2023. november 25-én Újszászon rendeztük a 27. Felnőtt Országos Bajnokságot öt egyesület 64 versenyzőjének részvételével. A legmesszebbről érkező már rutinos Nagykanizsa Zemplén SE játékosai férfi csapatban szerepeltek kiemelkedően. A szintén dunántúli Cserszegtomaj SK szép létszámmal, öt női és hét férfi játékossal képviselték egyesületüket. A pusztaszeri egység a szokásosnál szerényebb létszámmal, döntően férfi játékosokkal érkezett. A felnőtt versenyeken még újoncoknak számító dunaújvárosi fiatalok is bátran vették fel a versenyt a tapasztaltabbakkal. A házigazda újszásziak pedig a már megszokott nagylétszámú csapatukkal képviselték egyesületüket.

 

 

A versenyt férfi és női csapatmérkőzésekkel kezdtük, ahol a lányoknál öt csapat játszott körmérkőzést, miközben a fiúknál tizenkét egység számára főágas, vigaszágas versenyrendszert alakítottunk ki. A nőknél a házigazda Újszászi VVSE sportolói, Diós Letícia, Farkas Lilla, Kovács Brigitta és Kovács Evelin tavalyi győzelmüket megismételve ismét bajnoki címet szereztek. Leginkább a második helyezést elérő Cserszegtomaj SK Belovári Panna, Berezvai Barbara, Gyalog Csenge és Udvari Boglárka összeállítású csapata szorongatta meg őket, ahol szoros kezdés után végül 21-16 és 21-14 lett az állás. Bronzérmet szereztek az új felállásban játszó Dániel Petra, Hornyák Erzsébet, Kovács Boglárka és Szaszkó Dorka.

A férfiaknál a nagykanizsai Baranyai Benett, Lukács Benedek, Lukács Márton és Takács Endre a pusztaszeri Balogh Márton, Csabai Gábor, Fehér Zsolt és Simon Márk csapatával találkoztak az elődöntőben, ahol három szoros játszmában 18-21, 22-20 és 21-11 sikerült nyerniük. A másik ágon szintén kiélezett küzdelmet láthattunk az elődöntőben, ahol egy körülbelül háromnegyed órán át tartó mérkőzés eredményeként a feltörekvő, fiatal játékosokból álló Béki Norbert, Jónás Károly Krisztián, Kulcsár Zalán és Zsigmond Tamás első játszmában szerzett győzelme után kicsit elbizonytalanodott a rutinos, rengeteg szép eredménnyel rendelkező játékosokból álló Fehér János ifj., Ráski Lajos, Sipos Péter és Tóth Gábor ellen. Az elvesztett második játszma után erős kezdésük bizalomra adott okot. A fiatalabb és hatalmas motivációval rendelkező csapat Béki Norbert kiváló sáncolásával, Kulcsár Zalán ponterős ütéseivel és Jónás Károly Krisztián szedéseivel megnyerte az elődöntőt. A döntőben kijött az előző meccsek fáradtsága, a fiúk játéka pontatlanabbá vált, így Nagykanizsa könnyedén győzte le őket két játszmában 21-14, 21-10-re.

Női egyéniben tizenhat lány versenyzett a győzelemért. A negyeddöntőkben már sok helyen borult a papírforma, kiesett a dobogóra esélyes Szaszkó Dorka és Kovács Brigitta is. Az elődöntőben Farkas Lilla az idei gyermek, serdülő és ifjúsági bajnok Dániel Petrát győzte le, Udvari Boglárka pedig Kovács Evelin lendületes kezdését állította meg, majd fordította meg a mérkőzést, így sikerült két játszmában döntőbe jutnia. A fináléban Farkas Lilla oldalszerváival szerezte pontjainak jelentős részét, Udvari Boglárka pontosan helyezett talpalásainak viszont sokszor nem találta ellenszerét. Végül két játszmában az Újszászi VVSE játékosa szerezte meg a győzelmet, ezzel pedig a bajnoki címet.

A harmincöt férfi egyéniző közül egy cserszegtomaji, egy pusztaszeri és két újszászi játékos állhatott dobogóra. Bár igazolódott a ranglista alapján kikövetkeztethető papírforma, de számos remek mérkőzést láthattunk a fordulók során. Az első elődöntőben Rab Alexander Fehér Zsoltot búcsúztatta pontos és jól helyezett talpalásaival, 21-11, 21-19-es eredménnyel. A másik elődöntőben Tóth Gábor a fiatal zala megyei Palotás Dominikot győzte le 21-13, 21-12 arányban. A döntőben végül a két újszászi játékos összecsapásának lehettünk szemtanúi. A kiváló szervákat adó és a pályán gyorsan mozgó Rab Alexander két játszmában 21-9 és 21-19-re győzte le Tóth Gábort.

