A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) 2018. szeptember 28-án rendezte meg az Európai Diáksport Napját, amely hazánkban idén ezerkétszáz iskolát és négyszázezer gyereket mozgatott meg. Az Európai Sporthét eseménysorozat részeként zajló sportnap Európában összesen harminc országban zajlott, 2,5 millió iskolás részvételével.

Ehhez a programhoz csatlakozott idén az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola. Előre megtervezett program alapján mozgattuk meg az iskola összes tanulóját és pedagógusát. A gyerekek három helyszínen sportoltak egyszerre 120 percen keresztül, amelyben valamennyi diák és két tanárnő is teljesítette a 2018 méteres futást. A program lebonyolításában nagy segítségünkre volt a polgárőrség terület biztosítása, volt tanítványaink lelkes munkája, Mérész Tímea aerobikos bemelegítése, az iskola dolgozóinak segítőkészsége, az Újszászi 4H Egyesület és az iskola vezetőségének támogatása, a testnevelés munkaközösség aktív részvétele, valamint az iskola pedagógusainak buzgó együttműködése. Ezúton is szeretném megköszönni a segítségüket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Google Photos

 

Reggel 7:45-től 7:55-ig aerobikos bemelegítéssel hangolódott az egész iskola a Magyar Diáksport Napjára. 8 órától indult a felső tagozatos tanulók 2018 méteres futása. Az évfolyamok 10 percenként kezdték a futást. A célba ért diákok Sportszelettel és teával frissítették magukat. 8:45-től a futás eredményhirdetése történt, ahol a legjobban futó diákok érem és csokoládé díjazásban részesültek. Eközben a tornacsarnokban nagy erőkkel folyt az alsós tanulók sorváltó versenye, valamint az iskolaudvaron a gyerekek különböző sportokat próbálhattak ki, mint például az Újszászon népszerű lábtoll-labdát, tollaslabdát, kosárlabdát, kézilabdát, gólyalábazást, hullahopp karikázást és karikahajtást. Akik számára a futás nagyon megtetszett, azok fogó játékot is játszhattak az iskolaudvaron.

9 órától az alsós és felsős tanulók helyet cseréltek. Az kisebbek egyénileg és váltóban teljesítették a 2018 méter futást, míg a nagyobbak a tornacsarnokot és az iskolaudvart vették birtokba.

Az iskolából az alsós tanulók közül 153 fő, míg a felsős tanulók közül 127 fő vett részt a futásban. Összesen 280 tanuló és 2 pedagógus teljesítette a 2018 métert.

Összességében elmondható, hogy egy jól megszervezett, kiváló hangulatú rendezvényt bonyolított le az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola. Örülünk, hogy csatlakoztunk a Magyar Diáksport Napja rendezvénysorozathoz, és feledhetetlen pillanatokat szereztünk mind az iskola tanulóinak, mind a pedagógusainak.

Tóth Gábor

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.