Az év legnehezebb versenyeként számon tartott Újszász Kupával megkezdődött a lábtoll-labdázók őszi versenyszezonja. A tizennyolcadik alkalommal megrendezett kétnapos versenyen húsz órai játék során a lábtoll-labdázás mind a hét versenyszámában megmérkőzött a hetvenfős mezőny.  A koronavírus–járvány miatt a 2020. évi torna elmaradt. A két évvel ezelőtti Újszász Kupán mind a hét számban újszászi győzelem született és a legeredményesebb versenyzőknek járó serlegeket Herczeg Gábor és Vachal Krisztina nyerte. Úgy tűnik, a járványt az újszásziak vészelték át legjobban, mert megismételték a 2019. évi eredményüket, és mind a hét versenyszámban újszásziak álltak a dobogó tetején. Az első helyek mellé még három második és két harmadik helyezést is megszereztek az Újszászi VVSE versenyzői. Három első és egy második helyezéssel az Újszász Kupa specialista Herczeg Gábor zsinórban hetedik alkalommal hódította el a legjobb összetett eredményért járó a kupát. A nőknél a távolmaradó címvédő, Vachal Krisztina helyét négy első hellyel Farkas Lilla foglalta el.

A női csapatok döntőjét az újszásziak Ézsiás Fanni, Farkas Lilla, Kovács Evelin összeállítású első számú csapata nyerte a pusztaszeriek ellen. A második játszmában Németh Barbara erőteljes támadásaival egyenlítettek a Csongrád megyeiek. A döntő szettben Ézsiás Fanni jól sáncolta Németh talpalásait, Farkas Lilla erős és Kovács Evelin cseles talpalásait nem tudta hárítani az ellenfél, akiknek 20-10-nél volt még egy rövid fellángolásuk, de 21-14-nél tovább nem jutottak.

 

Az Újszászi VVSE lábtoll-labdázói

 

A 18. Újszász Kupa résztvevői

 

Újszász - Cserszegtomaj mérkőzés

 

Újszásziak egymás ellen

 

Varga-Nagy Bálint (Újszászi VVSE) talpalása

 

Berkó Sándor (Újszászi VVSE) talpalása

 

Horváth Gergő (Nagykanizsa ZSE) talpalása

 

Cserszegtomaj - Pusztaszer női elődöntő

 

Kökény Martin akcióban

 

Németh Barbara (Pusztaszer PISZE SE) látványos rúgása

 

Farkas Lilla (Újszászi VVSE) támadása

 

Újszászi időkérés

 

Újszász - Pusztaszer női döntő

 

Pacsizás a női döntő után

 

Női csapat: 2. Pusztaszer PISZE SE, 1. Újszászi VVSE, 3. Cserszegtomaji SK

 

Simon Márk, Balogh Márton és Fehér Zsolt (Pusztaszer PISZE SE)

 

Simon Márk (Pusztaszer PISZE SE) talpalása

 

Fehér Zsolt (Pusztaszer PISZE SE) sánca

 

Érmek, serlegek

 

Baranyai Benett, Lukács Márton és Horváth Gergő (Nagykanizsa ZSE)

 

Tóth Gábor talpalása az Újszász - Nagykanizsa döntőben

 

Tóth Gábor (Újszászi VVSE) szervája

 

Baranyai Benett (Nagykanizsa ZSE) sánca

 

Újszászi időkérés

 

Újszász nyerte a férfi döntőt

 

Férfi csapat: 2. Nagykanizsa ZSE, 1. Újszászi VVSE, 3. Pusztaszer PISZE SE

 

Szaszkó Dorka, Hornyák Erzsébet, Farkas Lilla és Diós Letícia a női páros döntője után

 

Női páros: 2. Szaszkó Dorka, Hornyák Erzsébet (Újszászi VVSE), 1. Farkas Lilla, Diós Letícia (Újszászi VVSE), 3. Sillinger Zsanett, Udvari Boglárka (Cserszegtomaji SK) és Buki Napsugár, Szabó Luca (Pusztaszer PISZE SE)

