Idén is megrendeztük a Szent Iván éjhez, azaz a nyári napfordulóhoz fűződő ősi hagyományokra visszanyúló megemlékezést, mely az életet, a termékenységet és a nap győzelmét jelképezi. A sötétség az elmúlást, a fény pedig a megújulást jelentette, ezért ezen a napon az emberek nagy tüzeket raktak, hogy elűzzék a sötétséget; ekkor kezdődik a csillagászati nyár is. 

2019. június 22. napján 17:00 órai kezdettel új helyszínen és új lendülettel, a Nagykerti Sport- és a Szabadidő Központban rendeztük meg Szent Iván Éji Kavalkádot. A napfordulóhoz világszerte világi és egyházi ünnepek kapcsolódnak, mivel ekkor van az év legrövidebb éjszakája, és az emberek számára a fény és a sötétség váltakozása mágikus eredettel bírt. 

 

Google Photos

 

E mágikus hiedelem jegyében színes programokkal várta a rendező, az Újszászi Önvédelmi SE, Újszászi Város Önkormányzata és Újszász Városi Művelődési Ház együttműködésével a hagyomány és az újdonság jegyében az ingyenesen látogatható rendezvényén a kikapcsolódásra és újdonságokra éhes lakosságot.  

17:00 órától Gyöngyösi Zsolt előadásában világhírű gitárosok műveiből hallhattunk élő zenét. Zsolti előadóművészete, alázatossága meglepte a közönséget, mindenki csodálattal hallgatta több mint egy órás előadását. Zsolt elmondta, szerinte „fontos az összefogás, közös együttműködés a városunkért és a színvonalas kulturális programokért”. 

Ezt követően Harsányi Judit műsorvezető „Mesekvíz” játékkal foglalkoztatta a részt vevő gyermekeket, akik egy mese szóbeli leírása után, annak nevét kitalálva finomságokat kaptak jutalmul. A gyermekek kikapcsolódásáról Simon Ágnes is sokat gondoskodott, hiszen a rendezvény ideje alatt arcfestéssel, hennával gyönyörű alkotásokat készített a legkisebbeknek. A művelődési ház dolgozói jóvoltából pedig gyöngyfűzéssel is foglalatoskodhattak kicsik és nagyobbak is. 

A rendezvény ideje alatt a Szolnoki Rendőrkapitányság kollégái jóvoltából BikeSafe program keretében regisztráltatták kerékpárjaikat az országos adatbázisba. 

A „Mesekvíz” után került sor a rendezvény, egyben az Újszászi Nagykerti Sport és Szabadidő Központ hivatalos megnyitására, átadására is. Ez alkalomból rendezvényünk díszvendége: Pócs János országgyűlési képviselő, rendezvényünk fővédnöke: Dobozi Róbert Újszász Város polgármestere és Péter Tamás, az Újszászi Önvédelmi SE elnöke 3 darab fát ültetett a Szabadidő Központ udvarán, alatta emléktáblát elhelyezve e jeles alkalom emlékéül. Megható volt látni, ahogy a képviselő, a polgármester és az elnök gyermekek kíséretében és segítségével ülteti el a fákat, jól jelképezve az együttműködés, az összetartozás, a közös jövőért és egészséges környezetért tenni akarás törekvéseit. 

A hivatalos ceremónia után a szórakozás vette kezdetét. 

Helyi fellépőink most is kitettek magukért! A Vörösmarty Mihály Általános Iskola felsős néptáncosai kezdték meg a műsort, majd őket követte a Dalma Dance, a Fordult tánccsoport és az Only Dance táncos lábú fellépőinek színvonalas műsora. 

Ezt követően Kertész Iván nyáresti koncertjével, fiatalos lendületével, jókedvével gyorsan elvarázsolta az újszászi lakosságot. Már csak azért is, mert már rendezvényünk kezdetén megjelent a helyszínen, édesanyával a közönség sorai között kedvesen elbeszélgetett, a „rajongóival” közös fényképeket készített. A színpadon sem okozott csalódást, táncos lányai kíséretében gyorsan felfokozta a hangulatot. 

A helyszínen támogatójegyek vásárlására volt lehetőség. A támogatójegy egyben tombolának is minősült, melynek sorsolása az este sztárvendégének készülődése ideje alatt megtörtént. Értékes ajándékokat sorsoltunk ki az Újszászi Város Önkormányzata, Dobozi Róbert és Dobozi Andrea, dr. Ágotai Ede, a Jász-Pc Kft, azaz Pál Józsi, az Újszászi Önvédelmi SE, az Olajbörze Kft, azaz Kasza József, Nagyné Erzsike néni, a Szolnok TV, Torda Ferenc és a Benyus Barkácsbolt jóvoltából. Nagyon szépen köszönjük! 

