefogásával megvalósult Zagyva Ökopark ünnepélyes átadóján.

A szabadidő szakosztály tagjai – Berkó Sándor, Czétényi András, Elek Violetta, Fehér János, Krassóiné Gyüre Rozália, Lévai Sarolta, Tóth Gábor, Varga Zoltán – Farkas István SE elnök vezetésével a kertvárosi iskolától az Ökopark kerékpárjain, Zagyva Ökopark feliratú láthatósági mellényben kerekeztek át Szászberekre, a Kohner kocsiszínben tartott ünnepélyes megnyitóra Az élen a szélben lobogó Újszász zászlóval Tóth Gábor haladt. A kerékpáros csapatot a Városi Polgárőrség robogóival két polgárőr – Joó Albert és Perjési Sándor – kísérte. Kíséretükkel a biztonságos haladást és a 32-es útra kanyarodást segítették.

 

Fotó: Fehér János

 

Az ünnepi beszédek, a Bársonyvirág Énekkar ünnepi műsora és az állófogadási energia feltöltődés után Szilvási Ferenc labdarúgó szakosztályvezetővel kiegészülve ismét nyeregbe szálltak a bringások, és az Orczy Parkerdőbe hajtottak, ahol az ÚVVSE lábtoll-labdázói három pályán rúgták a lábtoll-labdát és a shuttleballt, ütötték a tollaslabdát és dobálták a frizbit. A játékba bekapcsolódtak a kerékpárosok, a Szászberekről kenuval és autóval érkezők is, akik közül többen kellemes sétát tettek a szép erdőben. Az erdei csikung tornapályát is sokan kipróbálták.

A kellemes újszászi időtöltés után néhány kerékpáros és a lábtoll-labdázók kenuba szálltak és evezve indultak az átadó ünnepség harmadik helyszínére, Zagyvarékasra. A kerékpárosok, akikhez Ágotai Emese és dr. Ágotai Ede csatlakozott, Alsó-Szászberek felől közelítették meg Rékast, és a Kisszögben várták a vízen érkezőket. Miután a lábtoll-labdázók három kenuja – Bábosik Ádám, Jónás Károly, Zsigmond Tamás, Köböl Richárd, – Kovács Brigitta, Diós Letícia, Berkó Sándor –, Steczina Nikol, Elek Violetta, Farkas Lilla – legénységekkel szerencsésen megérkezett, a Szomszédünnep eseményeibe kapcsolódtak be az újszásziak. A három település fellépőinek műsorában Farkas Lilla és Tóth Gábor zenés lábtoll-labda bemutatót tartott.

A hazakerékpározással zárult a sportolók mozgalmas napja.

Fehér János

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.