2019. október 29-én tartotta alakuló ülését az október 13-án megválasztott képviselő-testület. Az ülés Dobozi Róbert rövid megnyitójával kezdődött, majd Vígh Győző, az Újszász Város Helyi Választási Bizottságának elnöke ismertette a választás eredményeit. Ezután a megválasztott képviselők – dr. Ágotai Ede, Battyányi Józsefné, Bogárné Simon Klára, Kaló Istvánné, Petrik Ferenc, Répási Csabáné Tóth Rozália Ildikó, Rózsa György, Tolvaj József Miklós – esküt tettek. Az eskü szövegét Hartyányi Istvánné, a HVB elnökhelyettese olvasta elő.

 

Google Photos

Fotó: Fehér János

 

Az eskü után a képviselők aláírták az esküokmányokat.

Dobozi Róbert megválasztott polgármester a képviselő-testület előtt tett esküt, majd az esküokmány aláírása után ismertette ötéves polgármesteri programját.

Az eskütételek után megkezdődött az aktív munka. Az első ülésen 16 napirendi pontot tárgyaltak meg a képviselők. Módosították a Szervezeti és Működési Szabályzatot, Kaló Istvánné (Sajben Éva) személyében titkos szavazással, minősített többséggel alpolgármestert választottak, aki esküt tett a képviselő-testület előtt. Ezután bizottság létrehozása következett. A képviselő-testületnek egy bizottsága van, a Pénzügyi és Szociális Bizottság, amelynek tagja: a polgármester és az alpolgármester kivételével minden képviselő és három külsős tag: Földiné Juhász Erika pénzügyi szakember, vállalkozó, Gonda Adrienn közművelődési szakember és Kiss Erika, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Zagyvamenti Integrált Központ igazgatója. A külsős tagok is esküvel fogadták, hogy tudásuk legjavát nyújtva, a törvényeket betartva dolgoznak Újszászért, majd átvették a polgármestertől megbízó levelüket.

A testület a bizottság elnökének megválasztotta Rózsa Györgyöt, elnökhelyettesének Battyányi Józsefnét.

A tanácsnokok megválasztásával, megbízásával folytatódott az ülés. Négy tanácsnok dogozik majd Újszászért.

  • Dr. Ágotai Ede egészségügyi tanácsnok
  • Bogárné Simon Klára oktatási és közművelődési tanácsnok
  • Répási Csabáné Tóth Rozália Ildikó településkép-védelmi tanácsnok
  • Petrik Ferenc vidék és településfejlesztési tanácsnok

A tanácsnokoknak Dobozi Róbert polgármester adta át a megbízóleveleket.

A testület döntött a polgármester és az alpolgármester illetményéről, majd még számos fontos ügyet tárgyalt.

Fehér János

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.