Tisztelt újszászi lakosok, kedves barátaim!

Egészségben gazdag, Boldog Új Évet kívánok mindenkinek a 2024-es esztendőre!
A karácsonyi ünnep előtt a Hunyadi út lakott területen kívüli szakaszára felkerül az aszfalt kopóréteg, ezzel lezárulhatott az útszakasz felújításának első üteme.
Kérem használják egészséggel és közlekedjenek biztonságosan a megújult útszakaszon!

Az év utolsó napjaiban az Egészségház előtt létesítendő gyalogátkelőhely új közvilágítása is elkészült, így az időjárástól függően a Hunyadi út felújításának további szakaszait is hamarosan meg tudjuk kezdeni.

Ismét sokan látogattak ki az adventi gyertyagyújtásokra és az utolsó adventi hétvégén megrendezett Mindenki Karácsonyára. Decemberben kisebb mennyiségű hó is esett. A civil összefogással feldíszített városközpont így, behavazott mutatta meg az igazi szépségét. Köszönöm mindenkinek, aki idén is hozzájárult településünk ünnepi díszítéséhez.

Őszi fejlesztések a Bajcsy úti óvodában.

Az idei év gazdasági nehézségei ellenére Önkormányzatunk intézményeit is folyamatosan igyekszünk fejleszteni, korszerűsíteni.
Az elmúlt 5 évben a korszerűtlen, energiapazarló kazánokat korszerű, energiatakarékos készülékekre cseréltük a Bölcsődében, a Könyvtárban, a Művelődési Házban, a Polgármesteri Hivatalban, az Egészségházban és a nagykerti óvodában is.
A belvárosi Óvoda épülete kimaradt eddig a fejlesztésből, hiszen pályázati forrás hiányában ezeket a jelentős költségeket nem könnyű előteremteni.
Az idei évben azonban a régi FÉG típusú gázkazánok már olyan rossz állapotba kerültek, hogy azokkal a fűtési szezont nagy felelőtlenség lett volna megkezdeni.
Büszkeséggel tölt el, hogy ilyen körülmények között is találtunk anyagi forrást a kazánok cseréjére, melyet önerős beruházásként valósított meg Önkormányzatunk.
S ha már Óvoda: az udvaron álló méretes fákat faápoló szakemberek vizsgálták végig, levágva azokról a száraz, balesetveszélyes ágakat. Köszönöm a BertArbor Faápolás és Önkormányzatunk karbantartó csoportjának lelkiismeretes munkáját.
Mindezeken felül még egy régi vágya teljesülhetett az intézménynek: a hátsó, ún. kisudvaron egy valódi sármentes kismotor-versenypálya létesült, ahol jó és rossz időben egyaránt biztonságosan gyakorolhatnak majd a kis versenyzők.
A beruházás földmunkája Barta Csaba (Barta Gumiszervíz) felajánlásból valósult meg, melyet a gyerekek nevében hálásan köszönök. A burkolat kialakítását karbantartó csoportunk végezte el.

Az adventi időszak végén már hagyomány Újszászon, hogy a vendéglátó egységek és civil szervezetek főtt étellel lepik meg a rászorulókat.
Idén az Aranykürt vendéglő 70 adag rizses húst, Vörösmarty Vendégház 40 adag fűszeres vért, a Szász Étterem 50 adag rizses húst, a Sólyom Ételfutár 25 adag tarhonyás húst és mellé gyümölcsöt ajánlott fel. Szilveszter napján a Lowland Bikers Motoros Egyesület 70 adag gulyáslevest készített, adományként.
A felajánlásokat idén is a Katolikus Karitász önkéntesei juttatták el családokhoz, akik ráadásul az adományok mellé minden családnak egy-egy csomag piskótatallérral is kedveskedtek.
Köszönöm minden magánszemélynek, vendéglátó egységnek és civil szervezetnek, aki név nélkül vagy a nyilvánosság felvállalásával tett azért, hogy az ünnepek alatt egyetlen asztalról se hiányozhasson az ünnepi vacsora!

