2013. április 15. Újszász

Az újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola a Pedagógiai Hetek rendezvénysorozata keretében április 15-én szakmai napot tartott, amelynek programjában bemutató órák, bemutató foglakozás és szakmai előadás szerepelt.

A szakmai nap keretében Tóth Gábor testnevelő tanár „A lábtoll, mint esélyteremtő sport az újszászi gyerekek körében” címmel tartott tanórán kívüli bemutató sportfoglalkozást.

 

Képtár | Picasa

Fotó: Fehér János

 

A foglalkozás megkezdése előtt Kálló Istvánné munkaközösség-vezető mutatta be a húsz éve lábtoll-labdázó, kilencszeres Európa-bajnok és háromszoros vb bronzérmes Tóth Gábort, aki átvette a szót, és ismertette a sportág nemzetközi és újszászi történetét, a játék szabályait, majd a tanítványai – Csák Vivien, Csépány Erik, Farkas Lilla, Kanalas Renátó, Kenyeres Lívia, Kovács Gergő, Kovács Márton, Molnár Gergő – mindent megmutattak a lábtoll-labdázásból. Dekáztak, zsonglőrködtek, két labdával játszottak, talpaltak, ollóztak, egyéniztek, párosoztak, hármasoztak tanáruk szakszerű kommentálásával. A végén közönség játékra is volt lehetőség. Néhányan ki is próbálták a lábtoll-labdázást.

A közel ötvenfős általános iskolai tanítókból, tanárokból és óvodapedagógusokból álló közönségnek nagyon tetszett a bemutató. A foglalkozás utáni beszélgetésben elmondták, hogy meglepte őket a tanulók technikai tudása és fegyelmezettsége. Láttak olyan tanulókat is, akik más tantárgyakból gyengén teljesítenek, az órákon fegyelmezetlenek, a lábtoll-labdában pedig a legjobbak közé tartoznak.

Tóth Gábor válaszában elmondta, hogy a sport, és így a lábtoll-labda is, játékos formában szabálykövetésre tanítja a gyerekeket. Sporttal jól lehet őket fegyelmezni. Emellett olyanok is sikerélményhez jutnak, akik más terülten különböző akadályozó tényezők miatt kevésbé sikeresek. A lábtoll-labdázók között sok a hátrányos helyzetű gyerek. Nekik kiemelkedési lehetőséget, sportélményt és a sportoláshoz kapcsoló utazások, kirándulások élményét nyújtja a lábtoll-labda.

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.