Az utolsó forduló következik a lábtoll-labdázók válogatóján, ahol az Újszászi VVSE versenyzői a válogatottba kerülésért is játszanak.

Augusztus 19–25. között a Párizs melletti Eaubonne-ban rendezik a lábtoll-labda-világbajnokságot. A válogatottba kerülés hatfordulós válogatón dől el, mely során minden számban háromszor csapnak össze a versenyzők.

Az eddigi öt körben jól szerepeltek az újszásziak, a Tavaszköszöntő Kupán a férficsapatversenyben a Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor összeállítású gárda harmadik válogatóját is megnyerte. A nőknél a Farkas Lilla–Győrfi Barbara–Vachal Krisztina trió is triplázott, így a csapatversenyszámokat újszásziak játsszák Franciaországban.

A párosok még csak két alkalommal mérkőztek, a nőknél az első fordulót az Ézsiás Fanni–Farkas Lilla duó nyerte, a másodikat a Győrfi Barbara–Vachal Krisztina kettős. A hétvégi országos bajnokságon derül ki, hogy női párosban kié lesz a címeres mez.

Férfi párosban kisiklottak az újszásziak, a sok sikert elért Herczeg Gábor–Tóth Gábor kettős öt év és 17 páros verseny veretlensége után a döntőbe jutásért 21–19, 21–16-ra kikapott a Baranyai Benett–Horváth Gergő párostól.

A másik ágon a Farkas Balázs–Kökény Zoltán fiatal újszászi páros a döntő játszmában 19–13-as vezetésről 22–20-ra vesztett a Huszár Emil–Lukács Márton duó ellen. A Farkas–Kökény páros nagy lehetőséget szalasztott el, győzelmük akár vb-részvételt is jelenthetett volna.

 

Tavaly után idén is a dobogó tetején végezhetnek
Fotó: Fehér János

 

A befejező forduló előtt Huszár Emil–Lukács Márton két ponttal vezet Herczeg Gábor és Tóth Gábor előtt, az újszásziaknak halvány esélyük van a válogatottságra.

A férfi egyéni válogatót Tóth Gábor várja két győzelemmel. A női egyéniben Farkas Lilla és Vachal Krisztina egy-egy győzelemmel áll, közöttük a harmadik mérkőzés dönt.

A hétvégi program az újszászi Városi Tornacsarnokban:

Szombat: páros országos bajnokság, 9 óra
Vasárnap: egyéni ranglista- és válogatóverseny, 9 óra

Forrás: szoljon.hu

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.