 

Férfi páros elődöntő

 

Baranyai Benett, Horváth Gergő (Nagykanizsa ZSE) - Herczeg Gábor, Tóth Gábor (Újszászi VVSE) férfi páros döntő

 

Herczeg Gábor talpalása

 

Férfi páros: 2. Baranyai Benett, Horváth Gergő (Nagykanizsa ZSE), 1. Tóth Gábor, Herczeg Gábor (Újszászi VVSE, 3. Takács Endre, Lukács Márton (Nagykanizsa ZSE) és Lakatos Zoltán, hiányzik Kökény Martin (Újszászi VVSE)

 

Vegyes páros: 2. Farkas Balázs, Hornyák Erzsébet (Újszászi VVSE), 1. Herczeg Gábor, Farkas Lilla (Újszászi VVSE), 3. Simon Márk, Szabó Luca és Fehér Zsolt, Buki Napsugár (mindkettő Pusztaszer PISZE SE)

 

Női egyéni: 2. Németh Barbara (Pusztaszer PISZE SE), 1. Farkas Lilla (Újszászi VVSE), 3. Buki Napsugár (Pusztaszer PISZE SE) és Ézsiás Fanni (Újszászi VVSE)

 

Férfi egyéni: 2. Herczeg Gábor (Újszászi VVSE), 1. Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 3. Horváth Gergő (Nagykanizsa ZSE) és Fehér Zsolt (Pusztaszer PISZE SE)

 

Az Újszász Kupa legeredményesebb versenyzői: Farkas Lilla és Herczeg Gábor (mindkettő Újszászi VVSE)

 

Fotó: Fehér János és Herczeg Gábor

 

A férfi csapatok fináléjában az első labdamenetek után ötpontos előnyt szerzett s a Baranyai Benett, Horváth Gergő, Lukács Márton, Takács Endre nagykanizsai csapat. Az újszásziak – Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Szűcs Gergely, Tóth Gábor – egy szetten át üldözték őket. A végén 15-20-ról 20-20-ra egalizáltak, de a játszmát izgalmas végjátékban a zalaiak nyerték 25-23-ra. A második és a harmadik játszmában a hazaiak irányítottak és 21-14, 21-15-tel 2-1-re győztek. Szűcs Gergely jól sáncolt. Tóth Gábor védhetetlen szervákat adott és talpalásai is ponterősek voltak. Herczeg Gábor jól szedte az ellenfél legjobbjának, Horváth Gergőnek bombaerős talpalásait és a visszatámadásai is pontot értek.

A női páros elődöntőjében Hornyák Erzsébet és Szaszkó Dorka (Újszászi VVSE) a Buki Napsugár, Szabó Luca (Pusztaszer PISZE SE) kettőst győzte le három játszmában. A másik ágon Diós Letícia és Farkas Lilla háromjátszmás mérkőzésen jutott a döntőbe Sillinger Zsanett, Udvari Boglárka (Cserszegtomaji SK) ellenében. A házi döntő is háromjátszmás volt. Farkasék nyertek 21-15, 14-21, 21-16-ra. A második játszmában Szaszkó Dorka megcsillogtatta tudását különleges, magasról indított talpalásaival egyenlítettek, de a döntő szettre már elfogyott az ereje.

A férfiak párosában a felső ágon Herczeg Gábor, Tóth Gábor – Kökény Martin, Lakatos Zoltán (22-20, 21-18) újszászi, az alsó ágon Baranyai Benett, Horváth Gergő – Lukács Márton, Takács Endre (21-16, 15-21, 21-19) nagykanizsai elődöntőt játszottak. A döntőben Herczeg Gáborék viszonylag könnyen nyertek. (21-13, 21-17)

A vegyes páros döntőt éjjel fél egykor két újszászi páros játszotta. Harmadik első helyüket Herczeg Gábor és Farkas Lilla 21-14, 21-15-re nyert Farkas Balázs és Hornyák Erzsébet ellen. A harmadik helyen a Fehér Zsolt, Buki Napsugár és a Simon Márk, Szabó Luca pusztaszeri párosok végeztek.

