2015-ben vásároltam meg a parkerdei erdészházat azzal a szándékkal, hogy a bokrokkal benőtt, kirándulóktól szinte elfelejtett, gyermekzsivajt régen hallott, régi táborközpontot új életre keltsük.

2016-ban egy támogatási lehetőség részeként (akkor még nagyon távol a városvezetéstől) erdei iskolát álmodtam meg a területen. A benyújtott pályázat megvalósításának nehézségei, két választás és egy világjárvánnyal terhelt időszak után 2021. szeptemberében végre boldog, erdei körülmények között tanuló gyermekek közé érkezhettem meg, mint településünk polgármestere.

Az elmúlt napokban 300-nál több újszászi iskolás vett részt a Vörösmarty Általános Iskola által szervezett „Az erdő hete” program keretein belül parkerdei tanórákon.

Csütörtökön a VII-VIII osztályok, pénteken az V-VI osztályosok, szombaton a tantestület dolgozói, hétfőn a III-IV osztályos tanulók, kedden a II osztályos gyerekek tanultak, játszottak, pihentek a Parkerdőben.

Köszönöm Makainé Zérczi Zsuzsannának, általános iskolánk frissen kinevezett igazgatójának, hogy élve a lehetőséggel, létrehozta ezt a varázslatos hetet. Biztos vagyok benne, hogy gyermekeink életre szóló élményekkel lettek gazdagabbak!

Dobozi Róbert
polgármester

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.