A kedves olvasóknak bizonyára nem kell bemutatni a közelmúltban igen rövid idő alatt rendkívül népszerűvé vált Susan Boyle énekesnőt, akiről a múlt hónapban igen tanulságos beszámolót olvashattunk a Magyar Kurír nevű katolikus hírportálon. A mai világban, amikor nem ritkán ítélnek halálra születendő emberi életeket, nagyon is érdemes odafigyelni a felemelő példákra. Álljon itt az említett beszámoló, olvassuk el, adjuk tovább másoknak is!

A rekordsebességgel híressé vált énekesnő az Avvenire című olasz katolikus napilapban ismertetett önéletrajzi kötetében beszél arról, mit jósoltak neki az orvosok születése pillanatában. Örül, hogy bebizonyíthatja: az álmok mindennek ellenére mégis valóra válhatnak. Ha édesanyja nem tartotta volna elképzelhetetlennek a terhesség megszakítását, ma nem élvezhetnénk a nemzetközi zenei kínálat egyik legragyogóbb hangját. Susan Boyle, a nemzetközi popzene új sztárja most 49 éves. Nemrég jelent meg önéletrajzi kötete, amelyben megírja, hogy az orvosok azt javasolták édesanyjának, ne szülje meg, vetesse el a gyermeket. Azzal indokolták, hogy kockázatos terhességről van szó. De az Írországból Blackburnbe emigrált Bridget Boyle, akinek akkor már nyolc gyermeke volt, egyértelműen visszautasította a javaslatot, hiszen hithű katolikus asszony volt. Így aztán életet adott Susannak, aki a születés pillanatában oxigénhiányos állapotban volt, és ezért könnyű agykárosodást szenvedett. Sok csúfolódást, gúnyolódást kellett elszenvednie élete során, a kislányból ennek ellenére napjaink egyik leghíresebb énekese lett, akinek nagy rajongója például Demi Moore. A Guiness rekordok könyvébe az alapján került be, hogy hihetetlen gyorsasággal tett szert hírnévre.

Az angol média által SuBo-nak nevezett énekesnő nemrég Londonban XVI. Benedek pápának énekelhetett, néhány nappal később pedig megjelent önéletrajzi kötete, The Woman I Was Born címmel. A kötetben elmondja, hogy születése pillanatában az orvosok nem a szokásos: „Gratulálunk, gyönyörű kislány!” felkiáltással fordultak anyjához, hanem azt mondták: „Hallgatnia kellett volna ránk. Most kénytelen lesz elfogadni, hogy Susanból soha semmi nem lesz”. Születése pillanatától kezdve furcsán néztek rá az emberek: „Az orvosok megvetően pillantottak rám, attól kezdve, hogy oxigénhiány miatt gyaníthatóan agykárosodást szenvedtem.” Az orvosok jóslata azonban nem volt éppen találó: Susan sztár lett, hat hét alatt kilencmillió lemezt adott el. Nem táplál magában haragot: „Biztos vagyok benne, hogy az orvosok a legjobb szándékkal cselekedtek, de nem kellett volna ilyeneket mondaniuk, hiszen senki nem láthatja előre a jövőt. Az orvosok nem tudták, hogy én harcos típus vagyok, és egész életemen át bizonyítani igyekszem, hogy nem volt igazuk.” Susan Boyle nyíltan beszél mély vallásosságáról is. Néhány hónappal ezelőtt így nyilatkozott a BBC-nek: „Az én történetem azt bizonyítja, hogy nem a látszatot kell nézni, hanem az egész embert, érzelmi, fizikai, szellemi, lelki teljességében. Remélem, hogy történetem elbeszélése által be tudom bizonyítani: nem lehetetlen, hogy az álmok megvalósuljanak.”

A fenti történet nagyon tanúságos, még akkor is, ha – nyilvánvalóan – nem lesz mindenkiből világhírű énekes, hanem „csak” lelkiismeretes iparos, vagy hívatását szerető családanya.

Szívből kívánom és imádkozom azért, hogy minden szülőben erősödjék meg az élet iránti tisztelet, és így legyen egész országunk egy boldogabb ország, mert hiszen boldog ország csak boldog családokból épülhet fel.

Miklós János plébános

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.