A második napra az egyénik maradtak. A nőknél Farkas Lilla (Újszászi VVSE) végzett az első helyen. Németh Barbarát (Pusztaszer PISZE SE) győzte le 2-0-ra. A bronzérmesek Buki Napsugár (Pusztaszer PISZE SE) és Ézsiás Fanni (Újszászi VVSE).

Férfi egyéniben a szokásos, immár a tizenhatodik Tóth Gábor – Herczeg Gábor döntő mérkőzés zajlott, amit Tóth Gábor nyert 21-18, 22-20-ra. Tóth Gábor kiváló erőnlétének köszönhette győzelmét. A tavaszt és a nyarat triatlonozással töltötte. Augusztusban 13 óra 23:03 perc alatt teljesítette Nagyatádon a 3.8 km úszásból, 180 km kerékpározásból és 42.2 km futásból álló Ironman távot. Az Újszász Kupán háromból három számban végzett az első helyen. Vegyes párosban nem indult. Korábbi páros társa, Vachal Krisztina távolmaradt a versenytől, ezért Kovács Evelinnel tervezte az indulást. Evelin a győztes női csapatban nagyon jól játszott, jó páros társ lett volna. Sajnos, a női páros selejtezőjében súlyosan megsérült, bokatörést szenvedett. A vegyes páros így mindkettőjük számára elmaradt.

 

Ezúttal is mindent vittek a hazai versenyzők az Újszász Kupán

Az év legnehezebb versenyeként számon tartott Újszász Kupával megkezdődött a lábtoll-labdázók őszi versenyszezonja.

A 18. alkalommal megrendezett kétnapos viadalon húszórai játék során hét számban mérkőzött meg a hetvenfős mezőny. A verseny tavaly elmaradt, de úgy tűnik, a járványt a házigazdák vészelték át jobban, mert megismételték a 2019. évi eredményüket, azaz mind a hét versenyszámban újszásziak álltak a dobogó tetején – az első helyek mellé még három második és két harmadik helyezést is megszereztek.

Három első és egy második helyezéssel az Újszász Kupa-specialista, Herczeg Gábor zsinórban hetedik alkalommal hódította el a legjobb összetett eredményért járó serleget. A nőknél a távol maradó címvédő, Vachal Krisztina helyét négy első hellyel Farkas Lilla foglalta el.

A női csapatok döntőjét az Ézsiás Fanni, Farkas Lilla, Kovács Evelin összeállítású egység nyerte, a férfiaknál pedig a Herczeg Gábor, Ké­zér Zsolt, Szűcs Gergely, Tóth Gábor alkotta négyes zárt az élen. Női párosban Diós Letícia és Farkas Lilla diadalmaskodott, míg a másik nemben Herczeg Gábor és Tóth Gábor örülhetett a döntő után. A vegyes páros fináléját éjjel fél egykor két újszászi páros játszotta: Herczeg Gábor és Farkas Lilla két játszmában verte Farkas Balázst és Hornyák Erzsébetet.

A második napra az egyéni számok maradtak. A nőknél Farkas Lilla végzett az első helyen, miután a pusztaszeri Németh Barbarát győzte le két szettben (21:13, 23:21). Férfi egyéniben a szokásos, immár tizenhatodik Tóth Gábor–Herczeg Gábor finálét rendezték, amit előbbi versenyző nyert meg két szettben (21:18, 22:20). Munkatársunktól

Az újszászi lábtoll-labdázók megismételték 2019-es eredményeiket.

