Újszászon át vezet az út a hongkongi vébére

Szombaton és vasárnap Tavaszköszöntő Kupa néven Újszászon rendezik a lábtoll-labdázók ranglista- és vb-válogató versenysorozatának harmadik fordulóját.

A kétnapos viadalon csapatban, párosban és egyéniben mérkőznek meg a résztvevők. Az első két fordulót a hazaiak Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor összeállítású csapata nyerte. Matematikailag a negyedik hely is elég nekik a hongkongi utazáshoz. Ezzel azonban nem elégedhetnek meg.

A nőknél csak első helyezéssel lehet Hongkongba jutni. Az első fordulót a Farkas Lilla, Győrfi Barbara, Vachal Krisztina összeállítású újszászi csapat nyerte. A második fordulót a nagykanizsaiak nyerték az újszásziak előtt. A két együttes közül, amelyik nyeri a harmadik összecsapást az lesz a válogatott.

A párosok és az egyénizők még csak egy fordulót játszottak, nagy harc várható közöttük a hétvégi megméretésen. A férfiaknál a Herczeg Gábor, Tóth Gábor duó és Herczeg Gábor vezeti a ranglistát. A nőknél Újszász, Nagykanizsa, Pusztaszer és Cserszegtomaj játékosai között dől el a verseny. A válogató mindkét napon 9 órakor kezdődik.

 

Lábtoll-labda az Aktív Rádióban:

 

Újszász 2016©