Reggel kilenctől este kilencig szállt április 16-án a lábtoll-labda a mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium tornacsarnokában, ahol a sportág V-VI. korcsoportos országos diákolimpiai döntőjét rendezték. Az előző évhez képest több résztvevője volt a döntőnek, 18 iskolából 132 diák lábtoll-labdázott

Mohács tavaly kiváló házigazdának bizonyult, a Magyar Lábtoll-labda Szövetség ezért is kérte fel újra a Kisfaludy Károly Gimnáziumot a döntő rendezésére. Hahnerné Feth Gabriella intézményvezető ezúttal is nyitott volt a megkeresésre és támogatta az eseményt, Tiszai György testnevelő tanár pedig most is kiváló előkészítő munkát végzett, minden adott volt a jó versenyzéshez. A döntőben Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest és Zala vármegyei középiskolák csapatai képviseltették magukat, 43 lány és 88 fiú nevezett. A mezőnyben több olyan játékost ott találtunk, akik már országos felnőtt versenyeken is szereztek érmet, de a diákolimpiai rendszer nagy előnye, hogy számos érdeklődőt tud bevonzani. Idén is több olyan tanuló játszott, akiket rutinos lábtoll-labdázó osztálytársaik vettek rá a versenyzésre, néhány iskolában pedig a testnevelő tanárok illesztették be a tanrendjükbe a sportág oktatását és szerettették meg tanulóikkal a lábtoll-labdát, ami sokak számára különleges és érdekes játék.

 

 

A mohácsi csarnok hat pályáját először a csapatok vették birtokba. A V. korosztályos lányoknál csak három csapat érkezett a döntőre, így ők körmérkőzéssel döntötték el a helyezéseket. Az aranyérem Szolnoki SZC Vásárhelyi Pál Két Tanítási Nyelvű Technikumhoz került, Nagy Leila rutinja és technikai tudása sokat számított, csapattársaival, Csider Ágnessel, Földi Georginával és Makai Cintiával mindkét meccsüket megnyerték a dunaújvárosi DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola csapatai ellen.

A fiúknál az V. korosztályban két négycsapatos csoportban kezdődtek a küzdelmek. A legjobb négy közé a dunaújvárosi Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum, az újszászi Rózsa Imre Technikum, a pécsváradi II. Béla Technikum és a pécsi PTE Szociális és Egészségügyi Technikum egy csapata jutott. A döntőben a Rózsa Imre Technikum és a PTE SZESZI került egymással szembe. Az első szett szoros állást hozott, 16-14-re nyerte a Konka Dániel, Szentpéteri Tamás, Csobai Attila, Oláh Levente összeállítású újszászi csapat, majd a második játszmát már magabiztosabban, 14-9-re hozták Konkáék és begyűjtötték a bajnoki címet.

A VI. korcsoportos lányoknál is csoportmérkőzések után alakult ki az elődöntők párosítása. Az egyik ágon a hévízi Bibó István Gimnázium, a másikon a dunaújvárosi Rudas Közgazdasági Technikum jutott be szettveszteség nélkül. Az erősebb összeállításban érkező bibósok a döntőben is fölényben voltak, Belovári Panna, Berezvai Barbara és Merics Hanna, 2-0-ra verte Kondor Anettékat. A tavaly az ötödik korosztályban szerzett bajnoki címüket, most az eggyel fentebbi kategória aranyérmével is megfejelték. A bronzérem a Barany vármegyei II. Béla Technikum csapatához került, ők egy érzelmekkel és fordulatokkal teli mérkőzésen győzték le a dunaújvárosi kereskedelmiseket.

A legnépesebb mezőny a VI. korosztályos fiúknál jött össze, a 18 csapat kieséses, vigaszágas rendszerben döntötte el a helyezéseket. A legnagyobb esélyes, a Rózsa Imre Technikum egyes számú csapata simán begyalogolt a döntőbe, ahol a keszthelyi Vajda János Gimnázium várt rájuk. A vajdások, ahol egy lány, Horvát Lili is játszott, váratlanul nehéz feladat elé állították a Kulcsár Zalán, Jónás Károly Krisztián, Béki Norbert, Zsigmond Tamás összeállítású egységet. Az első szettet Palotás Dominik vezérletével 19-17-re nyerték a vajdások. A második játszma is csak a minimális két ponttal dől el, de ezúttal Kulcsárék javára. A harmadik szett már simább volt, a Rózsa Imre Technikumé lett a bajnoki arany.

