Minden bizonnyal régi hiányt sikerül orvosolnunk azzal a beruházással, amelynek kitűzését a napokban sikerült végrehajtanunk a tornacsarnokot is magában foglaló Sportközpont területén.

Az elmúlt évtizedben számtalan sportberuházás valósulhatott meg a TAO program keretein belül országosan, ám 2018-tól kezdve ezek a lehetőségek folyamatosan bezárultak az addig nem pályázó települések előtt.

Számos egyeztetés és tárgyalás után most városunk is megkapta annak lehetőségét, hogy egy 20x40 méteres játékterületű műfüves focipálya birtokosa lehessen, ezzel is támogatva az iskolai sportoktatás fejlesztésén túl azt, hogy településünk futballszerető lakossága minél több játéklehetőséghez jusson.

Az MLSZ TAO pályaépítési program keretében megvalósuló, közel 36.000.000 Ft értékű beruházás mellé településünk jelentős önerőt biztosít, a világítási rendszer előszerelésének teljes költségét magára vállalva.

A nehéz gazdasági körülmények ellenére is megvalósuló projekt létrejöttéért óriási köszönettel tartozunk Farkas Istvánnak, az Újszász Városi Vasutas Sportegyesület elnökének, valamint a közelmúltban tragikus hirtelenséggel elhunyt Szilvási Ferenc szakosztályvezetőnek, és az MLSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóságának, kiemelten Varga Zsolt László igazgató úrnak.

A munkaterület átadás-átvétele megtörtént, a kivitelezést végző cég előrejelzése szerint a pályát a játékosok a Városnap előtt biztosan birtokba tudják majd venni.

 

 

 

 

 

 

Fotó: facebook | Bobozi Róbert | 2023.06.26. 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.