2024. május 1-jén egy lábtoll-labdázásban is aktív kistelepülésen, Nyárlőrincen rendeztek futóversenyt, melyre városunkból öten érkeztünk. A XXIV. Buzás János Emlékversenyen 171 futó ért célba, köztük az újszászi Farkas Lilla, Kenyeres Lívia, Oláh Zoltán, Zakar József és Zvolenszki Károly.

 

 

A gyönyörű napsütéses időben az óvodások és általános iskolások futamai után következtek az 5 és 10 km-es versenyek, melyeknek útvonala a dél-alföldi község aszfaltozott útjain és szántóföldek közötti dűlőutakon haladt. Az 5 km-es távon egy kört kellett teljesíteni, ahol Zvolenszki Károly a másnapi fizikai felmérőjére tartalékolva energiáit a 20-39 éves férfiak között a hetedik helyen végzett. A 40-59 évesek között a futókarrierjét alig több, mint egy éve kezdő Oláh Zoltán 13. helyen futott be.

A 10 km-es versenyen a futóknak két kört kellett teljesíteni a meleg és szeles pályán, ahol a 20-29 éves férfiak között Zakar József megnyerte a versenyt. Ugyanebben a korosztályban a női abszolútban is első Farkas Lilla nyert, miközben Kenyeres Lívia második helyen végzett.

A családias hangulatú versenyen mindannyian nagyon jól éreztük magunkat, rengeteg élménnyel és a szponzorok által adott helyi értékeket bemutató ajándékokkal, nyereményekkel térhettünk haza.

Farkas Lilla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.