Kulcsár Zalán és Palotás Dominik különcsatája az egyéniben is folytatódott. A két fiú gyakran kerül egymással szembe, változó, hogy melyikük nyer. Most is háromszettesre duzzasztották a látványos mentésekkel és leütésekkel tűzdelt döntőjüket, amit végül Palotás nyert meg 2-1-re. A két harmadik helyen Kattári Dávid (dunaújvárosi Dunaferr Technikum) és Béki Norbert (Rózsa Imre Tecnhikum) osztozott.

A V. korcsoportos fiúknál a II. Béla Technikum tanulója, Varga Balázs három újszászi játékoson átverekedve jutott a döntőbe, kétszer is háromszettes meccset vívott, de küzdeni tudása most is kifizetődött. A döntőben Zudor Milán (Bánki Donát Technikum) nyerte az első játszmát, a második kimenetel kétesélyes volt, 15 ponton túl is mentek a felek, de végül Zudoré lett a kiélezett meccs. A bronz a bajnoki címre is esélye Szentpéteri Tamásé (Rózsa Imre Technikum) és Fridrich Noelé (DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Tecnhikum) lett.

Az V. korcsoportos lányoknál papírforma eredmény született, Berezvai Barbara (Bibó Gimnázium) és Kondor Anett (Rudas Közgazdasági Technikum) menetel a döntőig, amelyben Berezvai az első szett elvesztése után már pontosabban játszott. Kondor folyamatosan a nyomában volt, de már csak két szoros játszmára tudta kényszeríteni Berezvait, aki végül megszerezte a bajnoki címet. A dobogó változatos összképet mutatott, hiszen Bubori Hajnalka a szolnoki Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum, Orbán Lili pedig a mohácsi Radnóti Miklós Technikum tanulójaként szerzett érmet.

A VI. korcsoportos lányoknál is három megye, illetve négy iskola osztozott az érmeken. A Vajda Gimnázum diákja, Horvát Lili a döntőben cserszegtomaji klubtársát, a Bibó Gimnáziumba járó Belovári Pannát győzte le három játszmában, de már az elődöntője is hosszúra nyúlt. Troszt Fannit (II. Béla Technikum) is 2-1-gyel ejtette ki. A másik bronzérem Breszkó Viktóriáé lett, aki a Karcagi SZC Teleki Blanka Gimnázium és Technikumnak gyűjtött be értékes helyezést.

A folyamatosan egymásba érő mérkőzések mellett a verseny résztevői a pályákon kívül is játszottak, a diákok egymástól ellesett mozdulatokat és technikákat tudnak már legközelebb alkalmazni, de emellett új baráti kapcsolatok is születtek.

Az alacsonyabb korcsoportokban még néhány megyei döntőt a következő hetekben rendeznek meg, majd május 15-én az ő országos döntőjükkel zárul Lakitelken a 2023/24-es tanév diákolimpiai sorozata.

ifj. Fehér János
elnök
Magyar Lábtoll-labda Szövetség

 

V.-VI. korcsoportosok országos diákolimpiai döntő
Mohács, 2024.04.16.
132 versenyző, 43 lány, 89 fiú
V. korcsoport fiú csapat
1 Konka Dániel, Oláh Levente, Szentpéteri Tamás, Csobai Attila Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikum
2 Evetovics Botond, Puskás Dominik, Rumszauer Zalán, Handler Ákos, Nagy Benedek PTE Szociális és Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola
3 Bartók Péter, Fridrich Noel, Sziver Patrik DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
4 Varga Balázs, Faulhábert Gergő, Batka Hunor Baranya Vármegyei SZC II. Béla Technikum és Kollégium
5 Bubori Hajnalka, Ribka Erika, Skultéti Zsombor Szolnoki SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
6 Gayer Flórián, Kis-Pál Hanna, Marczi Maja Déli ASZC Újhelyi Imre mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (Szentlőrinc)
7 Breszkó Sándor, Csomor Imre, Ficzek Máté Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikum
8 Aschenbrenner Dániel, Gündert Máté, Timót Bence, Varga Alex DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
     
V. korcsoport lány csapat
1 Csider Ágnes, Földi Georgina, Makai Cintia, Nagy Leila Szolnoki SZC Vásárhelyi Pál Két Tanítási Nyelvű Technikum
2 Pentz Anna, Kovács Flóra, Terenyei Alexandra DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
3 Rácz Noémi, Simon Barbara, Szabó Fanni Eszter DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
     
