90 díjazott, általános- és középiskolások, valamint edzőik. A város diákolimpiai bajnokait köszöntötték a Verseghy Ferenc Gimnáziumban. Ahogyan Szalay Ferenc polgármester mondta: Szolnoknak fontos, hogy jól művelt, egészséges életmódot élő, sportos fiataljai legyenek.

 

 

Minél több gyermeket rá kell bírni a rendszeres sportolásra -mondta Szalay Ferenc. A polgármester a tavalyi év diákolimpiai bajnokait köszöntve hangsúlyozta: "annak aki testnevelésben rendben van, könnyebb tanulnia minden más tantárgyat is". Bár Szolnokon megfelelő minőségű munkát végeznek a testnevelők, a gyerekek megalapozott fizikai képességeivel problémák vannak -folytatta a város első embere. "Az edzők vagy beismerik, vagy nem, de nem kevés olyan gyereket kapnak, melyekben a megérkező gyerekek fizikai képességei nem érik el a minimum szintet. És ez biztos, hogy visszaveti a magyar sport egészét." -mondta SZALAY FERENC polgármester.

A gyerekek fizikai felkészültsége a közepes szintet éri el -folytatta a politikus. A diákolimpiai bajnokok épp ezért példaként állhatnak társaik előtt, hiszen ők nap mint nap sportolnak, a teljesítményük is kiváló. A tavalyi eredményeik alapján általános- és középiskolás diákok, valamint edzőik vehették át jutalmukat. Eredményeiket több éves munka előzte meg. "Nyolc éve sportolok, ebből 6 éve versenyszinten, párbajtőrös vagyok, és elég sok munkám volt benne." -mondta PAKAI PATRÍCIA.

Aerobic, karate, evezés, atlétika, asztalitenisz, táncsport, judo, kötélugrás, párbajtőr vagy lábtoll-labda csak néhány a díjazottak sportágai közül. "Én 12 éves korom óta sportolok, vívtam, most érettségizek, de majd szeretném folytatni. Az edzések felkészítettek arra, hogy sikerüljön az aranyérem." -mondta NAGY BRIGITTA.

A jó eredményért dolgozni kell, ehhez pedig meg kell látni a sportág szépségét is. "Az elején nehezebb volt, egyre jobban ment. A szépsége a mozgás, a dinamikus mozgás, hogy a csapat egyszerre mozog." -mesélte BÓDI KINGA.

Az edzők jutalmazását követően a város szabadidős- és diákolimpiai pontversenyének eredményeit is kihirdették. A Verseghy Ferenc Gimnázium a középiskolák sorában, mindkét kategóriában első lett. "A tantárgyi tudás mellett a lélek ápolása is fontos, a Verseghyben is így érezzük, fontos a tömegsportban és az élsportban. Az iskola a hátteret adja meg, és támogatjuk az egyesületeket, ott vagyunk a háttérben." -véli POGÁNY GYULA igazgató, Verseghy Ferenc Gimnázium.

Az idén összesen 90-en kaptak díjat a várostól kiváló sportolói teljesítményük elismeréseként.

Forrás: SzolnokTV

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.