Hat egyesület – Borjád SE, Királyhelmec, Nagykanizsa ZSE, Pusztaszer PISZE, Szepetnek SE, Újszászi VVSE – 22 férfi, 10 női és 25 vegyes párosa, összesen 66 versenyző vívott éjszakáig tartó nagy csatát június 18-án Újszászon a 12. Páros Országos Bajnokságon. Már a nevezések beérkezésekor tudni lehetett, hogy minden számban új bajnokok állnak a dobogóra, mert a védők közül Boros Péter és Nózsi Péter sérülés, ill. betegség miatt nem nevezett, a női párosban és a vegyesben is címvédő Kapás Ágnes Angliában dolgozik. Párostársaik, Szabó Nóra és Tóth Gábor kényszerűségből új párokkal jelentkeztek az OB-ra.

 

Képtár | Picasa

Fotó: Fehér János és ifj. Fehér János

 

Jól szerepeltek az Újszászi VVSE versenyzői, de az előző évi szuper teljesítményt, a három bajnoki címet nem tudták megismételni. Meg kellett elégedniük egy bajnoki címmel, amelyet az Ézsiás Kitti, Makai Gréta páros nyert, egy ezüst és négy bronzéremmel.

A férfiaknál a négy közé a papírformának megfelelően a ranglista első négy helyezettje került.

Az egyik elődöntőben Herczeg Gábor, Tóth Gábor (Újszászi VVSE) a vártnál könnyebben nyert Hartai Attila, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE) ellen 21-17, 21-7. A másik ágon Himmer János, Kleics Dávid (Borjád SE) győzött az újszászi Becskereki Sándor, Szűcs Gergely duó ellen 21-17, 29-27-re. A második játszmára feljavultak a hazaiak. Többször volt játszmalabdájuk, de a döntő helyzetekben hibáztak, és vesztettek.

A fináléban a mozgékonyabb, jól támadó, ellenfelük ütéseit jobban hatástalanító borjádiak nyertek. Himmer János, Kleics Dávid (Borjád SE) – Herczeg Gábor, Tóth Gábor (Újszászi VVSE). Himmerék harmadik alkalommal nyertek férfi párosban országos bajnoki címet, Herczegék pedig elveszítették idei veretlenségüket. 3. Becskereki Sándor, Szűcs Gergely (Újszászi VVSE) és Hartai Attila, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE). 5. Harsányi Zoltán, Tóth Gergő (legjobb ifjúsági erdmény), 6. Kurdi Gábor, Tóth Roland, 8. Joó Richárd, Köböl Áron, 9. ifj. Fehér János, Sven Henneböle, 12. Molnár Kristóf, Ráski Lajos, 13. Fehér János, Kaizer Ákos, 15. Bábosik Ferenc, Tóth István, 21. Kanálos József, Kanálos Júlió, 22. Kanálos Ferenc, Kanálos Róbert.

A nőknél is Újszász-Borjád döntőzött annyi különbséggel, hogy az újszásziak nyerték a bajnokságot. Az első játszmában három-négy ponttal a házigazdák vezettek, de a dunántúliak 20-20-nál egyenlítettek. A vége azonban 22-20-ra az újszásziaké lett. A második játszmában a borjádiak vezettek. 20-20-as állás után izgalmas végjátékban 25-23-ra nyert az Ézsiás Kitti, Makai Gréta páros az elmúlt évben Európa-bajnoki címet nyert Darnai Adrienn, Farkas Martina ellen. 3. Joó Anett, Vágó Henriett (Újszászi VVSE) és Tóth Virág, Varga Frida (Újszászi VVSE), 6. Gulyás Adrienn, Kurdi Krisztina, 8. Bata Krisztina, Kaszonyi Viktória, 9. Becskereki Nikolett, Szacskó Ágota, 10. Fülöp Áldáska, Hornyák Erzsébet.

A vegyes páros a versenyzők által kedvelt versenyszám, de évente sajnos csak két alakalom van a versenyszerű gyakorlására. A párok között jó együttműködésre van szükség. Általában a férfiak támadnak, a nőknek az adogatásokban, az adogatások fogadásában és a támadások előkészítésében, a feladásokban nagy a szerepük. Izgalmas mérkőzések, sok háromjátszmás összecsapás után az egyik elődöntőben Hartai Attila, Kunics Réka (Nagykanizsa ZSE) – Tóth Gábor, Makai Gréta (Újszászi VVSE) mérkőzött. Hartai Attila nagy kedvvel játszott, 12 éves partnere szinte hiba nélkül adta fel neki a labdákat, amelyeket aztán Attila védhetetlenül bombázott az ellenfél térfelére. A másik térfélen is hasonló taktikával játszottak. Innen Tóth Gábor ütései záporoztak. Az első játszma 21-19-re a kanizsaiaké lett, a másodikban 21-19-el egyenlítettek az újszásziak. A döntő szettben Hartai szerváival 6-0-s előnyt szerzett a nagykanizsai páros, amelyből csak kettőt-hármat sikerült ledolgozniuk Tóth Gáboréknak. A végén nagy hajrával 20-17-ről sikerült egyenlíteniük. A váltott szervák következtek, amelyben a házigazdáknak is többször volt mérkőzéslabdájuk. Nem tudtak élni vele. A Hartai, Kunics páros nyert 28-26-ra, és jutott a döntőbe. A másik ágon két borjádi páros Himmer János, Darnai Adrienn és Kleics Dávid, Farkas Martina fárasztotta egymást. Himmerék nyertek 19-21, 21-13, 21-15-re.