Forrás: szoljon.hu

 

Eredmények:

Női csapat (7): 1. Ézsiás Fanni, Farkas Lilla, Kovács Evelin (Újszászi VVSE), 2. Buki Napsugár, Horváth Orsolya, Kiss Bettina, Németh Barbara, Szabó Luca (Pusztaszer PISZE SE), döntő: 21-15, 16-21, 21-14, 3. Gyalog Csenge, Sillinger Zsanett, Udvari Boglárka (Cserszegtomaji SK). További újszászi eredmények: 4. Hornyák Erzsébet, Kovács Brigitta, Szaszkó Dorka, 5. Lakatos Daniella, Perczel-Földi Nikoletta, Nagy Diána, 6. Bubori Hajnalka, Dániel Petra, Ézsiás Lotti, 7. Breszkó Klaudia, Breszkó Viktória, Kolmanics Bianka

Női páros (11): 1. Diós Letícia, Farkas Lilla (Újszászi VVSE), 2. Hornyák Erzsébet, Szaszkó Dorka (Újszászi VVSE), döntő: 21-15, 14-21, 21-16, 3. Sillinger Zsanett, Udvari Boglárka (Cserszegtomaji SK) és Buki Napsugár, Szabó Luca (Pusztaszer PISZE SE), 6.      Ézsiás Fanni, Kovács Evelin, 7. Gulyás Adrienn, Ézsiás Lotti, 8. Nagy Diána, Perczel-Földi Nikoletta, 9. Bubori Hajnalka, Dániel Petra, 10. Breszkó Viktória, Kolmanics Bianka, 11. Breszkó Klaudia, Kiss Beáta

Női egyéni (8): 1. Farkas Lilla (Újszászi VVSE), 2. Németh Barbara (Pusztaszer PISZE SE), döntő: 21-13, 23-21, 3. Buki Napsugár (Pusztaszer PISZE SE) és Ézsiás Fanni (Újszászi VVSE), 5. Ézsiás Lotti, 8. Kovács Brigitta

Férfi csapat (13): 1. Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Szűcs Gergely, Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 2. Baranyai Benett, Horváth Gergő, Lukács Márton, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE), döntő: 23-25, 21-14, 21-15, 3. Simon Márk, Fehér Zsolt, Balogh Márton   (Pusztaszer PISZE SE), 4. Harsányi Zoltán, Tóth Gergő, Pető Tibor, 5. Csák Dávid, Kökény Martin, Kökény Zoltán, Lakatos Zoltán, 6. Czank István, Kenyeres Krisztián, Rab Alexander, 8. Berkó Sándor, ifj. Fehér János, Kanalas Márió, Sebők Roland, 9. Bábosik Ádám, Csabai Gábor, Ráski Lajos, 10. Galambos László, Czétényi Krisztián, Varga-Nagy Bálint, 12. Jónás Károly, Kulcsár Zalán, Zsigmond Tamás, 13. Almási László, Fehér János, Gulyás Adrienn

Férfi páros (17): 1. Herczeg Gábor, Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 2. Baranyai Benett, Horváth Gergő (Nagykanizsa ZSE), döntő: 21-13, 21-17, 3. Kökény Martin, Lakatos Zoltán (Újszászi VVSE) és Lukács Márton, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE), 6. Kenyeres Krisztián, Rab Alexander, 7. Czétényi Krisztián, Varga-Nagy Bálint, 8. Berkó Sándor, Kanalas Márió, 11. Jónás Károly, Kulcsár Zalán, 12. Ráski Lajos, Zsigmond Tamás, 13. Bábosik Ádám, Csabai Gábor, 14. Csák Dávid, Gajdos Tibor, 15. Galambos László, Oláh Szabolcs, 16. Ifj. Fehér János, Sebők Roland, 17. Almási László, Fehér János

Férfi egyéni (16): 1. Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 2. Herczeg Gábor (Újszászi VVSE), döntő: 21-18, 22-20, 3. Horváth Gergő (Nagykanizsa ZSE) és Fehér Zsolt (Pusztaszer PISZE SE), 6.  Czétényi Krisztián, 7. Kulcsár Zalán, 10. Jónás Károly, 13. Varga-Nagy Bálint, 14. Csabai Gábor, 15. Berkó Sándor, 16. Almási László

