2021. szeptember 4-én Szolnok Napjához kapcsolódóan új helyszínen rendezték a XVIII. Civil Kavalkádot. Szolnok főterén, a Kossuth téren a koronavírus-járvány után ez volt az első alkalom, ahol a megye civiljei találkoztak, és ismét bemutathatták tevékenységüket.  Rekordszámú – összesen nyolcvanhárom civil szervezet – fogadta el a meghívást a kavalkádra. A szervezők számos újdonságról gondoskodtak. Érdemes volt meglátogatni a Kézművesek ligetét, ahol a kecskesajttól kezdve a sült teán és a bonbonokon át, a különféle népművészeti alkotásokig a legkülönfélébb termékekkel ismerkedhettek meg az érdeklődők. Egy egyesület közös festésre várta az érdeklődőket.

 

A Civil Kavalkád plakátja

 

Készülődés

 

Dr. Katona Károly, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal főigazgatójának megnyitója

 

Lábtoll-labdázás a szabadtéri színpadon

 

Steczina Nikol hordólovaglása

 

Forgatag

 

Fehér János és Bali István

 

Ügyes fiúk

 

Lábtoll-labdázó Donald kacsák

 

Egy lelkes érdeklődő

 

Zsigmond Tamás, Oláh Barbara és Nagy Leila Szolnok kínai testvérvárosa, Jinzhong táblájánál. A lábtoll-labda, kínai neve, a jianzi is a város kezdőbetűjével kezdődik

 

Steczina Nikol kedvenc édességével, a vattacukorral

 

Berkó Sándor

 

Passzolgatás

 

Ismerkedés a lábtoll-labdával

 

Diós Letícia jól tudja lábra adni a labdát

 

Nagymama és unokája lelkesen rúgták a labdát

 

Diós Letícia, Farkas Lilla, Zsigmond Tamás és Berkó Sándor

 

Bubori Hajnalka, Zsigmond Tamás és Oláh Barbara

 

Farkas Lilla talpalása és Zsigmond Tamás sánca

 

Zsigmond Tamás és Bubori Hajnalka

 

Berkó Sándor, Bubori Hajnalka, Nagy Leila, Oláh Barbara, Zsigmond Tamás, Farkas Lilla, Steczina Nikol, Diós Letícia és Fehér János

 

Fehér János

 

Levezetésként egy kis sakkozás: Bubori Hajnalka és Steczina Nikol

 

Családi játék

 

Fotó: Berkó Sándor, Bokó Letícia, Fehér János és Nagy Balázs

 

 

Az egész napos színpadi programok során a népi hagyományoktól a modern művészetekig és a sportbemutatókig produkciók széles palettáját kínálták a látogatóknak.

A lábtoll-labdázást a Magyar Lábtoll-labda Szövetség és legnagyobb tagszervezete, az Újszászi VVSE lábtoll-labda szakosztálya képviselte. Fehér János vezetésével Berkó Sándor, Bubori Hajnalka, Diós Letícia Farkas Lilla, Nagy Leila, Oláh Barbara, Steczina Nikol, Zsigmond Tamás lábtoll-labdázott az érdeklődőkkel a Kossuth téri szabadtéri színpadon.

A délutáni programban a nagy színpadon szép számú közönség előtt Fehér János konferálásával Berkó Sándor, Diós Letícia, Farkas Lilla és Zsigmond Tamás mutatta meg a lábtoll-labdázás különleges szépségét.

A lábtoll-labdázók rendszeres résztvevői a Civil Kavalkádnak. Jó volt újra találkozni a régi ismerősökkel, köztük olyanokkal, akik kapcsolatban voltak, vannak a lábtoll-labdázással: dr. Katona Károllyal, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal főigazgatójával, aki megnyitó beszéde után lábtoll-labdázott földijeivel, Bali Istvánnal, aki a népi játékokról szóló könyvében egy fejezetet szentelt a lábtoll-labdázásnak, Mészáros Gézával, aki élvonalbeli labdarúgóként, lábteniszezőként lábtoll-labda versenyen is indult, és sportújságíróként többször írt a lábtoll-labdázásról. Berecz Lajossal és Serfőző Imrével, akik sok lövésztriatlon versenyt rendeztek Újszászon, és a Hungarian Openek rendezését is segítették.

Civil Kavalkád Kupával zárták a mozgalmas napot az újszászi lábtoll-labdázók. A három csapat körmérkőzéséből két győzelemmel a Berkó Sándor, Fehér János, Nagy Leila összeállítású csapat került ki győztesen, 2. egy győzelemmel a Bubori Hajnalka, Oláh Barbara, Zsigmond Tamás hármas, 3. győzelem nélkül a Diós Letícia, Farkas Lilla, Steczina Nikol trió.

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.