2023. április 22-én Tavaszköszöntő Kupát rendeztünk Újszászon. A verseny különlegessége volt, hogy a csapatok több versenyszámban is versenyeztek párhuzamosan. Két csapat három nyert mérkőzésig, de legfeljebb öt meccset játszott egymás ellen egy párharc során. Csapat mérkőzéssel kezdtek, melyet rögtön páros mérkőzés követett, majd egyéni. Amennyiben nem szerezte meg a csapat a három győzelmét ezen meccsek során, akkor ismét páros és egyéni meccsek következtek. A kiváló játéktudás mellett a verseny kiemelkedő állóképességet, csapatkohéziót és stratégiai gondolkodást, tervezést igényelt.

A női mezőnyben a szokásosnak mondható Pusztaszer PISZE SE és Újszászi VVSE közötti döntő ezúttal sem maradt el. Most a Csongrád-Csanád vármegyei csapat került ki győztesen a küzdelemből az okosan játszó Németh Barbara, a ponterősen talpaló Buki Napsugár, a labdabiztos Kiss Bettina és a délvidéki származású, rutinos Galai Bianka csapata magabiztos győzelmet aratott. A döntő párharcban Diós Letícia, Farkas Lilla, Kovács Brigitta és Kovács Evelin csapata volt a pusztaszeri lányok ellenfele. Az izgalmas és szoros csapatmeccset 21-18, 21-18-as eredménnyel nyerte meg a Németh Barbara által vezetett egység. Párosban három játszmát játszottak a lányok. Az élesen és technikásan támadó Németh-Buki páros most jobbnak bizonyult a Farkas Lilla és Kovács Evelin alkotta összeszokott duóval szemben. A három játszmás mérkőzést az utolsó pillanatban sikerült megfordítaniuk. A házigazdák fölényes első játszmabeli győzelme után a második szettben 20-16-os hátrányból fordítottak és nyerték meg a mérkőzést. A végső eredményt Buki Napsugár és Kovács Evelin egyéni játéka döntötte el. ahol előbbi játékos két játszmában szerzett győzelmet. A bronzérem szintén a házigazdák csapatához került. Nagy Leila kiváló egyéni játékával szorította meg az előbb említett csapatok egyénizőit. Czétényiné Eperjessy Zsófia labdabiztos játékával rengeteg talpalást szedett. A csapat különlegessége, hogy egy anya-lánya páros is volt benne, hiszen Czétényi Klaudia és anyukája, Czétényiné Knyul Edina is játszottak. Nem mellesleg Klaudia nagynénje, a tőle pár évvel idősebb Zsófia is oszlopos tagja a csapatnak.

A férfiaknál maratoni küzdelmeket láthattunk. A verseny után a rutinos Tóth Gábor arról számolt be, hogy 32 szettet játszott a nap folyamán. Hasonlóan alakultak a számok a többi játékos esetén is. A statisztikai adatokat kedvelőknek érdemes kiszámolni ezt, hogy jobban megismerjék saját teljesítményüket és határaikat. A négy és öt fős csoportok körmérkőzései után főtáblán folytatták a versenyzést a csapatok. A felvidéki származású Sebastian Költővel kiegészült nagykanizsai csapat magabiztosan haladt a győzelem felé. Csapat és páros versenyszámokban szinte megállíthatatlannak bizonyultak, így belefért a néhány elveszített egyéni mérkőzésük is, hogy a párharcokból győztesen tudjanak kikerülni. A döntőben Lukács Benedek kiválóan sáncolt, míg testvére Márton villámgyors szedéseivel és pontos talpalásaival szerezte a pontokat. Sebastian gyorsan be tudott illeszkedni a csapatba, rengeteg reménytelennek tűnő labdát ért el, és passzolta pontosan társainak. Emellett több szép talpalást is láthattunk tőle. Takács Endre kiváló stratégiai megfontolással állította össze a párharcok felállását. Nemcsak versenyzőként, hanem játékosedzőként is kiválóan megállja a helyét csapatában. Párosban pedig tökéletes összhangban játszottak Marcival. Az ezüstérmet a Pusztaszeri PISZE SE Balogh Márton, Csabai Gábor, Fehér Zsolt és Simon Márk alkotta csapata szerezte meg. Zsolti gyors és Márk erős talpalásai ponterősnek bizonyultak a sorra legyőzött ellenfelek esetén. Márton egyéni játékával, Gabi sáncolásával és feladásaival segítette a csapatot. A fináléban a rutinosabb zalai csapat fejben összeszedettebnek bizonyult, ami meghatározta az aranyérem sorsát. A bronzmeccsen nagyot küzdöttek a feltörekvő, és a már-már szenior újszászi csapatok egymás ellen. A csapatmeccs elvesztése után végül a Berkó Sándor, ifj. Fehér János, Ráski Lajos és Tóth Gábor összeállítású csapat győzedelmeskedett az ifjúsági Kulcsár Zalán, Jónás Károly Krisztián és Zsigmond Tamás, valamint a rutinos Sipos Péter alkotta csapat ellen.

