Tisztelt újszászi lakosok, kedves barátaim! 

Az elmúlt hónap ismét nagyon mozgalmasan telt.

Május elsejét városi majálissal, az anyák napját gazdag műsorokkal, a gyereknapot városi valamint intézményi szinten is változatos programokkal ünnepeltük meg. 

Sikeresen túl vagyunk az Európa Parlamenti választáson. Köszönettel tartozom Udud Róza jegyző asszonynak, a polgármesteri hivatal és az önkormányzat munkatársainak, a szavazatszámláló bizottságok tagjainak, valamint mindenkinek, aki munkájával a feladathoz hozzájárult. 

Májusban a városunkban köszönthettem dr. Molnár Zoltánt, aki Svájcban élő magyarként évtizedek óta számtalan esetben hozott már adományokat településünkre. Molnár úr csapata most is három dugig megrakott kisteherszállítóval érkezett: az értékes adományokat kivétel nélkül a Zagyvaparti Idősek Otthonának ajánlották föl. 

Többszörös újratervezés és átdolgozás után aláírhattam azt a dokumentumot, mely sikeres közbeszerzéssel zárta le a tervezett új városközpont létrehozásának előkészítő szakaszát. A munkaterület átadásával megkezdődtek a kivitelezési munkák is. 

Zagyvarékas és Szászberek vezetőivel tárgyalásokat folytattam az általam korábban tető alá hozott Zagyva-Ökopark beruházás kivitelezésének megkezdéséről. Reményeim szerint ebben az esetben is sikeres közbeszerzést zárhatunk hamarosan. 

Ebben a hónapban is többször kilátogattam a Zagyvaparti Otthonba: anyák napi ünnepségen és támogatásommal megvalósult vattacukor-partyn vettem részt. 

 

Megkezdődött a városközpont építése
(Fotó: Fehér János)

 

Jászfényszarun tárgyaltam Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester asszonnyal településeink jövőbeli együttműködési lehetőségeiről, képviseltem településünket a KTZVE Egyesület éves közgyűlésén, és két testületi ülést is összehívtam a folyamatban lévő fejlesztések és egyéb aktuális ügyek megtárgyalására. Köszönöm azoknak a képviselőknek és bizottsági tagoknak az aktív munkáját, akik lelkiismeretesen részt vesznek az előterjesztések megvitatásában, ezzel is segítve településünk fejlődését! 

Május végén képviseltem Újszászt vajdasági testvértelepülésünkön, Palicson a Palics napja alkalmából megrendezett ünnepi közgyűlésen. Szintén Palicson, a XI. Nemzetközi Kispályás Labdarúgótornán köszönthettem az újszászi labdarúgókat, akik már nyolcadik alkalommal vettek részt az eseményen. Újszász idén a harmadik helyet érte el a megmérettetésen. 

 

Palicson a vendéglátókkal és az újszászi focicsapattal
(Fotó: facebook)

 

Magyarország huszadik, Újszász első alkalommal kapcsolódott be a Peace Run (Békefutás, a világ legnagyobb váltófutása) rendezvénybe, mely alkalommal a városháza előtt fogadtam a béke lángjával érkező futókat. 

 

A békefáklyával
(Fotó: Szurmai Tibor)

 

Tukacsné Ági meghívására május 18-án Kocséron, a Kutyakaparó  Csárdánál megrendezett Betyártalálkozón jártam. Ági második éve főszervezője ennek a jelentős eseménynek. Gratulálok az elszántságához és a teljesítményéhez! 

 

Kocséron a Betyártalálkozón
(Fotó: facebook)

 

Az elmúlt hetekben befejeződött az egészségház műszaki átadása, elkezdődött az egészségügyi szolgáltatók beköltözése az épületbe. Ebből az alkalomból összehívtam településünk egészségügyi szolgáltatóit, valamint valamennyi érintett kollégát, hogy a beköltözés zavartalan lebonyolítását megbeszélhessük.  