Vegyes páros (16): 1. Herczeg Gábor, Farkas Lilla (Újszászi VVSE), 2. Farkas Balázs, Hornyák Erzsébet (Újszászi VVSE), döntő: 21-15, 21-14, 3. Simon Márk, Szabó Luca és Fehér Zsolt, Buki Napsugár (Pusztaszer PISZE SE), 5. Varga-Nagy Bálint, Kovács Brigitta, 7. Gajdos Tibor, Németh Barbara, 8. Berkó Sándor, Diós Letícia, 11. Ráski Lajos, Ézsiás Lotti, 12. Kulcsár Zalán, Kolmanics Bianka, 13. Czank István, Ézsiás Fanni, 14. Almási László, Nagy Diána, 16. Jónás Károly, Breszkó Klaudia

 

Éremtáblázat
Egyesület arany ezüst bronz összesen
Újszászi VVSE 7 3 2 12
Pusztaszer PISZE SE - 2 6 8
Nagykanizsa ZSE - 2 2 4
Cserszegtomaji SK - - 2 2

 

Újszász Kupa
Újszász, 2021. szeptember 18-19.
5 egyesület, 69 versenyző
  Női csapat (7)  
1. Ézsiás Fanni, Farkas Lilla, Kovács Evelin Újszászi VVSE
2. Buki Napsugár, Horváth Orsolya, Kiss Bettina, Németh Barbara, Szabó Luca Pusztaszer PISZE SE
3. Gyalog Csenge, Sillinger Zsanett, Udvari Boglárka Cserszegtomaji SK
4. Hornyák Erzsébet, Kovács Brigitta, Szaszkó Dorka Újszászi VVSE
5. Lakatos Daniella, Perczel-Földi Nikoletta, Nagy Diána Újszászi VVSE
6. Bubori Hajnalka, Dániel Petra, Ézsiás Lotti Újszászi VVSE
7. Breszkó Klaudia, Breszkó Viktória, Kolmanics Bianka Újszászi VVSE
  Női páros (11)  
1. Diós Letícia, Farkas Lilla Újszászi VVSE
2. Hornyák Erzsébet, Szaszkó Dorka Újszászi VVSE
3. Sillinger Zsanett, Udvari Boglárka Cserszegtomaji SK
4. Buki Napsugár, Szabó Luca Pusztaszer PISZE SE
5. Horváth Orsolya, Németh Barbara Pusztaszer PISZE SE
6. Ézsiás Fanni, Kovács Evelin Újszászi VVSE
7. Gulyás Adrienn, Ézsiás Lotti Újszászi VVSE
8. Nagy Diána, Perczel-Földi Nikoletta Újszászi VVSE
9. Bubori Hajnalka, Dániel Petra Újszászi VVSE
10. Breszkó Viktória, Kolmanics Bianka Újszászi VVSE
11. Breszkó Klaudia, Kiss Beáta Újszászi VVSE, Pusztaszer PISZE SE
  Női egyéni (8)  
1. Farkas Lilla Újszászi VVSE
2. Németh Barbara Pusztaszer PISZE SE
3. Buki Napsugár Pusztaszer PISZE SE
4. Ézsiás Fanni Újszászi VVSE
5. Ézsiás Lotti Újszászi VVSE
6. Kiss Bettina Pusztaszer PISZE SE
7. Szabó Luca Pusztaszer PISZE SE
8. Kovács Brigitta Újszászi VVSE
  Férfi csapat (13)  
1. Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Szűcs Gergely, Tóth Gábor Újszászi VVSE
2. Baranyai Benett, Horváth Gergő, Lukács Márton, Takács Endre Nagykanizsa ZSE
3. Simon Márk, Fehér Zsolt, Balogh Márton Pusztaszer PISZE SE
4. Harsányi Zoltán, Tóth Gergő, Pető Tibor Újszászi VVSE
5. Csák Dávid, Kökény Martin, Kökény Zoltán, Lakatos Zoltán Újszászi VVSE
6. Czank István, Kenyeres Krisztián, Rab Alexander Újszászi VVSE
7. Mezei Gábor, Oláh Szabolcs, Pikó Tibor Tápióbicske LSE