Az országos bajnoksággal véget értek a felnőtt korcsoportos versenyzők számára az idei ranglistaversenyek. Levezetésként néhányan a cserszegtomaji 23 órás lábtoll-labda maratonon, valamint a decemberi footbag Európa-bajnokságon fogják folytatni a versenyzést a következő hetekben.

Farkas Lilla

Részletes eredmény ágrajzok >>

 

27. Felnőtt Országos Bajnokság
Újszász, 2023.11.25.
5 egyesület 64 versenyző
Férfi csapat
1 Baranyai Benett, Lukács Benedek, Lukács Márton, Takács Endre Nagykanizsa ZSE
2 Béki Norbert, Jónás Károly Krisztián, Kulcsár Zalán, Zsigmond Tamás Újszászi VVSE
3 ifj. Fehér János, Ráski Lajos, Sipos Péter, Tóth Gábor Újszászi VVSE
4 Balogh Márton, Csabai Gábor, Fehér Zsolt, Simon Márk Pusztaszeri PISZE SE
5 Nagy Mátyás, Palotás Dominik, Román Sándor Cserszegtomaji SK
6 Farsang András, Farsang Imre, Takács Tamás, Varga Zoltán Cserszegtomaji SK
7 Czétényi Krisztián, Nagy László, Németh Márk, Rab Alexander Újszászi VVSE
8 Fajkó Márk, Gudics Szabolcs, Oláh Krisztián Újszászi VVSE
9 Balogh Dávid, Galambos László, Kanalas Dániel Újszászi VVSE
10 Kanalas Renátó, Skultéti Zsombor, Sörös László Újszászi VVSE
11 Lednecki Patrik, Kattári Dávid, Kondor Anett Dunaújvárosi LSE
12 Kanálos Péter, Makula Viktor, Oláh Levente Újszászi VVSE
     
Női csapat
1 Diós Letícia, Farkas Lilla, Kovács Brigitta, Kovács Evelin Újszászi VVSE
2 Belovári Panna, Berezvai Barbara, Gyalog Csenge, Udvari Boglárka Cserszegtomaji SK
3 Dániel Petra, Hornyák Erzsébet, Kovács Boglárka, Szaszkó Dorka Újszászi VVSE
4 Agócs Laura, Nagy Leila, Zsákai Dzsenna Újszászi VVSE
5 Breszkó Viktória, Debrei Alexandra, Kiss Bettina Újszászi VVSE, Pusztaszeri PISZE SE
     
Férfi egyéni  
1 Rab Alexander  
2 Tóth Gábor  
3 Fehér Zsolt  
4 Palotás Dominik  
5 Lukács Márton  
6 Simon Márk  
7 Kulcsár Zalán  
8 Lukács Benedek  
9 Fajkó Márk  
10 Béki Norbert  
11 Jónás Károly Krisztián  
12 Nagy Mátyás  
13 Oláh Levente  
14 Sipos Péter  
15 Czétényi Krisztán  
16 Nagy László  
17 Kattári Dávid  
18 Kanálos Péter  
19 Farsang Imre  
20 Gudics Szabolcs  
21 Kanalas Renátó  
22 Csabai Gábor  
23 Makula Viktor  
24 Oláh Krisztián  
25 Fehér János ifj.  
26 Román Sándor  
27 Galambos László  
28 Zsigmond Tamás  
29 Szentpéteri Tamás  
30 Balogh Dávid  
31 Kiss Vendel  
32 Rézműves Alex  
33 Breszkó Dominik  
34 Sörös László  
35 Skultéti Zsombor  
     
Női egyéni
1 Farkas Lilla Újszászi VVSE
2 Udvari Boglárka Cserszegtomaji SK
3 Dániel Petra Újszászi VVSE
4 Kovács Evelin Újszászi VVSE
5 Kovács Boglárka Újszászi VVSE
6 Hornyák Erzsébet Újszászi VVSE
7 Kovács Brigitta Újszászi VVSE
8 Szaszkó Dorka Újszászi VVSE
9 Zsákai Dzsenna Újszászi VVSE
10 Joó Brigitta Újszászi VVSE
11 Nagy Leila Újszászi VVSE
12 Belovári Panna Cserszegtomaji SK
13 Kiss Bettina Pusztaszeri PISZE SE
14 Kondor Anett Dunaújvárosi LSE
15 Breszkó Viktória Újszászi VVSE
16 Agócs Laura Újszászi VVSE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: ifj. Fehér János

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.