2020. február második hétvégéjén az Only Dance négy tagja, kísérővel Bécsbe utazott, hogy először mérettesse meg magát egy nemzetközi táncversenyen.

A Nemzeti Tehetség Program „A hazai tehetséges fiatalok nemzetközi versenyeken való részvételének támogatása” pályázat nyerteseként volt lehetősége részt venni az Újszászi Önvédelmi SE szakosztályának a bécsi Fest Info Dance versenyen. A 2020. február 7-től 9-ig tartó verseny hatalmas előrelépés volt a szakosztály életében, nemcsak azért, mert először mutatták meg magukat nemzetközi szinten, hanem mert nagyon szép eredményekkel tértek haza.

 

 

„Pénteken hajnalban indultunk útnak vonattal Bécsbe, a verseny színhelyére. Az első napon az utazáson, a szállodai bejelentkezésen és a versenyre való becsekkoláson volt a hangsúly. Volt alkalmunk megnézni a színpadot, az öltözőket, a verseny helyszínét, azaz felmérni a "terepet". A versenykiírás szerint szombat volt a nagy nap. Mivel felnőtt korcsoportban indultunk, ezért nekünk elég volt a délutáni órákban megjelenni a helyszínen, így bőven volt időnk még reggel pihenni és nyugodtan készülődni, a versenyre hangolódni. Még a szállodában elkészítettük a sminkünket és a hajunkat, hogy a színpadon teljes legyen az összkép. Ezt követően érkeztünk csak meg a Pyramida Hotelbe, ahol két színpadon már javában zajlottak az események. Ahogyan minden verseny előtt szoktuk, alaposan bemelegítettünk, nyújtottunk és gyakoroltuk a koreográfiákat, emeléseket. A sok-sok jelentkezőnek köszönhetően viszont azzal nem számoltunk, hogy nagyon sokáig el fog húzódni a verseny. Összesen 571 produkciót láthattak a nézők. Emiatt már vasárnapra virradóan, először 00:30kor, majd hajnali 01:00 órakor léptünk fel. Nagyon hosszú és fárasztó volt így a várakozás, de úgy gondolom, a késői időpont ellenére is nagyon jól teljesített a csapat. Contemporary/Modern tánc kategóriában, felnőtt korcsoportban 5. helyezést, Open tánc kategóriában pedig az előkelő második helyezést sikerült elérnünk, nekünk az Only Dance táncosainak, Sipos Flórának, Rézsó Babettnek, Nagy Lizának és Vágó Csabának! Büszkén mondhatom, hogy ez egy csodaszép eredmény, főleg nemzetközi szinten!

Az utolsó napot városnézéssel töltöttük. Bár nem voltunk túl kipihentek, de reggeli után útnak indultunk, hogy felfedezzük Bécs központját. Kívülről és belülről is megnéztük a Károly- templomot, jártunk a Szent István székesegyháznál, de láttuk a bécsi Operaházat is. Ezt követően már csak a hazautazás várt ránk.

A Nemzeti Tehetségi Programnak köszönhetően egy nagyon szép, izgalmakkal teli és élményekben gazdag hétvégét tölthettünk el Bécsben.

És akik nélkül nem jöhetett volna létre ez az egész! Itt ragadom meg az alkalmat, hogy megköszönjem anyukámnak, Földi Henriettnek, hogy energiát nem kímélve, megteremtette nekünk ezt a lehetőséget! Az utunk ugyancsak nem jöhetett volna létre az Önvédelmi SE nélkül, Péter Tamásnak elnöknek köszönhetően, immáron két éve szakosztályként működünk, így alkalmunk nyílt az egyesület tagjaként ilyen lehetőségekre! Az utazásunk nem lett volna igazi Szikszai Anikó jelenléte nélkül, aki szintén folyamatosan biztat, támogat és ösztönöz minket mindig és mindenhol! A színpadi megjelenéshez hozzájárult Sipos Flóra a csodaszép sminkkel és Szajkóné Teréz a fellépő ruháinkkal! Köszönjük az állandó támogatóinknak is a folyamatos segítséget, főként Dobozi Róbert polgármesternek! A csoport nevében köszönjük mindenkinek, aki figyelemmel kíséri tevékenységeinket és szurkol nekünk."

Rézsó Babett
szakosztályvezető

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.