Végre következett az este sztárvendége: a szolnoki Szimpátia együttes koncertje, Neoton Família feldolgozásaival az együttes tovább fokozta az amúgy is forró hangulatot. 

Szent Iván éjjelének elmaradhatatlan kelléke vagy inkább főszereplője a TűZ. A Szimpátia koncert közben Nagy Zsolt képviselő segítségével a tűzgyújtásra is sor került. Mivel a hiedelmek szerint az éjszaka a sötétség és a halál birodalma, így az évnek ezen az éjszakáján a tűz erejével lehet megtörni a sötétség hatalmát. 

Hogy teljes legyen az ünnepi hangulat, gyönyörű tűzi játékban volt részünk a Ferenczi Borház Kft. jóvoltából. A szúnyogok nem veszélyes, de kitartó támadását bíró résztvevők tátott szájjal csodálták. 

A Szimpátia Együttes a töretlen kiváló hangulat miatt a tűzi játék után még folytatta élő koncertjét, hatalmas sikert aratva ezzel. 

Mivel a jó időt megrendeltük, a remek zenéket előadóművészeink, a hideg italt a Fight Pub büfével és fröccs-terasszal biztosította, a visszajelzések alapján is kijelenthetjük, hogy fantasztikus ünnepen vagyunk túl a Szent Iván Éji Kavalkáddal. 

Köszönjük díszvendégünknek: Pócs János országgyűlési képviselőnek és rendezvényünk fővédnökének: Dobozi Róbert Újszász Város polgármesterének, hogy jelenlétével emelte az est színvonalát. 

Köszönjük Újszász Város Polgármesteri Hivatal, az Újszász Városi Művelődési Ház munkatársainak segítő közreműködését. 

Köszönjük Harsányi Judit műsorvezetőnknek, aki profizmusával most is segítette munkánkat, szórakoztatta a közönséget. Köszönjük Földes Rolandéknak a kitűnő hangosítást és a fényeket. Ez úton is köszönjük Alföldiné Mártika segítségét, aki rendületlenül árulta a támogató jegyeket. Köszönjük Simon Ágikának a gyönyörű alkotásokat. Köszönjük a fellépők felkészítő tanárainak a munkáját, így a néptánc: Sulyok Marianna, Nagy Péter, a Fordulat tánccsoport: Kovácsné Tukacs Ágnes, az Only Dance: Rézsó Babett és a Dalma Dance fáradhatatlan munkáját. 

Rendezvényünk támogatói továbbá: 

  • Center Csapágy Kft. Jászberény 
  • Borbándi Barkács Kft Szolnok 
  • Szabó János temetkezési vállalkozó 

A tüzijátékról a Ferenczy Borház Kft. gondoskodik. 

Köszönjük szépen mindenkinek, aki segítségével, anyagi, erkölcsi támogatásával, részvételével segítette a rendezvényünket! 

Rendezvényünk végén érkezett a jó hír, hogy aznap Törökbálinton az Unity For Passion Dance Fest 2019. nemzetközi táncversenyen az Újszászi Önvédelmi Sportegyesület Only Dance tánccsoport nagycsoportja felnőtt korcsoport, moderntánc kategóriában 2. helyezést ért el. Az UPDF egy olyan versenyorientált táncfesztivál, ahol a mozgás szeretete és a tánc iránt táplált szenvedély hozza össze az embereket. A tánccsoport kiemelkedő helyezésével először vett részt nemzetközi megmérettetésen. E nívós rendezvényen elért szép helyezéssel kvalifikálták magukat két európai táncversenyre: Máltára és Rómába, melyre 2019 szeptemberében és októberében kerül sor. Reméljük, az egyesület, a táncszakosztály és támogatóink összefogásával lehetőségük lesz európai szinten is megmérettetni magukat. Gratulálunk kitartó és színvonalas munkájukhoz. Felkészítő tanáruk: Rézsó Babett. 

Hogy híreink teljesek legyenek, a 2019. június hónapban az egyesületünket az a megtiszteltetés érte, hogy a XXV. Jász Világtalálkozó Jász Virtus vetélkedőjén képviselhettük Újszász városát. A világtalálkozó fellépői között az egyesület tánccsoportja is megmutatta tehetségét. Köszönjük a lehetőséget. Megtiszteltetés továbbá, hogy egyesületünk tánccsoportja Újszász várost képviselhette a Szászberken megrendezésre került Szomszédünnepen is. 

az Újszászi Önvédelmi SE elnöksége 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.