„Jó szomszédok – Közösségfejlesztés a Szolnoki járásban” című pályázati projekt keretén belül elsőként Szászberek község adott helyet a rendezvénynek, 2019.06.29-én. 

A meghívásnak örömmel tettünk eleget. A maroknyi újszászi résztvevő örömmel vállalta a fellépést. A házigazdák részéről nagyon szívélyes fogadtatásban volt részünk. Az időjárásra sem panaszkodhattunk, hiszen már a rendezvény kezdete előtt is igencsak 30°C fölé kúszott a hőmérő higanyszála. Némi csúszással 9:30 körül kezdődött el a program. 

 

Google Photos

 

Elsőként Alapi József, Szászberek polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Beszédében kitért a három település polgármestereinek jó kapcsolatára, és a további közös együttműködésre szólította fel őket. A köszöntő után a három település: Szászberek-Zagyvarékas-Újszász művészeti csoportjainak bemutatkozása következett. 

Először a házigazda, a szászberki „művészpalánták” léptek színpadra, igen színes palettát felvonultatva. Őket a zagyvarékasi fellépők követték néptánc, népdalkör, moderntánc produkcióikat bemutatva. 

Utolsóként Újszász mutatkozott be. A Százszorszép Népdalkör vidám népdalcsokrot adott elő. Őket a Fordulat tánccsoport két produkciója követte, Rábai Melinda és Mihályi Richárd duója és Samu Dóra szólótánca. Majd Kiss Julianna Lívia a Honfoglalás című dalt énekelte el, szintetizátoron édesapja, Kiss Sándor kísérte. Az újszászi műsorblokkot az Only Dance tánccsoport zárta Rézsó Babett, Vágó CsabaSipos Flóra és Nagy Liza közreműködésével. 

A rendezvényen velünk volt Dobozi Róbert polgármester is. A települések bemutatkozása után a jászkíséri Pendzsom Néptáncegyesület tartott néptánc bemutatót és táncházat. A délelőtt folyamán lehetőség volt kézműves foglalkozáson való részvételre is, ahol csuhéból lehetett készíteni különböző tárgyakat, és mézet is lehetett kóstolni. 

A jó levegőn mindenki kellőképpen megéhezett, és a házigazdák egy finom babgulyással látták vendégül a résztvevőket. 

Köszönöm valamennyi résztvevőnek a fellépést. 

Némethné Varga Edit 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.