Igen, ez már a második osztályom, a 2.a, akikkel igyekszem megismertetni a lábtoll-labdázás alapjait. Már második éve hetente egyszer sportkörön nagyokat játszunk, mindenféle mozgásos játékot, aztán kicsit lábtollazunk. Nem volt nehéz dolog megismertetni, megszerettetni ezt a fantasztikus sportágat, hiszen a legtöbb tanítványomnak van nagyobb tesója, akiktől már óvodás koruktól ellesték a mozdulatokat, s utánozták azokat. Hozzám jár Ézsiás Zsófi (Ézsiás Kitti testvére), aki most másodikos korában már diákolimpián vett részt, és bronzérmet nyert! Nagyon büszke vagyok eddig elért eredményeire. De jó úton halad Molnár Dani is bátyjai (Kristóf és Gergő) nyomában. Farkas Levikét Balázs és Martin tanítja apró trükkökre. Varga Fanni nővérét, Klárikát kísérte versenyekre, hamarosan már érte izgulhatunk. Erdős Ramóna bátyja szintén lábtoll-labdázó. Czipó Petiéknél családi versenyeket is rendeznek. Tóth Szabi a tesójával meccsezik. A többiek: Molnár Ivett, Válint Boglárka, Mihályi Ricsi, Diós Letí, Földi Polli, Varga Levente, Dániel Márkó, Kanyaró Levi azért jöttek, mert szeretnek játszani, mozogni, s egy újszászi gyereknek mi sem természetesebb, ha megkérdezik: Mit szeretnél sportolni? A válasz egyértelmű és kézenfekvő: Lábtoll-labdázni!

Remélem, kis tanítványaim szép sikereket érnek el majd a versenyeken, de addig a legfontosabb, hogy sokat mozogjunk, játsszunk együtt. Hiszen már tapasztalom a közös sportolás, játék jótékony hatásait. Megjelentek a csapatépítés elemei: a kooperáció, a tolerancia, az empátia, a problémamegoldó képesség. Kitartásuk, akaraterejük, kudarctűrő képességük növekedett, személyiségük erősödött. Fejlődött a rendszeres mozgás utáni igényük. Hétfőtől péntekig az órákon többször is megkérdezték: Lesz lábtoll? Igen!
És remélem lesz, jövőre is.

Köszönjük Bogárné Simon Klára igazgatónknak a lehetőséget és Fehér Jánosnak a szakmai támogatását.

Kurdiné Tóth Melinda
tanító néni
Vörösmarty Mihály Általános Iskola Újszász

 

2.a osztály. Osztályfőnök: Kurdiné Tóth Melinda
Hátsó sor: Mihályi Richárd, Diós Letícia, Földi Apollónia, Kurdiné Tóth Melinda,
Válint Boglárka, Tóth Szabolcs, Kanyaró Levente, Varga Levente
Első sor: Varga Fanni, Ézsiás Zsófia, Erdős Ramóna, Molnár Ivett,
Czipó Péter, Molnár Dániel, Dániel Márk
Hiányzik a képről: Farkas Levente

Fotó: Tóth Gábor

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.