Damjanich Kupa 2019
Zagyvarékas, 2019. május 10.

 

1 Zagyvarékasi Damjanich János Általános Iskola 15 p. +20 gk.
2 Szászbereki Kolping Katolikus Általános Iskola 10 p. +15 gk.
3 Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola 10 p. +10 gk.
4 Szolnoki Fiumei Úti Általános Iskola 6 p. -6 gk.
5 Nyárlőrinc Buzás János Általános Iskola 3p. -8 gk.
6 Zagyvarékasi Damjanich János Általános Iskola II. 0 p. -31 gk.

 

Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola: Viola Zoltán (k) 7.a, Eszes Bence 8.c, Kaló Gábor 8.b, Kaló László 8.b, Glonczi István 8.b, Nagy Róbert 7.b, Oláh Krisztián 7.b, Szentpéteri Tamás 5.a.

 

Eredmények
Zagyvarékas 2-1 Szászberek
Fiumei Úti Általános Iskola 4-3 Nyárlőrinc
Újszász 3-0 Zagyvarékas II.
Zagyvarékas 3-0 Fiumei Úti Általános Iskola
Szászberek 1-1 Újszász
Nyárlőrinc 3-0 Zagyvarékas II
Szászberek 5-1 Fiumei Úti Általános Iskola
Zagyvarékas 11-0 Zagyvarékas II.
Nyárlőrinc 0-4 Újszász
Fiumei Úti Általános Iskola 4-0 Zagyvarékas II.
Szászberek 4-2 Nyárlőrinc
Zagyvarékas 1-0 Újszász
Szászberek 10-0 Zagyvarékas II.
Fiumei Úti Általános Iskola 2-6 Újszász
Zagyvarékas 4-0 Nyárlőrinc

 

Újszász – Zagyvarékas II. 3-0
Góllövők: (Nagy Róbert, Kaló László, Glonczi István)

A mérkőzés első fele tapogatódzó játékot hozott, mindkét csapat megpróbált fogás találni a másikon. Újszász az első perctől megpróbált irányítani, de a befejezéseknél nem voltak elég pontosak. A 12. percben megtört a jég, Nagy Róbert révén Újszász megszerezte a vezetést egy letámadás után a hatos előtti labdaszerzésből. A továbbiakban felszabadult játékot láthattunk. Kaló László és Glonczi István is betalált a végeredmény 3-0.

Szászberek – Újszász 1-1
Góllövő: Kaló László

A mérkőzés mindig presztízsharcnak számít a két iskola tanulói között. A mérkőzésen látszott, hogy egyik csapat sem szeretné elveszíteni ezt a mérkőzést. Sok volt az adok-kapok. A vezetést egy szabadrúgást követően Szászberek csapata szerezte meg, majd nem sokkal később egy mély indítást Kaló László csúsztatott a kapuba, 1-1. A hátralévő időben több helyzetet is kialakított Újszász csapata, kétszer a kapufát is eltalálta, de az eredmény már nem változott.

Nyárlőrinc – Újszász 0-4
Góllövők: Kaló László 3, Nagy Róbert

A mecset Újszász kezdte jobban, és elég korán megszerezte a vezetést Nyárlőrinc csapatával szemben, akik inkább az egyéniségeikben bíztak, és az egész mérkőzésen távoli lövésekkel operáltak. A második gól megszerzését követően csapatunk felszabadult, és a mesterhármast szerző Kaló László és a fáradhatatlan Nagy Róbert vezérletével 4-0-ra nyert.

Zagyvarékas –Újszász 1-0

Döntőnek beillő mérkőzés volt, ahol a semleges nézők nem csalódtak. Feszült, hajtós és küzdelmes mérkőzésen egy kontratámadás révén végül a rékasiak örülhettek. Egyenlíteni sajnos nem tudtunk, így elszenvedtük első vereségünket.

Fiumei Úti Általános Iskola – Újszász 2-6
Góllövők: Eszes Bence 3, Kaló László 2, Szentpéteri Tamás

Újszász csapata azzal a tudattal lépett pályára, hogy minél több gólt kell szerezni, hogy odaérjen a második helyre. Ennek megfelelő hozzáállással léptek pályára. Eszes Bence mesterhármasával, Kaló László duplájával és az 5. osztályos Szentpéteri Tamás első góljával végül 6-2 re győztek.

A 6-2 is kevésnek bizonyult mivel Szászberek csapata 10 góllal verte meg a felforgatott Zagyvarékas II. csapatát, így rosszabb gólkülönbséggel a bronzérmet akasztották az újszászi csapat nyakába.

Külön öröm, hogy a torna legjobb kapusának Viola Zoltánt, az újszászi gárda portását választották.

Rajka Attila

 

Álló sor balról-jobbra: Glonczi István, Rajka Attila testnevelő, Eszes Bence, Kaló Gábor, Kaló László
Elöl: Nagy Róbert, Oláh Krisztián, Viola Zoltán és Szentpéteri Tamás

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.