Az egészségház ünnepi átadására június 30-án, vasárnap délelőtt kerül majd sor, melyre tisztelettel hívom és várom a város lakosságát! 

Májusban elnökségi taggá választottak az Újszász Városi Vasutas Sport Egyesület küldöttgyűlésén, ahol is díjakat adtam át az egyesület legeredményesebb sportolóinak. Gratulálok az elismerésben részesült sportolóknak! 

Június másodikán a pedagógusokat ünnepeltük. A városi pedagógusnapon (június 3-án hétfőn) sokan elfogadták meghívásunkat, és eljöttek a művelődési házban tartott ünnepi rendezvényünkre. A színvonalas műsorok és a szívhez szóló köszöntő után a díjak, elismerések átadása következett, majd egy állófogadás keretében láttam vendégül városunk pedagógusait. A gyermekétkeztetésért felelős gimnáziumi konyha dolgozói kiváló minőségű hidegtálakat és süteményeket készítettek erre az alkalomra. Köszönöm a munkájukat! 

Gratulálok minden elismerésben részesült aktív és nyugdíjas pedagógusnak, és köszönöm az áldozatos munkáját minden oktatási- nevelési intézményünk valamennyi dolgozójának! Külön megtiszteltetés volt számomra, hogy én köszönthettem Rózsa Imrénét rubin, Deák Imrénét és Mucza Endrénét gyémánt, valamint Jász Zoltánnét arany diplomájának alkalmából.  

Június elsején történelmi pillanatnak lehettek részesei azok az újszászi zarándokok, akik ott voltak Csíksomlyón, Ferenc pápa látogatásakor. Hálás vagyok azért, hogy ezt a nehéz és hosszú utat bejáró csapat tagja lehettem! 

Június 4-én méltó módon, szentmisével és koszorúzással emlékeztünk meg a Nemzeti Összetartozás Napjáról a katolikus templom oldalfalán elhelyezett trianoni emlékműnél, valamint a két világháborúban elesett hősök emléktábláinál. 

 

Tanácsnokok munkája 

Önkormányzatunk bizottságainak jelentős átalakításával lassan két hónapja vezettük be a tanácsnoki rendszert. Az elmúlt időszak bebizonyította, hogy mindhárman óriási energiával dolgoznak városunk jólétéért. Köszönöm Bogárné Simon Klára oktatási és közművelődési tanácsnoknak a színvonalas városi rendezvények szervezésében és levezetésében, dr. Szóró Magdolna egészségügyi tanácsnoknak a zavartalan egészségügyi ellátás érdekében, Répásiné Tóth Rozália településképi tanácsnoknak városunk fásításában és virágosításában végzett munkáját! 

 

Elmaradt képviselői fogadóórák 

Többször is érkezett lakossági bejelentés felém az elmúlt időben, ami szerint egyik önkormányzati képviselőnk rendszeresen hirdeti fogadóóráit az Újszászi Híradóban, ám ezeken a fogadóórákon ő maga nem jelenik meg. A meghirdetett, de nem megtartott fogadóórákra ellátogató, mozgásában korlátozott lakost így felesleges fáradalmaknak, bosszúságnak tette ki. 

Magam is meggyőződtem arról, hogy a meghirdetett fogadóórák közel egy éve nem lehettek megtartva, hiszen sem Kaló Istvánné alpolgármester asszonyhoz, sem hozzám nem érkezett a helyszín biztosítására kérés senki részéről, így a tervezett fogadóórák idején a megjelölt intézmények zárva tartanak. 

Tekintettel arra, hogy a képviselők választott, független személyek, tevékenységüket a választóknak kell majd megítélniük. A lakosság tájékoztatásán kívül így ebben az ügyben egyéb beavatkozást nincs módom teljesíteni. 

Megköszönve megtisztelő figyelmüket, üdvözlettel: 

Dobozi Róbert
Újszász város polgármestere 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.