2018.05.19-21. Eaubonne (Franciaország)

2018. május 19-től május 21-ig a Párizs melletti Eaubonne-ban rendezték a lábtoll-labdázók 10. French Openét, ahol 12 pályán 7 ország 28 csapata mérkőzött három napon át a némiképpen a teniszezők Davis Kupájára hasonlító rendszerben megrendezett sokmérkőzéses fárasztó tornán. Az ötfős csapatok játékosai egyénivel kezdtek, majd a páros és a háromfős csapatok mérkőzése következett, majd egy párossal és egy egyénivel zárult az összecsapás. Egy játékos csak hármat játszhatott. Az a csapat nyert, amelyik az ötből legalább háromszor győztesként hagyta el a pályát. A nők közös mezőnyben versenyeztek a férfiakkal.

Az Újszászi VVSE két csapattal nevezett. Az Európa-bajnoki címvédő Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor összeállítású férfi csapattal – a selejtezőkben edzőjüket, Fehér Jánost is bevették a játékba – és a Dobozi Boglárka, Farkas Lilla, Győrfi Barbara, Szaszkó Dorka, Vachal Krisztina tehetséges fiatal női csapattal.

 

Hajnalban a Liszt Ferenc repülőtéren

 

Repülőtéri lábtoll-labdázás. Fehér János és Herczeg Gábor

 

Beszállás: Győrfi Barbara, Becskereki Sándor és Farka Lilla

 

A repülőn

 

Leszállás Párizsban

 

A párizsi metróban

 

Az Eiffel torony

 

Az Eiffel torony alatt

 

Párizs az Eiffel toronyból 1.

 

Párizs az Eiffel toronyból 2.

 

Párizs az Eiffel toronyból 3.

 

Párizs az Eiffel toronyból 4.

 

Az Eiffel toronyban: Kézér Zsolt, Fehér János, Vachal Krisztina és Farkas Lilla

 

Lábtoll-labdázás az Eiffel torony lábánál

 

Biznisz

 

Kalandozás bőröndökkel

 

A mozgólépcsőn

 

Az Eiffel torony

 

A metróban

 

Kézér Zsolt és Herczeg Gábor

 

Várakozás az Asilou Cafeban

 

Megérkeztek a vendéglátóink

 

Magyarok a French Openen

 

Az újszászi csapat: Dobozi Boglárka, Tóth Gábor, Farkas Lilla, Becskereki Sándor, Szaszkó Dorka, Vachal Krisztina, Kézér Zsolt, Győrfi Barbara, Herczeg Gábor és Fehér János

 

Újszászi fiúk és hongkongi lányok

 

Újszász - Chinese Pegasus 5-0

 

12 pályán zajlott a verseny

 

TOTH és Tóth

 

Dany Doan és Tóth Gábor

 

Újszászi VVSE - Chinese Pegasus 3-2

 

Herczeg Gábor talpalása a Flying Feet Haspe ellen

 

Győztes mérkőzés után a finnekkel

 

Az újszászi lányok ezt a francia fiú csapatot is legyőzték

 

Esti program

 

Party Eaubonneban

 

Tóth Gábor, Lukács Márton, Herczeg Gábor és Lukács Benedek az Újszász-Nagykanizsa páros mérkőzés után

 

Találkozás az újszászi Kecskés Csillával

 

Pacsizás

 

A csapatok bemutatása a Vietnam - Újszász döntő előtt

 

Vietnami ollózás

 

Becskereki Sándor talpalása

 

Látványos csapatmérkőzés

 

Újszászi kettős sánc

 

Vietnami ollózás

 

A döntő után

 

Eredményhirdetés: 3. Hongkong, 1. Vietnam, 2. Újszászi VVSE

 

Szállás a Marilyn Monroe Atalierben

 

A Notre Dame

 

Csoportkép a Notre Dame előtt

 

Lábtoll-labdázás a Notre Dame előtt

 

A Notre Dame egyik ablaka

 

Egészségünkre!

 

Esőben a híd alatt

 

Esős sétahajózás a Szajnán

 

Sétahajózás eső ellen védett helyen

 

Háborgó Szajna

 

Hidak, látnivalók

 

Az Eiffel torony esőben

 

Indulás haza

 

A Marilyn Monroe műteremlakásban laktunk

 

Várakozás a repülőtéren

 

Beszállás

 

Viszlát Párizs!