8. Berkó Sándor, ifj. Fehér János, Kanalas Márió, Sebők Roland Újszászi VVSE
9. Bábosik Ádám, Csabai Gábor, Ráski Lajos Újszászi VVSE
10. Galambos László, Czétényi Krisztián, Varga-Nagy Bálint Újszászi VVSE
11. Farsang Imre, Nagy Mátyás, Pajor Márk Cserszegtomaji SK
12. Jónás Károly, Kulcsár Zalán, Zsigmond Tamás Újszászi VVSE
13. Almási László, Fehér János, Gulyás Adrienn Újszászi VVSE
  Férfi páros (17)  
1. Herczeg Gábor, Tóth Gábor Újszászi VVSE
2. Baranyai Benett, Horváth Gergő Nagykanizsa ZSE
3. Kökény Martin, Lakatos Zoltán Újszászi VVSE
4. Lukács Márton, Takács Endre Nagykanizsa ZSE
5. Fehér Zsolt, Simon Márk Pusztaszer PISZE SE
6. Kenyeres Krisztián, Rab Alexander Újszászi VVSE
7. Czétényi Krisztián, Varga-Nagy Bálint Újszászi VVSE
8. Berkó Sándor, Kanalas Márió Újszászi VVSE
9. Mezei Gábor, Pikó Tibor Tápióbicske LSE
10. Farsang Imre, Nagy Mátyás Cserszegtomaji SK
11. Jónás Károly, Kulcsár Zalán Újszászi VVSE
12. Ráski Lajos, Zsigmond Tamás Újszászi VVSE
13. Bábosik Ádám, Csabai Gábor Újszászi VVSE
14. Csák Dávid, Gajdos Tibor Újszászi VVSE
15. Galambos László, Oláh Szabolcs Újszászi VVSE, Tápióbicske LSE
16. Ifj. Fehér János, Sebők Roland Újszászi VVSE
17. Almási László, Fehér János Újszászi VVSE
  Férfi egyéni (16)  
1. Tóth Gábor Újszászi VVSE
2. Herczeg Gábor Újszászi VVSE
3. Horváth Gergő Nagykanizsa ZSE
4. Fehér Zsolt Pusztaszer PISZE SE
5. Lukács Márton Nagykanizsa ZSE
6. Czétényi Krisztián Újszászi VVSE
7. Kulcsár Zalán Újszászi VVSE
8. Simon Márk Pusztaszer PISZE SE
9. Balogh Márton Pusztaszer PISZE SE
10. Jónás Károly Újszászi VVSE
11. Farsang Imre Cserszegtomaji SK
12. Nagy Mátyás Cserszegtomaji SK
13. Varga-Nagy Bálint Újszászi VVSE
14. Csabai Gábor Újszászi VVSE
15. Berkó Sándor Újszászi VVSE
16. Almási László Újszászi VVSE
  Vegyes páros (16)  
1. Herczeg Gábor, Farkas Lilla Újszászi VVSE
2. Farkas Balázs, Hornyák Erzsébet Újszászi VVSE
3. Simon Márk, Szabó Luca Pusztaszer PISZE SE
4. Fehér Zsolt, Buki Napsugár Pusztaszer PISZE SE
5. Varga-Nagy Bálint, Kovács Brigitta Újszászi VVSE
6 Nagy Mátyás, Sillinger Zsanett Cserszegtomaji SK
7. Gajdos Tibor, Németh Barbara Újszászi VVSE, Pusztaszer PISZE SE
8. Berkó Sándor, Diós Letícia Újszászi VVSE
9. Pajor Márk, Udvari Boglárka Cserszegtomaji SK
10 Balogh Márton, Kiss Bettina Pusztaszer PISZE SE
11. Ráski Lajos, Ézsiás Lotti Újszászi VVSE
12. Kulcsár Zalán, Kolmanics Bianka Újszászi VVSE
13. Czank István, Ézsiás Fanni Újszászi VVSE
14. Almási László, Nagy Diána Újszászi VVSE
15. Farsang Imre, Gyalog Csenge Cserszegtomaji SK
16. Jónás Károly, Breszkó Klaudia Újszászi VVSE

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.