Az Operabarátok Kórusának tiszakürti fellépései

Kórusunkat az a megtiszteltetés érte, hogy harmadik alkalommal is meghívást kapott a tiszakürti kórustalálkozóra, melyet minden évben a Szent Iván-éjhez kapcsolódó programok keretében rendeznek a református templomban.

Ahogyan a rendezvényen részt vevő kórusok száma nő, úgy lesz a mi műsorunk is egyre összetettebb, nehezebb és hosszabb.

Tavaly egy reneszánsz csokorral készültünk - a reneszánsz év alkalmából -, ebben az évben Mozart műveit, illetve a hely szelleméhez illő vallási tárgyú művet, valamint zárásként egy könnyed népdalfeldolgozást adtunk elő.

 

Műsorunk:

Mozart: Már int a hajnal rózsa ujja

Mozart: Bűvös csengettyű

Carpentier: Te Deum

Mexikói népdalfeldolgozás: Édes kincsem

Műsorunkat a hely és a nagyon jó fellépő kórusok miatt egészséges izgalommal, de nagyon színvonalasan sikerült előadnunk. Bizonyítja ezt egyrészt a jövő évi meghívásunk, és az a felkérés, melynek július 12-én tettünk eleget.

 

Az Operabarátok Tiszakürtön

 

Ezen a napon tartották Tiszakürtön a falunapot, melynek indításaként ökomenikus istentiszteletet tartottak, majd az első világháborúban elesett hősök emlékművét az emlékparkban újraavatták. Az emlékmű ugyan új, de az 1927-ben felállított, majd 1949-ben a Tiszába dobott emlékmű hű mása Hungáriát ábrázolja, bal kezében a pajzson lévő címerrel, fején a magyar koronával, jobbjában karddal. A talapzaton anyát és gyermekét védelmező katona alakja látható. E kis kitérő után - mit is kerestünk mi ott?

Előző szereplésünk alapján felkértek bennünket, vegyünk részt az istentiszteleten, és mivel a templomnak nincs kórusa, énekeljük a kántorral a szertartás énekeit. Ezek voltak: 90. zsoltár (Tebenned bíztunk elejitől fogva), a Mária-himnusz (Boldogasszony anyánk).

Az ezt követő ünnepségen énekeltük kezdésként a Himnuszt, a műsor részeként világháborús katonadalokat - Kimegyek a doberdói harctérre, A nagy bécsi kaszárnyára -, majd zárásként a Szózatot.

Megtisztelő volt számunkra, hogy részt vehettünk ezen a lélekemelő, szép ünnepségen. Remélem, az elvárásoknak maradéktalanul meg tudtunk felelni, és várakozással tekintünk következő feladataink és a jövő évi kórustalálkozó elé.

Bakó Jánosné

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.