Egészség napot rendeztek 2014. október 18-án a sülysápi Szent István Általános Iskolában. A nap programjában kiemelt szerepet kapott a sport és az egészséges táplálkozás. A sportprogramba meghívást kaptak az újszászi lábtoll-labdázók – Balogh Noémi, Barta Karolina, Becskereki László, Kovács Evelin, Kovács Gergő, Molnár Dániel, Molnár Gergő is, akik a mediball bemutató és a tanár-diák röplabdamérkőzés között tartottak bemutatót és lábtoll-labdáztak az iskola tanulóival. Fehér János rövid sportágtörténeti és szabály ismertetője után Molnár Gergő mutatta be a különféle rúgásokat és labdaérintéseket, majd öccsével, Danival párban különféle nehezítésekkel rúgták a labdát. A lányok technikai tudását Barta Karolina és Kovács Evelin bizonyította. Ezután a halónál a különböző versenyszámokat – csapat, páros és egyéni – láthatták rövid mérkőzések formájában a szép számban jelenlevő érdeklődők. A háló feletti játék indiánozással fejeződött be, amelyben Kovács Evelin volt a legjobb. Zsonglőrködéssel zárult a bemutató. Molnár Dániel labdamegállításai, Molnár Gergő felugrásban lábkeresztezéssel kivitelezett rúgásai és Kovács Gergő körzései nagy sikert arattak.

A bemutató után a sülysápiak nagy létszámban próbálták ki a lábtoll-labdázást. Először az újszásziak által dobott vagy rúgott labdát igyekeztek visszarúgni, majd felbátorodva egyénileg vagy kisebb csoportokban játszottak. A sülysápiak nagyon aktívak voltak. Húsz labda is szállt egyszerre.

 

Képtár | Picasa

Fotó: Fehér János

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.