A résztvevő négy egyesület 48 versenyzője jó hangulatban, kellemesen elfáradva indulhatott haza az éjszakába nyúló versenyről. A French Openre utazó csapatoknak kiváló felkészülési verseny volt ez a nemzetközi megmérettetésre.

 

Tavaszköszöntő Kupa
Újszász, 2023.04.22.
Női csapat
1 Buki Napsugár, Galai Bianka, Kiss Bettina, Németh Barbara Pusztaszer PISZE SE
2 Diós Letícia, Farkas Lilla, Kovács Brigitta, Kovács Evelin Újszászi VVSE
3 Czétényi Klaudia, Eperjessy Zsófia, Nagy Leila, Czétényiné Knyúl Edina Újszászi VVSE
4 Ribka Erika, Lőrincz Henrietta, Bubori Hajnalka Újszászi VVSE
     
Férfi csapat
1 Lukács Benedek, Lukács Márton, Sebastián Költő, Takács Endre Nagykanizsa Zemplén SE
2 Balogh Márton, Csabai Gábor, Fehér Zsolt, Simon Márk Pusztaszer PISZE SE
3 Tóth Gábor, Ráski Lajos, Berkó Sándor, Fehér János ifj. Újszászi VVSE
4 Jónás Károly Krisztián, Zsigmond Tamás, Sipos Péter, Kulcsár Zalán Újszászi VVSE
5 Kanalas Dániel, Varga-Nagy Bálint, Czétényi Krisztián, Galambos László Újszászi VVSE
6 Szaszkó Dorka, Nagy László, Rab Alexander, Németh Márk Újszászi VVSE
7 Pál Diána, Román Sándor, Palotás Dominik Cserszegtomaji SK
8 Kanálos Péter, Fajkó Márk, Szentpéteri Tamás Újszászi VVSE
9 Skultéti Zsombor, Flasch László, Breszkó Sándor Újszászi VVSE

 

Részletes eredménytáblák: docs.google.com/spreadsheets

 

ifj. Fehér János köszöntötte a résztvevőket

 

Női eredményhirdetés: 2. Diós Letícia, Farkas Lilla (Újszászi VVSE), 1. Kiss Bettina, Galai Bianka, Németh Barbara, Buki Napsugár (Pusztaszer PISZE SE), 3. Czétényiné Eperjessy Zsófia, Czétényiné Knyul Edina, Nagy Leila (Újszászi VVSE)

 

Férfi eredményhirdetés: 2. Balogh Márton, Csabai Gábor, Simon Márk, Fehér Zsolt (Pusztaszer PISZE SE), 1. Takács Endre, Lukács Benedek, Lukács Márton, Sebastian Költő (Nagykanizsa ZSE), 3. Berkó Sándor, ifj. Fehér János, Tóth Gábor (Újszászi VVSE)

 

4 egyesület 48 versenyzője a Tavaszköszöntő Kupán

 

Pusztaszer PISZE SE, Újszászi VVSE, Cserszegtomaji SK, Nagykanizsa ZSE

 

ÚVVSE - PISZE párharc

 

A reaktivált Sipos Péter (jobbra háttal, Újszászi VVSE) rutinos játékával segíti csapattársait

 

Simon Márk (PISZE) talpal, Sipos Péter (ÚVVSE) sáncol

 

Jónás Károly Krisztián (ÚVVSE) szervája

 

A következő generáció, Kiss Vendel (Újszászi VVSE)

 

Női csapat: ÚVVSE – PISZE

Női páros: Németh, Buki (PISZE) - Farkas, Kovács (ÚVVSE)

Női egyéni: Buki Napsugár (PISZE) - Kovács Evelin (ÚVVSE)

Férfi csapat: PISZE – ÚVVSE

Férfi páros: PISZE – ÚVVSE

Férfi egyéni: Kulcsár Zalán (ÚVVSE) - Sebastian Költő (NZSE)

Férfi páros: NZSE – ÚVVSE

Férfi csapat: NZSE – PISZE

Férfi páros: NZSE – PISZE

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.