VI. korcsoport fiú csapat
1 Béki Norbert, Jónás Károly Krisztián, Kulcsár Zalán, Zsigmond Tamás Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikum
2 Palotás Dominik, Horváth Lili, Paál Levente Keszthelyi Vajda János Gimnázium
3 Dombi Mihály, Lednecki Patrik, Pentz Attila DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
4 Bangó Krisztián, Faska Szabolcs, Oláh Szabolcs, Sebesi Bence, Török Szabolcs Ceglédi SZC Nagykátai Ipari Szakképző Iskola
5 Dékány Levente, Oláh Krisztián, Patkós Noel, Tarkó Tícián, Tóth Roland Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikum
6 Kádár Barna, Platt Roland, Zudor Milán Csaba Dunaújvárosi Egyetem Bánki Donát Technikuma
7 Horváth Bálint, Pesti Albert Benjamin, Spengler Dominik, Tóth Márk PTE Szociális és Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola
8 Sally Bence, Sarang Dániel, Tóth Milán DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
9 Mikóczi András, Mórócz Péter, Pintér Dávid, Matics Kristóf Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium
10 Sódart Gellért, Vári Mátyás, László Tamás Kecskeméti SZC Kada Elek Technikum
11 Spiegel Donát, Kövesdi Kristóf, Csike Milán, Pazar Ákos Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium
12 Bíró János, Kis Károly, Kovács Péter Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikum
13 Bekker Bence, Boda Olivér, Bózsó Bálint Szolnoki SZC Pálfy - Vízügyi Technikum
14 Scanlen Normen, Schiszler Ádám, Fehér Balázs Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium
15 Illés Milán, Németh Levente, Oroszi Noel DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
16 Breszkó Viktória, Gyalog Máté, Soczó Levente Karcagi Szakképzési Centrum Teleki Blanka Gimnázium, Technikum és Kollégium
17 Győrfi Zalán, Kosztadinavszki Ádám, Sárközi Eszter, Szabados Gergő Szolnoki SZC Pálfy - Vízügyi Technikum
18 Gusztafik Ferenc, Kiss Szabolcs, Vinnai Ádám Szolnoki SZC Pálfy - Vízügyi Technikum
     
VI. korcsoport lány csapat
1 Belovári Panna, Berezvai Barbara, Merics Hanna Réka Hévízi Bibó István Gimnázium
2 Bálint Réka, Király Klaudia Jázmin, Kondor Anett DSZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium
3 Troszt Fanni, Erdei Andrea, Kiss Zsófia, Apari Lili Baranya Vármegyei SZC II. Béla Technikum és Kollégium
4 Csenki Sára, Almási Kíra, Virág Viktória DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
5 György Noémi, Keresztes Boglárka, Nagy Viktória DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
6 Brenner Petra Linda, Krisztián Petra, Szabó Hanna, Tamasics Lilla PTE Szociális és Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola
7 Kiss Beatrix, Patlók Darina, Takács Annamária, Tóth Dominika DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
8 Elek Kitti, Elek Zsófia, Kenderes Kinga Kecskeméti SZC Kada Elek Technikum
     
V. korcsort fiú egyéni
1 Zudor Milán Dunaújvárosi Egyetem Bánki Donát Technikuma
2 Varga Balázs Baranya Vármegyei SZC II. Béla Technikum és Kollégium
3 Friedrich Noel DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
4 Szentpéteri Tamás Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikum
5 Puskás Dominik PTE Szociális és Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola
6 Konka Dániel Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikum
7 Dombi Mihály DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
8 Sarang Dániel DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
9 Faulhábert Gergő Baranya Vármegyei SZC II. Béla Technikum és Kollégium
10 Csobai Attila Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikum
11 Skultéti Zsombor Szolnoki SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
12 Vári Mátyás Kecskeméti SZC Kada Elek Technikum
13 Kádár Barna Dunaújvárosi Egyetem Bánki Donát Technikuma
14 Bartók Péter DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
15 Sódart Gellért Kecskeméti SZC Kada Elek Technikum
16 Beszkó Sándor Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikum
17 Oláh Levente Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikum
18 Patkós Noel Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikum
19 Gayér Flórián Déli ASZC Újhelyi Imre mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (Szentlőrinc)
20 Sziver Patrik DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
21 Batka Hunor Baranya Vármegyei SZC II. Béla Technikum és Kollégium
22 Nagy Benedek PTE Szociális és Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola
23 Handler Ákos PTE Szociális és Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola
     
