2020. március 9-én Újszászra érkezett a Fradi Suli Program (fradi.hu), amely 2015 óta tart, és az évek során körbeutazta Magyarországot, sőt már Erdélybe és felvidéki intézményekbe is eljutott. A programon részt vevő gyermekek megismerkedhetnek a Ferencváros dicső és gazdag múltjával, interaktív és szórakoztató játékokon vehetnek részt, amin Fradi-ajándékokat nyerhetnek.

A kezdeményezésnek köszönhetően a négy év alatt közel 200 iskola több mint 60 ezer diákja találkozhatott sikeres ferencvárosi sportolókkal, akik a tanulás és a rendszeres mozgás fontosságára hívják fel a gyermekek figyelmét.

 

Google Photos

Fotó: Fehér János

 

A program keretében Rajka Attila testnevelő tanár szervezésében Németh Kornél marketingvezető, Berekméri Levente triatlon bajnok és Szerető Krisztofer labdarúgó, U-19-es válogatott látogatott Újszászra, ahol a tornacsarnokban 180 gyerek várta őket Hajrá Fradi! kiáltással. A második osztályosok saját készítésű Fradi kitűzőben díszelegtek, sokakon volt FTC póló. A program egy a Ferencváros történetét és eredményeit bemutató film vetítésével kezdődött, majd a filmben látottakról, elhangzottakról kérdezett Németh Kornél. A helyes válaszokért Fradi ajándék – újság, órarend, emlékérem – járt. A harmadikos, Ferencváros szurkoló Szűcs Dominik nagyon ügyesen válaszolt arra a kérdésre, hogy mikor és hol alakult meg a Ferencváros (1899, Budapest IX. kerület), és mit jelent a Fradi címerben a három E betű: (Erkölcs, Erő, Egyetértés). Béki Norbert az egyetlen magyar aranylabdás labdarúgó, Albert Flórián megnevezéséért kapott Fradi sálat. A kérdés-felelet után Németh Kornél bemutatta a két sportolót, ill. kérdéseire a sportolók meséltek sportpályafutásukról és eredményeikről. A bemutatkozás után a tanulók kérdészáport zúdítottak a sportolókra, majd sorba álltak az autogramért és a közös fényképhez.

Konka Dániel, Kulcsár Zalán és Tóth Gábor rövid lábtoll-labda bemutatóval, közös lábtoll-labdázással és ajándék lábtoll-labdákkal kedveskedett a vendégeknek, akik a Ferencváros – Kisvárda labdarúgó-mérkőzésre 60 db szülő-gyerek páros belépőt ajándékoztak az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskolának.

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.