A múlt évben Baranyi Gábor Benő filmrendező elnyerte az Újszász Város Ifjú Tehetsége díjat. Az Együtt Újszászért Egyesület úgy gondolta, hogy jó lenne látni is valamit a sok-sok díjnyertes filmjei közül. A legtöbb hazai és külföldi díjjal elismert Bújócska című kisfilmre esett a választás. Meghívtuk a rendezőt és feleségét, Gyurin Zsuzsit, aki egyben a producere is volt ebben az alkotásban.

 

 

2020. január 30-án a könyvtárban két bemutatót is tartottak. Először 35 középiskolás diák lehetett részese a vetítéseknek és a beszélgetésnek, majd este a szép számmal megjelent lakosság pillanthatott be a filmeken kívül a kulisszák mögé is. A megrázó tartalmú Bújócskát követően az úgynevezett werk-filmeken keresztül megtudhattuk, milyen nehézségekkel jár amatőr szereplőkkel forgatni. A közönség körében számos kérdés merült fel, és kívánságra levetítették Benő legújabb filmjét, az Anját is, ami hasonlóan súlyos kérdéseket boncolgatott. Ugyancsak közkívánatra, a megrázó filmek után két másik rövidfilmjét is láthattuk a rendezőnek, a Tejcsarnokot és a Diszkókirályt.

A Bújócskát megkereshetik a net-en. Az est végén Bodnárné Szabó Gabriella, egyesületünk elnöke köszönt el vendégeinktől.

Köszönet minden közreműködőnek, de legfőképp Szaszkó Somának, aki biztosította a profi módon megoldott technikai feltételeket. Ez az este ismét példája volt annak, ami egyesületünk célja: együtt Újszászért.

F. Szekeres Zsuzsa

 

Fotók: Gyüre Rozália (álló) és Kovács Nándor (fekvők)

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.