A Debreceni Honvéd Sport- és Diáksport Egyesület Békessy Béla Olimpiai Baráti Kör Szakosztálya a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség és a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének támogatásával 2019. október 21-23. között „Szabadság Napja Emlékfutást” szervezett.

A katonai váltó Debrecenből indulva, három nap alatt huszonkettő települést érintve 290 km-es táv leküzdése után érkezett meg október 23-án Budapestre, a Honvédelmi Minisztérium elé. A futással hivatásos, szerződéses katonák, katonai kadétok, önkéntes katonák emlékeztek meg méltó módon a Magyar Köztársaság kikiáltásának 30. évfordulójáról.

A váltó október 22-én az előre jelzett 23 óránál egy negyedórával korábban érkezett meg Újszászra. A korábbi érkezés oka útvonal módosítás és a váltó tervezettnél gyorsabb tempója volt. Bakos Dániel, Farkas Lilla és Kárpáti Zoé a zagyvarékasi körforgalomtól kísérte a régi 32-en Zagyvarékas érintésével Újszászra érkező váltót. A kísérethez Újszászon Farkas István, Kis Csenge, Péter Tamás, Péter Triniti, Szaszkó Nándor, Szaszkó Szilárd, Szőke Mónika, Zakar József és Zakar Mihály csatlakozott. Így a késő esti időpont ellenére népes kísérettel érkezett a váltó a városházához, ahol Dobozi Róbert polgármester forró teával és pogácsával várta a futókat, majd rövid köszöntő után stafétabotjukra felkötötte Újszász emlékszalagját. A váltó rövid újszászi tartózkodás után Tápigyörgye felé folytatta éjszakai útját. A kíséret az Abonyi úti Újszász tábláig tartott velük.

 

Fotó: Nagy Zsolt

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.