2015. november 28-án Pécsen rendezték a Magyar Orientál Thai-kick és Body Contact Szövetség K-1 Magyar Bajnokságát. A rendezvényre az ország több pontjáról 14 egyesület 65 versenyzője nevezett, több neves versenyző is megmérette magát az igen rangos versenyen. Az Újszászi Önvédelmi SE (Szász-Fight-Club) is a szövetség tagja, így mi is meghívást kaptunk a versenyre. A versenyt minden évben megrendezik. Ez a bajnokság nagyon fontos számomra és a versenyzőim számára, mert fel tudjuk mérni, hogy hol járunk, mennyit fejlődtünk. Az eseményen négy versenyzőt indítottam: ifj. Péter Tamást (7 év, 23 kg.), aki a kilencéves 30 kg-os Bozsonyi István thai box magyar bajnokkal döntőzött, és a második helyen végzett. Vasas Máté (13 év.-46 kg.) szintén nagyon erős és rutinos ellenféltől kapott ki a döntőben. Ő is a dobogó második fokára állhatott. Czétényi Klaudia kihívója feladta a mérkőzést, így Klaudia Magyar Bajnok lett.

Felnőtt kategóriában Major László 75 kg-ban indult. Első ellenfele Borbély Zoltán K-1 világbajnok volt, majd egy ötszörös magyar bajnokkal küzdött. Sajnos, Laci mindkét mérkőzésén vesztett és a körmérkőzés végeredményeként a harmadik helyen végzett.

Minden mérkőzésen felmértük a hibáinkat. Tisztában vagyunk azzal, hogy a még jobb szereplés érdekében mit kell javítanunk, miben kell erősödnünk.

A következő megmérettetés a 2015. december 20-i thai box karácsonyon lesz. A rendezvényt klubunk szervezi.

Péter Tamás
vezetőedző

 

Czétényi Klaudia, Péter Tamás edző, Major László, Vasas Máté. Elöl: ifj. Péter Tamás

 

Ifj. Péter Tamás

 

Újszász 2016©