2019. június 24-28-ig intézményünk 20 harmadik évfolyamos kisdiákjának páratlan lehetősége nyílt arra, hogy részt vegyenek egy csillagászat és robotika témakörével foglalkozó napközis táborban. A helyszínt és a foglalkozásokat a Szolnoki TIT biztosította a huszonnégy emeletes toronyház tetején. 

Hatalmas élmény volt a gyerekeknek és nekünk, pedagógusoknak is, hogy a rengeteg hasznos és új információkat első kézből csillagászoktól, geológusoktól és repüléstechnikai-, környezetvédelmi mérnököktől kaphattuk meg. Csodálattal hallgattuk minden szavukat. 

Délelőttjeinket a csillagászat végtelen érdekességei, szépségei között tölthettük. Speciális távcső segítségével megfigyelhettük a Napot is. A délutáni foglalkozásokon megismerkedtünk a Lego Boost-okkal, a robotika világával. A gyerekek csoportokban építették, majd programozták be egyszerű feladatok elvégzésére saját robotjaikat. 

A hét során két alkalommal is kimozdultunk külső helyszínekre. Ellátogattunk Sülysápra a helyi csillagvizsgálóba, és a heti programok méltó zárásaként a szolnoki Reptár adott helyet az egész napos élménytúrának. 

A gyerekek és kollégáim nevében köszönjük-e nagyszerű és felejthetetlen lehetőséget! 

Simon Ágnes

 

 

 

 

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.