V. korcsoport lány egyéni
1 Berezvai Barbara Hévízi Bibó István Gimnázium
2 Kondor Anett DSZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium
3 Bubori Hajnalka Szolnoki SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
4 Orbán Lili Baranya Vármegyei SZC Mohácsi Radnóti Miklós Technikum és Szakképző Iskola, Mohács
5 Kovács Flóra DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
6 Pentz Anna DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
7 Szabó Fanni DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
8 Ribka Erika Szolnoki SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
9 Kiss Zsófia Baranya Vármegyei SZC II. Béla Technikum és Kollégium, Pécsvárad
10 Kis-Pál Hanna Déli ASZC Újhelyi Imre mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (Szentlőrinc)
11 Rácz Noémi DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
12 Elek Kitti Kecskeméti SZC Kada Elek Technikum
13 Terenyei Alexandra DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
14 Földi Georgina Szolnoki SZC Vásárhelyi Pál Két Tanítási Nyelvű Technikum
     
VI. korcsoport fiú egyéni
1 Palotás Dominik Keszthelyi Vajda János Gimnázium
2 Kulcsár Zalán Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikum
3 Kattári Dávid DSZC Dunaferr Technikum és Szakképző Iskola
4 Béki Norbert Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikum
5 Zsigmond Tamás Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikum
6 Oláh Krisztián Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikum
7 Oláh Szabolcs Ceglédi SZC Nagykátai Ipari Szakképző Iskola
8 Ledneczki Patrik DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
9 Tóth Márk PTE Szociális és Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola, Pécs
10 Spiegel Donát Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium, Mohács
11 Spengler Dominik PTE Szociális és Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola, Pécs
12 Győrfi Zalán Szolnoki SZC Pálfy - Vízügyi Technikum
13 Jónás Károly Krisztián Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikum
14 Pentz Attila DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
15 Oroszi Noel DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
16 Tóth Roland Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikum
17 Faska Szabolcs Ceglédi SZC Nagykátai Ipari Szakképző Iskola
18 Tarkó Tícián Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikum
19 Gusztafik Ferenc Szolnoki SZC Pálfy - Vízügyi Technikum
20 Pesti Albert PTE Szociális és Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola, Pécs
21 Dékány Levente Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikum
22 Szabados Gergő Szolnoki SZC Pálfy - Vízügyi Technikum
23 Tóth Milán DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
24 Soczó Levente Karcagi Teleki Blanka Gimnázium, Technikum
25 Kard Krisztofer DSZC Dunaferr Technikum és Szakképző Iskola
26 László Tamás Kecskeméti SZC Kada Elek Technikum
27 Bangó Krisztián Ceglédi SZC Nagykátai Ipari Szakképző Iskola
28 Saly Bence DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
29 Pintér Dávid Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium, Mohács
30 Horváth Bálint PTE Szociális és Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola, Pécs
31 Platt Roland DSZC Dunaferr Technikum és Szakképző Iskola
32 Gyalog Máté Karcagi Teleki Blanka Gimnázium, Technikum
33 Török József Ceglédi SZC Nagykátai Ipari Szakképző Iskola
34 Sebesi Bence Ceglédi SZC Nagykátai Ipari Szakképző Iskola
35 Bekker Bence Szolnoki SZC Pálfy - Vízügyi Technikum
     
VI. korcsoport lány egyéni
1 Horváth Lili Keszthelyi Vajda János Gimnázium
2 Belovári Panna Hévízi Bibó István Gimnázium
3 Troszt Fanni Baranya Vármegyei SZC II. Béla Technikum és Kollégium
4 Breszkó Viktória Karcagi Szakképzési Centrum Teleki Blanka Gimnázium, Technikum és Kollégium
5 Erdei Andrea Baranya Vármegyei SZC II. Béla Technikum és Kollégium
6 Nagy Viktória DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
7 Csenki Sára DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
8 Amási Kíra DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
9 Tamasics Lilla PTE Szociális és Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola
10 Szabó Hanna PTE Szociális és Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola, Pécs
11 Brenner Petra PTE Szociális és Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola
12 Kiss Beatrix DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
13 Kenderes Kinga Kecskeméti SZC Kada Elek Technikum
14 Elek Zsófia Kecskeméti SZC Kada Elek Technikum
15 Virág Viktória DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
16 Krisztián Petra PTE Szociális és Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola
17 Zecher Zoé DSZC Lorántffy Zsuzsanna Technikuma és Kollégium
18 Patlók Darina DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.