Félnapos késéssel Hongkongban megkezdődött a 9. Lábtoll-labda Világbajnokság. A szervezők a 8-as erősségű tájfun előrejelzése miatt félnapig nem engedték ki a szállodából a 12 ország versenyzőit. Később a tájfun 3-as erősségűre módosult és így elkezdődhetett a verseny. 

A csapatok felvonulása a freestyleosok látványos bemutatója, az üdvözlőbeszédek és a helyi nagyságok kezdőrúgásai után a férfi és női csapatok léptek a pályára. Magyarok jól kezdtek.

A férfiaknál a Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Lukács Benedek, Tóth Gábor összeállítású csapat a nagy riválissal a német válogatottal kezdett és az első játszmát 21-18-ra nyerte.  A második játszmában négyszer volt mérkőzéslabdájuk,de 29-27-re vesztettek. A harmadik szettben felpörögtek és rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést és 20-9-ig meg sem álltak. A végén a németek 21-14-re szépítettek.  A következő mérkőzésen a franciák nem voltak egy súlycsoportban a magyarokkal, akik  21-12, 21-9-re könnyedén lelépték őket. A harmadik fordulóban a világbajnok kínai csapat volt az ellenfél. A magyar válogatott meglepően jól tartotta magát, többször vezetett (4-2, 14-12) 19-19-nél egál volt. Végjáték kínaiaknak  sikerült jobban, 21-19-re nyertek. A második játszma már könnyen a kínaiaké lett 21-13-al. Az első világversenyén induló nagykanizsai Lukács Benedek jól beilleszkedett az újszásziak közé. Jó ütemű sáncolásaival és feladásaival segítette a csapatot, amely csoport másodikként várja a folytatást.

A nők csak egy mérkőzést játszottak Tajvan volt az ellenfél. A magyarok Kunics Réka, i Morva Noémi (Nagykanizsa ZSE) és Farkas Lilla (Újszászi VVSE) összeállításban kezdtek. Morvai Noémi kiszerválta az ellenfelet, 18-szor szervált sikeresen zsinórban. 21-3-al hozták az első szettet. A második játszmában pályára lépett Balogh Eszter (Nagykanizsa ZSE) és Vachal Krisztina (Újszászi VVSE). A tajvaniak bátran játszottak Liang Hsuen Wen szép ollózásaival szerzett pontokat, így az eredmény szorosabb volt. 21-11 lett. A csapat minden tagja 20 éven aluli. Ennek ellenére a kanizsai lányok rutinos, többszörös Európa-bajnok játékosnak számítanak, az újszásziak első alkalommal játszottak a válogatottban. A folytatásban Vietnám és Németország lesz az ellenfél.

Fehér János, Herczeg Gábor

 

Google Photos

 

 

Újszász 2016©