Szociális tüzelő program

Az előző években bevált gyakorlat szerint idén is folyamatosan lesz lehetőség szociálisan rászoruló lakosoknak ingyenes tüzelőt igényelniük Önkormányzatunktól.
A 2023/2024 fűtési szezonban is idén termelt tűzifát (lágy és kemény lombos vegyesen) tudunk a rászorulóknak biztosítani.
Arra kérem a Tisztelt Lakosságot, hogy amennyiben környezetükben olyan családot, személyt észlelnek, akiknél felmerül a rászorultság gyanúja, bátran jelezzék azt felém, az Önkormányzat munkatársai, vagy együttműködő partnereink (az egészségügyi szolgáltatók, a történelmi egyházak képviselői) felé. Ne hagyjunk senkit fűtetlen lakásban élni! A tartósan 12 °C alatti hőmérsékletű helyiségben tartózkodó embereknél a kihűlés veszélye fennáll, azaz fűtött, de alulfűtött lakásban is veszélyben lehet bárki egészsége vagy élete.
Kérek mindenkit, hogy figyeljünk és vigyázzunk egymásra, különösen a hideg téli napokon!

Gondosóra ingyenes regisztrációval

A kezdeti nehézségek után idén februárban új lendületet kapott az ingyenes, állami GONDOSÓRA program.
A Gondosóra nem más, mint egy nyakba akasztható vagy csuklópántra rögzíthető egyszerű de sok funkciós eszköz, mely egy külső segítővel, ún. diszpécserrel köti össze a viselőjét a nap 24 órájában.
A Gondosóra alanyi jogon járó, minden 65 éven felüli állampolgárt megillető ingyenes jelzőeszköz.
Hogyan működik?
Amikor a használója bajt érzékel, nem kell mást tennie, mint megnyomni az órán található gombot, és ezáltal az eszköz azonnal jelzést küld a diszpécserközpont felé. A központ a jelzés beérkezte után felveszi a kapcsolatot a felhasználóval, majd kiértékeli a fennálló helyzetet, amiért az óra viselője megnyomta a gombot. Ezután a diszpécser értesíti a regisztrációnál megadott kontaktszemélyt, és kezdeményezi a segítségnyújtást; indokolt esetben pedig a sürgősségi segélyhívót is értesíti.
Hogyan lehet kérvényezni a Gondosórát?
A Gondosóra kérvényezéséhez regisztráció szükséges:

https://regisztracio.gondosora.hu/

A regisztrációhoz mindössze pár személyes adatra van szükség a kérvényezőtől, a használótól, illetve a kontaktszemélytől. A regisztráció megerősítését követően az eszközt díjmentesen házhoz szállítják a megadott címre.
További információ a www.gondosora.hu oldalon vagy a 06 1 445-0080 telefonszámon érhető el!
A regisztrációban minden Újszászi lakosnak térítésmentesen segítenek a Zagyvamenti Integrált Központ (ÖNO) munkatársai, Tolvaj József képviselő, valamint Kalóné Sajben Éva alpolgármester, illetve a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatának munkatársai.

Üdvözlettel:
Dobozi Róbert Újszász város polgármestere

 

A Hunyadi út lakott területen kívüli szakaszára felkerült az aszfalt kopóréteg

 

Az adventi koszorú

 

Betlehem

 

Karácsonyi hangulat

 

Az óvoda udvarán álló méretes fákat faápoló szakemberek vizsgálták végig

 

Új kazánok az óvodában

 

Az Aranykürt vendéglő 70 adag rizses húst ajánlott fel

 

A Vörösmarty Vendégház 40 adag fűszeres vért ajánlott fel

 

A Szász Étterem 50 adag rizses húst ajánlott fel

 

A Sólyom Ételfutár 25 adag tarhonyás húst és mellé gyümölcsöt ajánlott fel

 

Ételosztás

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.