Kár volt az első tíz percért

2009.05.26., Rum KSC - Újszász VVSE 2 : 1 (2 : 0)

Budapest, Bozsik-stadion, sok újszászi szurkolóval
Vezette: Bölcskei Balázs (jól vezette a sportszerű meccset)

Rum: Smolczer - Dávid, Pup, Fülöp, Oláh - Vincze T., Szalai, Tóth (Priczer 46. perc), Székely (Szabó 64. perc) - Király (Vincze Z. 46. perc), Horváth.

Újszász: Szaszkó - Rézsó Tamás, Czifra Gábor, Czapkó Róbert (Dóra Ákos 66. perc), Farkas Gábor - dr. Katona Károly (Szabó Gábor 76. perc), Sípos Zsolt, Konka Csaba, Czibak Attila - Viola Kálmán (Serbán József 58. perc), Balogh Zsolt.

2. perc: Czapkó szabálytalankodott "egy kicsit" a tizenhatos előterében, amely után szabadrúgáshoz jutott a Rum. Székely Bálint viszont "nem kicsi" gólt rúgott húsz méterről, az életerős löket a bal oldali kapufa mellett vágódott a hálónkba. (1 : 0)
9. perc: Még szinte fel sem dolgoztuk magunkban, hogy pillanatok alatt hátrányba kerültünk, máris kétgólos lett a vasiak előnye. Egy jobb oldali beívelés után Szaszkó bele tudott volna ütni a labdába, de visszahúzta a kezét, mert úgy érezte, hogy az kimegy az alapvonalon. Nem így gondolta viszont Székely, aki lehetetlen szögből, bravúros mozdulattal a kapunkba kanalazta csapata és saját maga második gólját. (2 : 0)
22. perc: Sípos szöglete után Rézsó emelkedett a legmagasabbra, de a kapu bal oldalába tartó fejesét Smolczernek nagy vetődés után sikerült kitornásznia.
26. perc: Czibak vette célba a bal alsó sarkot, újabb munkát adva ezzel a Rum kapusának, aki azonban ezúttal is a helyén volt.
31. perc: Szalai léc alá tartó távoli lövését tenyerelte szögletre Szaszkó.
53. perc: Sípos szöglete után Viola fejelhetett tisztán, a kapus már verve volt, de a labda centiméterekkel a bal oldali kapufa mellett hagyta el a játékteret.
68. perc: Sípos vett át egy labdát a kaputól jó huszonöt méterre, majd fordulásból bődületes gólt rúgott a bal felső sarokba. (2 : 1)
72. perc: Vincze Z. ballábas lövése suhant el a hosszú sarok mellett.
75. perc: Balogh szerzett labdát és tört be vele a tizenhatoson belülre, de elkapkodta a helyzetet és szerelni tudtak a védők.

 

 

 

A Rum szempontjából álomszerűen kezdődött a Magyar Amatőr Kupa döntője, mi viszont szívesen elfelejtenénk a mérkőzésnek ezt az első tíz percét. A később a meccs emberének választott Székely Bálint két gólja alapozta meg a vasiak kupasikerét, de a mérkőzés összképe alapján nekünk sincs okunk szégyenkezésre.

A két gyors gól érthetően magabiztossá tette a jól passzoló és szemre is tetszetősen futballozó rumi csapatot, de ekkor már szerencsére mi is elkezdtünk "ébredezni", azaz felvenni a mérkőzés ritmusát. (Ez utóbbi talán nem is volt annyira rossz, hiszen a Sport TV által élőben közvetített döntő szakkommentátorai, Nyilasi Tibor és Puhl Sándor is elismeréssel szóltak a csapatokról.) Jó lett volna már az első félidőben szépíteni, amelyhez a legközelebb Rézsó Tamás járt, de a fejesét bravúrosan hárította a kapus.

Fordulás után egyre inkább fölénybe kerültünk és újra egy jó fejessel veszélyeztettünk, ezúttal az aktív játéktól ezen a mérkőzésen búcsúzó Viola Kálmán révén, aki azonban néhány centiméterrel a bal alsó sarok mellé bólintott. Aztán elérkezett a 68. perc, amikor Sípos Zsolt egy szépségdíjas lövéssel lepókhálózta a bal felső sarkot és visszahozta az újszászi reményeket. A Rum szemmel láthatóan kezdett elfáradni, ám végül mégis kivédekezték a hátralévő időt és kicsikarták a győzelmet, mert már bennünk sem volt annyi energia, hogy újabb gólt szerezzünk.

Felemás érzéseink voltak a mérkőzés lefújása után, hiszen óriási dolog körülbelül ezer csapat közül eljutni idáig és döntőt játszani, amelyet a tévé is közvetít, ám az igazi az lett volna, ha mi emelhetjük magasba a kupát. (Hatalmas volt, de elfért volna hazafelé a buszon.) Győztes viszont csak egy lehet és ez egyáltalán nem érdemtelenül a Rum csapata lett, akiknek ezúton is gratulálunk. Minden játékos megtapasztalhatta, hogy mekkora élmény bekerülni egy ilyen kupafináléba és ezekért a pillanatokért érdemes dolgozni a hétköznapokon. Bízunk benne, hogy lesz még az újszászi labdarúgóknak lehetősége arra, hogy eljussanak ebbe a döntőbe, amelyet a legtovább jutott kiscsapatok játszanak minden évben és, ha már ott vannak, mint "rutinos" résztvevők meg is nyerjék a kupát.

Szilvási Ferenc

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.