2017. szeptember 16-án Szolnokon, a Szigligeti Színházban rendezték a Területi Prima Gálát, amelyen tizenharmadik alkalommal köszöntötte dr. Lits József megyei VOSZ-elnök a Prima jelölteket, a tudomány, a művészet, a kultúra, az oktatás és a sport szűkebb hazánkban tevékenykedő nagyszerűségeit.

 

Fotó: Csabai István (Új Néplap)

 

Az est a Megyei Vállalkozói Díjak átadásával kezdődött. Hagyomány, hogy a vállalkozókon kívül a hon- és rendvédelmi szervek kiválóságainak is elismeréseket adnak át. Az elismerő oklevelet és az aranymedált az előző év kitüntetettjeitől vehették a díjazottak.  

Ezt követően színvonalas műsorszámokkal körítve kisfilmes összeállításból ismerhette meg a közönség a döntőbe jutott Prima jelölteket. A film vetítése közben a jelölt a színpadon állt. A filmek bemutatása után a jelöltek a megye gazdasági életének jeles képviselőitől Prima 2017 feliratú aranymedált vehettek át.

 

 

Az elismerésre érdemes megyebeliekre idén is igen szép számú – közel 27 ezer – szavazatot adtak le az Új Néplapból kivágott szelvényeken. Tízen jutottak be végül az utolsó körbe – irodalom kategóriából Józsa László, színház és filmművészet kategóriából Gombos Judit, képzőművészet kategóriából Verebes György, tudomány kategóriából dr. Csányi Marietta, oktatás és köznevelés kategóriából a Tiszapüspöki Általános Iskola, építészet és építőművészet kategóriából Pálinkás István, sajtó kategóriából Pogány Attila, népművészet és közművelődés kategóriából Mihályi Gábor, zeneművészet kategóriából Bakondi András, sport kategóriából pedig Fehér János.

A bemutatás után az est legizgalmasabb pillanata következett, amikor fény derült arra, kik az idei év – a szavazatok száma és a Tanácsadó Testület véleménye alapján kiválasztott – Prima Díjasai.

 

 

Ahogy korábban, ezúttal is hárman kapták meg a Területi Prima Díjjal járó nettó egymillió forintot és Pogány Gábor Benő szobrászművész erre az alkalomra készített Kincsem című plakettjét: Gombos Judit, Verebes György és a Tiszapüspöki Általános Iskola képviseletében Czeglédi Mihály igazgató.

Az idén is adtak át közönségdíjat és különdíjat, nettó 250-250 ezer forinttal. Az előbbivel Józsa László író, utóbbival pedig dr. Csányi Marietta régész munkásságát ismerték el.

A gálaműsort követően a díjazottaknak az esőtől kicsit megzavart fogadáson gratulálhattak tisztelőik.

Forrás: www.szoljon.hu 2017. október 18. Kovács Berta

 

Köszönet

Tudom, sokan gyűjtötték számomra az Új Néplapból a szavazócédulákat. Köszönöm, hogy szurkoltak nekem, hogy alkalmasnak tartottak a díjra. Köszönet mindenkinek, aki rám szavazott.

Fehér János

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.