Immár 27. alkalommal rendezik meg az országos lábtoll-labda bajnokságot, amelynek az újszászi sportcsarnok ad otthont. Szombaton és vasárnap négy versenyszámban – férfi, női csapat és férfi, női egyéni – lesznek érdekeltek a sportág legjobbjai.

 

Czétényi Krisztián (a levegőben) és újszászi társai újra az érmekért lépnek pályára
Fotó: Kovács Nándor

 

A nagy hagyományokkal rendelkező ob-n a bajnoki címek mellett az év végi ranglistás helyezések megszerzése is fontos szempont lehet a játékosoknak. A bajnoki címekért és a dobogós helyezésekért várhatóan az Újszászi VVSE, a Nagykanizsa ZSE, a Pusztaszer PISZE SE és a Cserszegtomaji SK játékosai harcolnak majd a legnagyobb eséllyel.

Az ob címvédői:

Férfi csapat: Újszászi VVSE (Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Németh Márk, Takács Zoltán, Tóth Gábor).

Női csapat: Újszászi VVSE (Ézsiás Fanni, Farkas Lilla, Kovács Evelin).

Férfi egyéni: Herczeg Gábor.

Női egyéni: Németh Barbara (Pusztaszer PISZE SE)

Érdekességek:

A torna eddigi 26 éves történelmében a legtöbb országos bajnoki címet a férfiaknál Tóth Gábor (25 aranyérem) és Herczeg Gábor (15) nyerte, a hölgyeknél pedig a két nagykanizsai játékos, Gozdán Ágota (15) és Budavölgyi Veronika (10) volt a legeredményesebb. Közülük Herczeg tavaly, míg Gozdán és Budavölgyi már évekkel ezelőtt visszavonult.

A jelenleg is aktív játékosok közül Tóth Gábor és Farkas Lilla (6) tovább növelheti a hétvégén bajnoki aranyérmeinek számát.

Forrás: szoljon.hu

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.