Fellendülőben van Magyarországon a kerékpározás. Egyre többen használják közlekedési és sporteszközként a kerékpárt. Épülnek a kerékpárutak, amelyeken egyre többen túráznak. Egyre több amatőr versenyt rendeznek. Újszászon is egyre többen vállalkoznak hosszabb távok megtételére. Túráznak, rajthoz állnak az amatőrök részére is nyitott versenyeken. A legtöbbet versenyző újszászi kerékpáros az 55 éves Borsos Ferenc. Az első félévben teljesített versenyeiről készítettünk leltárt.

 

 

Békásmegyeri időfutam: A táv 18 km volt, amelyet 32 perc alatt teljesített. 238. helyezettként, korosztályában 20.-ként ért célba.

Váci mészkőember: 7 km-es végig emelkedő hegyi időfutam, ahol 19:45-ös idővel kapaszkodott fel a hegyre. Ez az összesítésben 101., a korcsoportjában 8. helyezést ért.

Tisza-tó kerülő verseny: 65 km 1 óra 50 perc alatt. 127. helyezés.

Velencei-tó kerülő verseny: 55 km viharos szélben defekttel is nehezítve 1 óra 49 perc alatt teljesítve. 103. helyezés.

Tour de Gyömrő: a Gyömrő – Tápiószentmárton – Gyömrő 80 km-es dimbes-dombos útvonalon korcsoportjában 2 óra 24 perces idővel  a 20., az abszolút versenyben 177. helyezettként ért célba.

Ezekre a túrákra, versenyekre rendszeresen készülni kell. Borsos Ferenc hét közben, amikor csak teheti, naponta 30-40 kilométereket hajt. Hét végén hosszabb távokra is vállalkozik. Legutóbb Tóth Gáborral 230 kilométert tekertek. Újszászról felhajtottak a Kékestetőre, majd a Mátrát megkerülve jöttek haza.

 

Újszász 2016©