 

Google Photos

Fotó: Fehér János, Herczeg Gábor és Tóth Gábor

 

 

Lábtoll-labda az Aktív rádió Ziccer című sportműsorában. Szerkesztő: Kovács Tibor.

 

Az első nap selejtezőiből az újszászi férfi csapat három győzelemmel, veretlenül, csoportelsőként jutott tovább. Hongkong nők 5-0, Rabouins (francia) 5-0, Paname All Star (francia) 5-0.

Az újszászi lányok egy mérkőzést nyertek, egyet vesztettek, így csoport másodikként folytathatták. Franciaország A 0-5, Paris-Hagen (francia-német) 5-0.

A második napon az újszászi fiúk a csoport elsők és a csoport másodikok körében is megállíthatatlanok voltak.  A német Chinese Pegasust 5-0-ra, az újszászi női csapatot 5-0-ra, a nagy riválist, az előző évi győztes német Flying Feet Haspét 5-0-ra verték. Herczeg Gábor nagy különbséggel nyerte (21-11) az első játszmát Philipp Münzner ellen, aki a második játszmát sérülés miatt feladta. A Herczeg Gábor, Tóth Gábor duó a Torben Nass, Philip Kühne kettőst 21-16, 21-13-ra lépte le. A Becskereki, Herczeg, Tóth csapat szorosabb első szett után 21-15, 21-13-ra nyert. A tét nélküli mérkőzéseket feladták a csalódott németek. Így alakult ki az 5-0-ás eredmény. Tóth Gáborék a németek után a finneket győzték le könnyedén 3-0-ra, és máris a legjobb négy között voltak.

A harmadik nap a helyosztók napja volt. A legjobbak a dobogós helyekért, a többiek az 5-28. helyekért mérkőztek. Az Újszászi VVSE csapata az elődöntőben a Nagykanizsa ZSE csapatával mérkőzött, és 3-0-ás győzelemmel jutott a döntőbe. Herczeg Gábor könnyedén verte Horváth Gergőt 21-8, 21-7-re, a Herczeg Gábor, Tóth Gábor duó két nehezebb szettben bizonyult jobbnak (23-21, 21-17) a Lukács fivéreknél. A csapatmérkőzés szoros küzdelemben lett az újszásziaké (16-21, 26-24,22-20). A másik ágon Vietnam Hongkonggal mérkőzött. Vietnam nyert 3-0-ra. A két vesztes a harmadik helyért játszott. Nagykanizsa szoros meccsen 3-2-re vesztett Hongkong ellen, és így a negyedik helyen végzett.

A döntőben a világbajnokokkal teletűzdelt vietnami csapat győzte le az újszásziakat.  A mérkőzés újszászi szempontból nagyon jól kezdődött. Herczeg Gábor három játszmában legyőzte a vietnamiak egyénizőjét, Lac Chi Ducot (21-17, 19-21, 21-18). Az egész tornán ez volt a vietnamiak egyetlen vesztes mérkőzése. Mindenkit 5-0-ra intéztek el. A párosokban, meg a csapatban aztán a vietnamiak pörgős-forgós, akrobatikus játéka érvényesült, és 3-1-es vietnami győzelemmel zárult a finálé. Az újszásziak az ezüstéremmel bizonyították, hogy továbbra is ők a legjobbak Európában.

Az újszászi lányok a 9-16. helyért játszottak. Két francia csapatot, az APP-t 4-1-re, az MPP-t 3-2-re legyőzve, a kilencedik helyért mérkőzhettek. Az utolsó mérkőzésüket 5-0-ra elvesztették Németország második legjobb férfi csapata, az FFC Hagen ellen, de legjobb női csapatként az előkelő 10. helyen végeztek.  

A versenyzés mellett rövid párizsi kirándulás is szerepelt a csapat programjában. Az először Párizsban járók felmentek az Eiffel torony tetejére. A csapat tagjai a várossal való ismerkedés során sokat utaztak a zsúfolt párizsi metrón. Sétáltak a nyüzsgő városban, jártak a Notre Dame-ban. Sajnos, a szakadó eső sokat rontott a szajnai sétahajózás élményén.

Fehér János

 

Elektronikus változat: szoljon.hu

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.