2022.09.14.

Újszász Város 25 éve

A Városi Könyvtárban megrendezett Újszász Város 25 éve című kiállítással vette hivatalosan kezdetét városnapi rendezvénysorozatunk. A kiállítás megtekinthető a mai és a holnapi napon nyitvatartási időben, illetve 17-én szombaton 14-18 óra között. Köszönöm az alkotók és a szervezők munkáját!

Dobozi Róbert
polgármester 

 

Fotó: facebook

 

Egyenruhások Napja

Különleges erők, katasztrófavédelem, büntetés-végrehajtás, honvédelmi, rendvédelmi szervek: Izgalmas előadásokkal és látványos bemutatókkal várt ma mindenkit az első "Egyenruhások Napja" az újszászi Rózsa Imre Technikumban.

 

Fotó: facebook

 

 


A XXV. Újszászi Városnap alkalmából megrendezett Egyenruhások napja program keretében közlekedési vetélkedőt (vasút és logisztika terület) is szervezetünk, 7 csapat részvételével. A diákok először a főrendezvény megnyitóján vettek részt, majd volt tanítványaink (Ozsvár Csilla, Ecsédi Lajos, Szőllősi János, Kosaras Attila) szakmai tájékoztatóit hallgatták meg, ez követően vette kezdetét a verseny, mely nagyon jó hangulatban telt. A csapatok Jászboldogházáról, Újszászról és Zagyvarékasról érkeztek.

A csapatok a következők voltak:

  • TBP
  • Uborka egység
  • Gengszterek
  • BKV
  • Térképészek
  • 8A
  • 8B

Az első helyet az Uborka egység szerezte meg, ők bluetooth hangszórókat kaptak, a második helyezett a TBP csapat, ők bluetooth fülhallgatókat vehettek át, és végül de nem utolsó sorban a harmadik helyezést a Térképészek csapata érte el, ők vezetékes fülhallgatók boldog tulajdonosai lettek. Mind a résztvevő diákoknak, mind a kísérő tanároknak nagyon köszönjük, hogy megjelentek középiskolánkban és részt vettek a versenyen. Reméljük, hamarosan újra találkozunk!

 

 Fotó: facebook

 


Szerdán, az Egyenruhások napján szakmai előadásokat is meghallgathattak vasutas és logisztikus diákjaink, valamint a versenyre érkező általános iskolások is. Az előadók régi tanítványaink voltak, akik vasúti és logisztikus pályán már évek óta dolgoznak. Ezekről a tapasztalatokról, a szakmájuk szépségéről beszéltek az érdeklődőknek, számos hasznos jó tanáccsal ellátva őket. Hálásan köszönjük részvételüket.

Az előadóink: Ozsvár Csilla (logisztika), Ecsédi Lajos (logisztika), Szőllősi János (vasút), Kosaras Attila (vasút).

Rövid interjúkat is készítettünk velük, melyek TikTok és Instagram oldalainkon érhetők el.

 

 Fotó: facebook

 


2022.09.14.

III. Térségi Diákszínjátszó Találkozó

Térségi diákszínjátszó találkozóval folytatódott ma a városnapi ünnepségsorozat. 5 színjátszó csoport ma egyetlen témát dolgozott fel egyéni módon. Ez a témakör a SZABADSÁG volt. Gratulálok a szervezőknek és minden résztvevőnek!

Dobozi Róbert
polgármester

 

Fotó: facebook

 


Csálé képek: Bajnai Zsolt novelláskötetének bemutatója

Bajnai Zsolt novelláskötetének bemutatóját Bajnai Marcell zenei kísérettel egészítette ki. Fantasztikus irodalmi élmény, mely egyszerre volt derűs és elgondolkoztató. Gratulálok a szerzőnek és városi könyvtárunk dolgozóinak a szervezéshez!

Dobozi Róbert
polgármester

 

Fotó: facebook

 

2022.09.17.

XXV. Újszász Város Napja - Díjátadó ünnepség és gálaműsor

 

Fotó: facebook

 

XXV. Újszász Város Napja - délutáni programok

 

Fotó: facebook

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.