2019. augusztus 30. III. forduló

Újszász – Tiszaföldvár 3-2 (1-1)
Újszász, 200 néző. vezette: Szabó József

Újszász: Kovács György – Veréb Viktor, Nagy Krisztián (Hegedűs Milán), Vatai Nándor, Veréb Dániel, Gazdag Gyula, Rézsó Péter, Szűcs Dénes, Németh Tamás (Szabó Gábor), Jánosik Sándor (Nagy Csongor), Rentler Milán

Góllövők: Rézsó Péter (7. perc), Nagy Krisztián (52. perc), Németh Tamás (76. perc)

 

 

Szépszámú közönség előtt fogadtuk a megyei első osztályba feljutó Tiszaföldvár csapatát. Az újonc ellen mindig nehéz, ráadásul ellenfelünk jól erősített a nyáron, így nem számíthattunk könnyű mérkőzésre. Bátran próbáltak kezdeményezni a vendégek, viszont veszélyesek mi voltunk a kapura, egy-egy labdaszerzés majd kontratámadás után. A 7. percben szereztük meg a vezetést Rézsó Péter góljával, majd nemsokkal később növelhettük volna az előnyünket, de Szűcs Dénes lövése a kapufát súrolva hagyta el a játékteret. A 2-0-ás vezetés helyett, kissé váratlanul, de jogos büntetőhöz jutottak a földváriak a 14. percben, amellyel ki is egyenlítettek. Még az első játékrészben több lehetőségünk volt az újabb gólszerzésre, de vagy a vendégek kapusa hárított, vagy mi hoztunk rossz döntést a kapu előtt. 1-1-es félidő után, a folytatás nagyszerűen indult számunkra. Az 52. percben Nagy Krisztián fejes góljával ismét előnybe kerültünk, majd az 59. percben egy földvári kiállítás miatt már létszámban is többen voltunk a pályán. Ekkor talán úgy érezhettük, hogy ez a mérkőzés már megvan, esetleg újabb gólokkal még szebbé tehetjük az eredményt. De ismét jött egy megadható tizenegyes ellenfelünknek, amelyet ezúttal is magabiztosan értékesített Hevesi-Tóth Tamás. A hátralévő időben természetesen mindent megtettünk a győztes gól megszerzéséért, amely egy kis szerencsével sikerült is. A 76. percben Németh Tamás belőtte első újszászi gólját, amely rögtön győztes találatnak bizonyult. A helyzetek alapján teljesen megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. A következő fordulóban Kunhegyesen lépünk pályára.

Szurmai Tibor

 

 

szoljon.hu

Fotó: Pesti József

 

Frissen igazolt játékosaink:

Bezzeg Bence Fodor Gergely
Gergi Róbert Vatai Nándor

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.