A Zagyvaparti Idősek Otthona lakóinak hozzátartozóitól érkezett jelzés felém, hogy a Kastély épületben a vastag falak miatt gyenge a térerő, így a lakókkal nagyon nehezen tudják digitálisan tartani a kapcsolatot.

Karácsony közeledtével ez fokozott lelki terhelést jelent lakónak és hozzátartozónak egyaránt, hiszen a látogatási tilalom miatt sokan már hónapok óta nem láthatták szeretteiket.

A könyebb kapcsolattartás érdekében ezért egy idősek számára is jól látható és hallható, széles kijelzőjű, külső internet jeladóval felszerelt ezközt vásároltunk. Az eszközön Viberer és Messenger program fut, és a külső jeladó segítségével stabil térerőt tud biztosítani. Az eszközt a Kastély épületében helyeztük el, önálló telefonszámmal is rendelkezik, melyet az ügyeletes gondozóval egyeztetett időpontban lehet fölhívni.

A próbaüzem a mai napon megtörtént, az elképzelés jól vizsgázott, így napokon belül a másik két osztályt is felszereljük hasonló technológiával.

Advent második hétvégéjén szívből remélem, hogy sokak számára boldogabbá tehetjük ezzel az ünnepet!

 

Fotó: facebook

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.