Oláh Dani negyedik osztályos általános iskolás tanuló. Már óvodás korától vonzalmat érzett a tánc iránt. 2010 februárjától kezdte a versenytáncot Szolnokon a Szilver Tánciskolában. Edzője Püspöki Dávid nemzetközi „A” kategóriás versenytáncos. Itt társastáncot tanul versenyzői szinten. Ebbe a standard (angol keringő, bécsi keringő, tangó, quick step) és latin (samba, cha-cha-cha, rumba, jive) formációk tartoznak.

Februárban még a kezdő, de ma már partnerével: Monzinger Gabriellával (10 éves) a haladó kategóriába tartozik.

Hetente háromszor edzenek, ami alkalmanként két óra. Ez komoly fizikai és mentális megterhelést jelent, de mindezt teljes lelkesedéssel és erőbedobással végzi. Ennyi munka mellett az iskolában is kitűnően teljesít. Szabadidejét a tánc tölti ki. Példaképe edzője, és mindent elkövet, hogy sikeres versenytáncos legyen.

Számára komoly motivációt jelentenek elért sikerei.

Partnerével az 2010-es őszi idényben négy versenyen vettek részt:

Első versenyük az Egri Kupa volt, ahol haladó gyermek, és egy korcsoporttal feljebb Junior haladó korcsoportban is indultak. Itt négy bronzérmet szereztek.

Szekszárd, Gemenc Kupa: egy aranyérem.

Tököl, Sziget Kupa: Korcsoportukhoz képest magasabb, Junior I. és Junior II. összevont kategóriában indultak (16 éves korosztállyal együtt), ahol standard és latin kategóriában ezüstérmesek lettek legfiatalabb gyermek indulóként.

Jászapáti, regionális táncverseny: Gyermek és Junior kategóriában is indultak. Gyermek korcsoportban standard és latin táncban elsöprő sikerrel eső helyezést értek el. Gyermekként a juniorok között standard táncban szintén elsők lettek, a latin táncban pedig a színvonalas mezőnyben bronzérmet szereztek. Teljesítményüket, állóképességüket dicséri, hogy a verseny fordulóit (selejtező, középdöntő és döntő) szünet nélkül kellett végigtáncolni. A parketten ez két és fél órás folyamatos intenzív táncot jelentett.

Egyéb rendezvényeken is fellépnek. Legutóbb Szolnokon az Aba-Novák Kulturális Központ által rendezett jótékonysági gálán szerepeltek, melynek bevételét az iszapkárosultak javára ajánlották fel.

További sok sikert kívánunk!

Kovács Nándor

 

Monzinger Gabriella és Oláh Dániel

 

A dobogó tetején

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.