November 24-én Rákóczifalván rendezték négy csapat - Rákóczifalva, Tiszaföldvár, Újszász és Zagyvarékas - részvételével a Megyei Futsal Diákolimpia selejtezőjét. A tornán mindenki játszott mindenkivel. A rendes játékidőben győztes 3 pontot, a vesztes 0 pontot kapott. A csoportmérkőzések során döntetlen esetén 3 - 3 hatméteres büntetőrúgás következett. Az így győztes 2 pontot, a vesztes 1 pontot kapott. Pontegyenlőség esetén a gólarány, a több rúgott gól, az egymás elleni eredmény számított. A csoportból két csapat jutott a megyei elődöntőre.

A Vörösmarty Mihály Általános Iskolát hét fő képviselte ezen a tornán. Az utolsó mérkőzésig versenyben voltunk a továbbjutásért, de sajnos, fiataljaink, mind fizikailag, mind szellemileg elfáradtak a végére.

 

Kanálos Róbert, Nagy Patrik, Konka Csaba, Tóth Gábor testnevelő
Elöl: Kenyó Márk, Köböl Vince, Kökény Zoltán, Kanalas Renátó

Fotó: Ruskó Zsolt

 

Eredmények:

Újszász – Zagyvarékas: 4 – 4 (1 – 2)

Góllövők: Kanálos Róbert 2, Kenyó Márk, Konka Csaba

A fordulatos mérkőzésen hol az egyik, hol a másik csapat vezetett. A 6 métereseknél Köböl Vince jól kezdett, és az első két büntetőt fogta is, de mi sajnos, az elsőn kívül a többi büntetőt nem tudtuk értékesíteni.

Rákóczifalva – Tiszaföldvár: 4 – 1
Rákóczifalva – Újszász: 2 – 2 (2 – 3)

Góllövők: Kanalas Renátó, Nagy Patrik

Jól fociztak fiataljaink a technikás és gyors játékot játszó rákóczifalvi csapat ellen, akár a győzelem is meg lehetett volna. A kiélezett büntető párbajt végül az újszászi csapat nyerte meg.

Tiszaföldvár – Zagyvarékas: 0 – 7
Újszász – Tiszaföldvár: 4 – 5

Góllövők: Kenyó Márk 2, Kanalas Renátó, Nagy Patrik

A leggyengébbnek tartott csapat ellen fiataljaink már fáradtan játszottak, és az ellenfél is az utolsó mérkőzésre szívta fel magát legjobban. A földváriak már a meccs elején elmentek 3 – 0-ra, amit a félidőig sikerült egyenlíteni az újszászi csapatnak. A második félidőben koncentráció hiánya miatt megint kaptunk két gólt, amiből egyet gyorsan sikerült is ledolgozni, de az utolsó 5 percben minden támadásunkba bele tudott érni az ellenfél kapusa, így nem sikerült berúgnunk az egyenlítő gólt, ami a továbbjutásunkat is jelentette volna.

Zagyvarékas – Rákóczifalva: 2 – 1

 

A diákolimpiai selejtező végeredménye
1. Zagyvarékas 3 2 1 0 13 5 +8 8
2. Rákóczifalva 3 1 1 1 7 5 +2 4
3. Újszász 3 1 1 1 10 11 -1 3
4. Tiszaföldvár 3 1 0 2 6 15 -9 3

 

Tóth Gábor

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.