A döntőt viszonylag könnyen nyerte (21-15, 21-18) a Hartai Attila, Kunics Réka duó. A statisztikák szerint ez Hartai Attila ötödik vegyes páros bajnoki címe. 2. Himmer János, Darnai Adrienn (Borjád SE), 3. Tóth Gábor, Makai Gréta (Újszászi VVSE) és Kleics Dávid, Farkas Martina (Borjád SE), 6. Sven Henneböle, Szabó Nóra, 7. Tóth Roland, Varga Frida, 8. Herczeg Gábor, Ézsiás Kitti, 9. Harsányi Zoltán, Tóth Virág, 10. Köböl Áron, Eperjessy Zsófia, 11. ifj. Fehér János, Kaszonyi Viktória, 12. Tóth Gergő, Gulyás Adrienn, 13. Ráski Lajos, Szacskó Ágota, 15. Kurdi Gábor, Kurdi Krisztina, 16. Joó Richárd, Bata Krisztina, 22. Kanálos Júlió, Hornyák Erzsébet, 23. Bábosik Ádám, Fülöp Áldáska, 25. Tóth István, Becskereki Nikolett.

 

Éremtáblázat
Egyesület arany ezüst bronz összesen
Borjád SE 1 2 1 4
Újszászi VVSE 1 1 4 6
Nagykanizsa ZSE 1 1 2

 

12. Páros Országos Bajnokság
Újszász, 2011. június 18.
6 egyesület, 66 versenyző
  Férfi páros (22)  
1. Himmer János, Kleics Dávid Borjád SE
2. Herczeg Gábor, Tóth Gábor Újszászi VVSE
3. Becskereki Sándor, Szűcs Gergely Újszászi VVSE
4. Hartai Attila, Takács Endre Nagykanizsa ZSE
5. Harsányi Zoltán, Tóth Gergő Újszászi VVSE
6. Kurdi Gábor, Tóth Roland Újszászi VVSE
7. Huszár Emil, Lukács Benedek Nagykanizsa ZSE
8. Joó Richárd, Köböl Áron Újszászi VVSE
9. Ifj. Fehér János, Sven Henneböle Újszászi VVSE
10. Szebasztian Költő, Tomori Tamás Királyhelmec
11. Dékány Dávid, Molnár Tamás Pusztaszer PISZE, Szepetnek SE
12. Molnár Kristóf, Ráski Lajos Újszászi VVSE
13. Fehér János, Kaizer Ákos Újszászi VVSE
14. Lukács Márton, Kunics Réka Nagykanizsa ZSE
15. Bábosik Ferenc, Tóth István Újszászi VVSE
16. Horváth Bence, Fehér Zsolt Pusztaszer PISZE
17. Gyapjas Adrienn, Terecskei Róbert Pusztaszer PISZE
18. Kollár Péter, Vittman Tibor Szepetnek SE
19. Pop Bernadett, Pop Valentin Borjád SE
20. Tóth Zoltán, Vágó Tibor Pusztaszer PISZE
21. Kanálos József, Kanálos Júlió Újszászi VVSE
22. Kanálos Ferenc, Kanálos Róbert Újszászi VVSE
  Női páros (10)  
1. Ézsiás Kitti, Makai Gréta Újszászi VVSE
2. Darnai Adrienn, Farkas Martina Borjád SE
3. Joó Anett, Vágó Henriett Újszászi VVSE
4. Tóth Virág, Varga Frida Újszászi VVSE
5. Bagos Viktória, Muszka Beatrica Királyhelmec
6. Gulyás Adrienn, Kurdi Krisztina Újszászi VVSE
7. Matola Viktória, Morvai Noémi Szepetnek SE
8. Bata Krisztina, Kaszonyi Viktória Újszászi VVSE
9. Becskereki Nikolett, Szacskó Ágota Újszászi VVSE
10. Fülöp Áldáska, Hornyák Erzsébet Újszászi VVSE
  Vegyes páros (25)  
1. Hartai Attila, Kunics Réka Nagykanizsa ZSE
2. Himmer János, Darnai Adrienn Borjád SE
3. Tóth Gábor, Makai Gréta Újszászi VVSE
4. Kleics Dávid, Farkas Martina Borjád SE
5. Becskereki Sándor, Vágó Henriett Újszászi VVSE
6. Sven Henneböle, Szabó Nóra Újszászi VVSE
7. Tóth Roland, Varga Frida Újszászi VVSE
8. Herczeg Gábor, Ézsiás Kitti Újszászi VVSE
9. Harsányi Zoltán, Tóth Virág Újszászi VVSE
10. Köböl Áron, Eperjessy Zsófia Újszászi VVSE
11. Ifj. Fehér János, Kaszonyi Viktória Újszászi VVSE
12. Tóth Gergő, Gulyás Adrienn Újszászi VVSE
13. Ráski Lajos, Szacskó Ágota Újszászi VVSE
14. Vittman Tibor, Matola Viktória Szepetnek SE
15. Kurdi Gábor, Kurdi Krisztina Újszászi VVSE
16. Joó Richárd, Bata Krisztina Újszászi VVSE
17. Szebasztian Költő, Bagos Viktória Királyhelmec
18. Terecskei Róbert, Gyapjas Adrienn Pusztaszer PISZE
19. Pop Valentin, Pop Bernadett Borjád SE
20. Tomori Tamás, Muszka Beatrica Királyhelmec
21. Molnár Tamás, Laskiné Spingár Éva Szepetnek SE
22. Kanálos Júlió, Hornyák Erzsébet Újszászi VVSE
23. Bábosik Ádám, Fülöp Áldáska Újszászi VVSE
24. Kollár Péter, Morvai Noémi Szepetnek SE
25. Tóth István, Becskereki Nikolett Újszászi VVSE

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.