NB-II. Vízügy SC (Bp.) – Újszász 4–8
Újszász – Honvéd ASE II. (Bp.) 7–5

Nagyszerű eredményekről számolhatok be, hiszen NB-II-es együttesünk a májusi fordulókban két szép győzelmet aratva, a bajnokság 2. helyén végzett. A 10. fordulóban a közép csapatnak számító Vízügy SC együtteséhez látogattunk. Mi voltunk az esélyesek, és a mérkőzés képe alapján csak a győzelem aránya volt a kérdés. Kiegyenlített megnyitások után, a középjátékban már több táblán előnyösebb állást értünk el, amelyek sorozatban győzelmeket jelentettek. Már a kiütéses győzelem is felvetődött, azonban Szíjártó egyenlő állásban, míg Hőgye jobb állásban rosszat lépett, és veszített. Ennek ellenére a nagyarányú győzelem mindenképpen megérdemelt.

 

Képek

Fotó: Fehér János

 

Győzött: Simonyi, Molnár, Varga, Pásztor A., Kocsis D. Döntetlenezett: Dosztán, Muhari, Csvila, Juhász, Nagy. Vesztett: Szíjártó, Hőgye.

Az utolsó fordulóban – immár tét nélküli mérkőzésen – a Budapesti Honvéd NB-I-es együttesének tartalék csapatát fogadtuk. Több hazai játékosnak (Gulyás, Kovács) adtunk lehetőséget, akik éltek is vele, hiszen szép játékkal győzelmet arattak. Sajnos, ifjúsági tábláinkon ezen a napon nem remekeltünk, hiszen Kocsis D. jobb állásban döntetlenezett, míg Pásztor A. rossz megnyitás után vereséget szenvedett. Ennek ellenére győzelmünk nem forgott veszélyben.

Győzött: Dosztán, Muhari, Molnár, Juhász, Szíjártó, Gulyás, Kovács. Döntetlenezett: Kocsis D. Vesztett: Simonyi, Csvila, Hőgye.

A bajnokság végeredménye:

1. SÁRKÁNY DSE-Sinus (Bp.) 87,5 pont,
2. Újszász 81,5 pont
3. Gyöngyös 72,5 pont
4. Fót 68 pont
5. Pásztó 68 pont
6. Dunaharaszti II. 67,5 pont
7. MAFC (Bp.) 61 pont
8. Vízügy SC (Bp.) 61 pont
9. Honvéd ASE-II. 57,5 pont,
10. Pestszentlőrinc 57 pont
11. Szigetszentmiklós 56,5 pont
12. Vác 49 pont.

A bajnok bejutott az NB-I „B”-be, a 12. helyezett ki esett az NB-II-ből.

 

Tartalék együttesünknek is befejeződött a bajnoki szezon. A rájátszásnak Kisújszállás adott otthont, az impozáns polgármesteri hivatal dísztermében zajlott a helyezések eldöntése. A két csoportgyőztes, Újszász II. és Kisújszállás II. küzdött az aranyéremért. Ellenfelünk a lehető legjobb összeállításban ült asztalhoz, köztük az éltáblán a román ifjúsági FIDE-mester. Nagy küzdelmek alakultak ki, és a közép-játék során még a csapatgyőzelem is felrémlett. Sajnos, a végjátékban Lőrinczi és Gönczöl jobb állásban rontott, és vereséget szenvedett. Ezzel el is dőlt a mérkőzés, hiszen Kisújszállás II. a végén nagy arányban diadalmaskodott.

Kisújszállás II. – Újszász II. 7–3

Győzött: Kocsis I. Döntetlenezett: Hőgye, Gulyás, Merena, Kovács. Vesztett: Juhász, Kaló, Pásztor A., Lőrinczi J., Gönczöl.

A bajnokság végeredménye:

1. Kisújszállás II.
2. Újszász II.
3. Jászberény
4. Karcag II.
5. Martfű
6. Törökszentmiklós
7. Túrkeve
8. Abony II.
9. Kunmadaras
10. Jászapáti

Varga László


Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.