Augusztus 27-én hetedik alkalommal rendezte meg az Újszászi VVSE asztalitenisz szakosztálya az Asztalitenisz Újszász Kupát. A mezőny a korábbi éveknél szerényebb volt, mert Abony, Jánoshida, Mezőtúr, Szentes, Szolnok, Újszász képviseletében csak kilenc páros nevezett. A verseny Kovács Szilárd szakosztályvezető megnyitója után két csoportban körmérkőzésekkel kezdődött. A párok DC rendszerben két egyénivel kezdtek, majd a páros mérkőzés következett. Ha a három mérkőzésből egyik csapat sem érte el a három győzelmet, akkor két egyénivel folytatódott a játék. A csoportmérkőzések után a legjobb öt csapat az Újszász Kupáért, a további négy csapat pedig a vigaszágon az Újszászi VVSE kupáért mérkőzött. A csoportmérkőzéseket követően rövid időre megszakadt a játék, mert a versenyzők a Szász Vendégházban vaddisznó pörkölttel pótolták elveszített energiájukat. Az ebéd után újult erővel folytatódott a küzdelem. Az Újszász Kupát a Kiss Dávid, Németh Miklós jánoshidai páros nyerte, akik 4-1-re győzték le a kupát védő Mezőtúri AFC képviseletében induló Gazdag Zsolt, Kocsis Sándor duót.

A selejtezők után az újszásziak a vigaszágra kerültek, ahol már jól szerepeltek. Az ÚVVSE Kupát Kovács Szilárd nyerte a szolnoki Katona Csabával párban. A döntőben Bakó István, Nagy Jenő, Nagy Jenő Olivér ellen nyertek 3-1-re.

A hagyományoknak megfelelően különdíjat kapott a verseny legidősebb versenyzője, a 70 éves Kókai László (Abony Montágh DSE) és a legfiatalabb, a 20 éves Kiss Dávid (Jánoshida SE).

A 7. Asztalitenisz Újszász Kupa végeredménye

1. Kiss Dávid, Németh Miklós (Jánoshida SE)
2. Gazdag Zsolt, Kocsis Sándor (Mezőtúri AFC)
3. Gazdag István, Molnár Tamás (Abony Montágh DSE, Jánoshida SE)
4. Hegedűs Gábor, Kádár Péter (Szentesi Kinizsi)
5. Bolyhos Ferenc, Gáspár Miklós (Abony Montágh DSE)

A 7. Asztalitenisz Újszászi VVSE Kupa végeredménye

1. Katona Csaba, Kovács Szilárd (Szolnoki Honvéd SE, Újszászi VVSE)
2. Bakó István, Nagy Jenő, Nagy Jenő Olivér (Újszászi VVSE)
3. Kiss György, Kókai László (Abony Montágh DSE)
4. Hortobágyiné Stejszkál Éva, Padányi Beáta, dr. Sütőné Árkosi Andrea (Újszászi VVSE)

 

Képtár

Fotó: Fehér János

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.