2018. szeptember 7. Nagykörű

2018. szeptember 7-én sportnapot rendezett a nagykörűi Petrovay György Katolikus Általános Iskola, amelyre meghívást kaptak az újszászi lábtoll-labdázók is. A sportnap megnyitójára szép és kellemes helyszínen, hatalmas nyárfák alatt a nagykörűi Tisza-parton sorakoztak fel az iskola tanulói, akiket Nagyné Baráth Ágnes igazgatónő köszöntött és ismertette a sportnap programját. Sportági bemutatókkal kezdődött a nap. A szolnoki Európa-bajnok ugrókötelesek kezdték a programot. Utána a lábtoll-labdázás következett. Fehér János rövid sportágtörténeti és szabály ismertetője után Galambos László, Kökény Martin és Rab Alexander bűvölte a labdát háló nélkül és háló felett. A Hegeshow látványos és izgalmas BMX bemutatója szinte megbabonázta a nézőket. A kerékpárosok dobozról dobozra, akadályról akadályra ugrattak. A legizgalmasabb az volt, amikor nyolc gyerek felett is átugrottak kerékpárjukon. A nagykörűi gyerekeknek a közbiztonsági nap keretében könnyebb akadálypályát kellett teljesíteniük, de KRESZ-ből is bizonyítani kellett tudásukat. A bemutatók után pontgyűjtésbe kezdtek a tanulók. Tíz sportágat kellett kipróbálniuk. A lábtoll-labdát az elsősektől a nyolcadikosokig nagyon lelkesen szinte mindenki kipróbálta. Az egyik legügyesebb próbálkozó a nyolcadikos Mozsár Péter volt, akin látszott, hogy nem először rúgott toll-labdába. Péter elmondta, hogy az anyukája újszászi. Káté Anikónak hívják, akivel szoktak otthon lábtoll-labdázni. (Káté Anikó nagyon szorgalmas versenyző volt. 2002-2003-ban az újszászi középiskola színeiben négyszeres diákolimpiai bajnok volt.)

A sok lábtoll-labdázás után az újszásziaknak lehetőségük volt, hogy a Tisza egyik legszebb szabadstrandján megmártózzanak a kellemesen langyos Tiszában, sütkérezzenek az aranyló homokú parton.

 

A nagykörűi Petrovay György Katolikus Általános Iskola sportnapján

 

Az egész iskola felsorakozott

 

Nagyné Baráth Ágnes igazgató köszöntötte a résztvevőket

 

Ugrókötél bemutató

 

Szolnoki ugrókötelesek

 

Egyszerre

 

Kökény Martin

 

Galambos László és Rab Alexander izgalmas mérkőzése

 

Kökény Martin két nagykörűi fiúval egy csapatban

 

Rab Alexander és közönsége

 

Galambos László

 

Fehér János, Rab Alexander, Galambos László és Kökény Martin

 

BMX bemutató

 

Magasugrás BMX-szel

 

Egy keréken

 

Bátor gyerekek

 

Nagykörű szabadstrand

 

A Tisza Nagykörűnél

 

Homokfoci

 

Nagykörűi csapat

 

Mozsár Péter egy régi újszászi játékos, Káté Anikó fia

 

Balett lila labdával

 

A kicsik is rúgták

 

Lábtoll-labdázók a Tiszában

 

Kökény Martin és Galambos László

 

Ebéd

 

Google Photos

Fotó: Fehér János és Galambos Lászlóné

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.